אינגלוט (Inglot): על המותג, ומאיפה הכי שווה להזמין אותו לישראל

אינגלוט

עם שילוב של טכנולוגיה מדעית וצבעים מרהיבים, אינגלוט (או בשמה המלא – Inglot Cosmetics) היא אחת מחברות האיפור המצליחות בעולם. אבל מעבר לסיפור על מותג ביוטי מצליח שנכנס לפיד של כולנו, הסיפור שמאחוריו – מההתחלה הצנועה כמפעל לתרופות בתקופה הקומוניסטית ועד לענקית הקוסמטיקה של היום – אינו דומה לשום דבר אחר.

אז בפוסט של היום – נתחיל עם קצת היסטוריה על החברה והמוצרים המובילים שלה, וכמו שאנחנו אוהבות נסיים עם השוואת מחירים קטנה שתלמד אותנו מאיפה הכי שווה להזמין לישראל.

inglot

על אינגלוט (Inglot)

מייסד החברה, וויצ”יץ’ אינגלוט, היה כימאי שבכלל לא תכנן לעבוד בתחום הקוסמטיקה. הוא נולד בפולין בשנת 1955, למד כימיה באוניברסיטה יוקרתית בקרקוב ופתח מפעל כימי בתחילת שנות ה-80. תחת השלטון הקומוניסטי, המפעל ייצר תרופות עבור הממשלה.

כמו שהיית מצפה ממדינה סובייטית של אותה התקופה, פולין הייתה בגדול מדינה די חסרת צבע ומלאה בכל הרעות החולות של חברה קומוניסטית מתפוררת. רמת החיים הייתה נמוכה, וקניית מזון ומצרכים יומיומיים היו כרוכים לפעמים בנסיעות של קילומטרים ועמידה בתור במשך שעות. ודווקא בסביבה הזו לאדון וויצ’יץ’ היה חלום.

עם כישלון הקומוניזם והתפרקות מסך הברזל, רבים מהמפעלים הממשלתיים הנטושים החלו למכור את הציוד שלהם. באמצעות הרווחים מהמפעל שלו, וויצ’יץ’ רכש ציוד כימי משלו ופתח בסדרת מיזמים עסקיים מצליחים למדי – אחד מהם היה פיתוח של דאודורנט, הפרויקט שעורר את התעניינותו הראשונית בקוסמטיקה. עם הצמיחה המהירה של הכלכלה המקומית, הצרכנים הפולנים היו רעבים למוצרים חדשים וההצלחה הגיעה במהירות ובקלות יחסית עבור אינגלוט.

בביקור שהוא סוף סוף הצליח לעשות אצל קרובי משפחה בארצות הברית, הוא ראה את עסקי הקוסמטיקה המשגשגים, וקיבל תאבון. הוא ידע שהוא יכול לעשות את אותו הדבר, ואפילו לצמוח עם הצלחה בינלאומית, כל עוד הוא ימצא את הנישה הנכונה. ואכן, בשנת 1987 הוא מצא אותה, עם סדרת הלקים הראשונה של המותג Inglot. המוצרים הצבעוניים הכפו ללהיט מיידי במדינה שהייתה (עדיין) די אפורה. גם איפור לא היה קל להשיג באותה התקופה, ואינגלוט קפץ על ההזדמנות עם מגוון בסיסי של שפתונים, צלליות וסומק שפנו לצרכנים הפולנים, והיו להיט אצל הציבור הפולני הצמא לקצת עניין.

ההצלחה הגדולה ביותר באותה התקופה היו הצלליות Mapka של Inglot, שנוצרו בסוף שנות ה-80 (פירוש המילה mapka הוא “מפה קטנה” בפולנית). יש בה שילוב של שלוש צלליות באריזה אחת, שילוב שהיום נראה די סטנדרטי אבל בהחלט היה חדשני לאותה התקופה – ומכיוון שכל יחידה כזו נעשתה בעבודת יד, לא היו שני מוצרים זהים זה לזה.

צלליות Inglot
צלליות Inglot

עם הזמן – והתחרות הבינלאומית שהתחילה להגיע – המותג עבר חידוש רציני, וגם החל למכור את המגוון הרחב שלו בחנויות ייעודיות של המותג (ולא בחנויות צד שלישי כמו בתי מרקחת וסופרים). בהתחלה זה לא היה הצלחה כזו גדולה, אבל אז המותג התגלה על ידי יזם קנדי ובשנת 2006 החל בהתפתחות בינלאומית גדולה.

כיום, ניתן למצוא חנויות של Inglot בשש יבשות ובלמעלה מ-800 נקודות – ביניהן אוקספורד בלונדון, כיכר דומו במילאנו, TIMES SQUARE בניו-יורק – וגם בישראל.

איפה כדאי להזמין Inglot?

יצאתי להשוות מחירים.

מבחן ראשון – אייליינר ג’ל

בתור מוצר ראשון של השוואה לקחתי את האייליינר ג’ל עמיד שלהם (שהוא אחד מהמוצרים המובילים, והמוצלחים, של המותג).

אינגלוט ג'ל אייליינר

או כמו שהם מתארים אותו: 5.5 גרם. פיגמנטים חזקים מספקים כיסוי אידיאלי וצבעים עשירים כבר לאחר מריחה אחת בלבד. הפורמולה הקרמית והעדינה מתייבשת לגימור עמיד לאורך זמן שאינו נמרח. עמיד למים.

התוצאות:

באתר הרשמי של המותג – מצאתי אותו ב-88 ש”ח (וזה עוד במבצע!)

איגלוט

מנגד, ב-Look Fantastic – הוא נמכר בכ-67 ש”ח (מחיר רגיל).

באמזון מצאתי אותו אפילו בפחות – אבל עם עלות משלוח טיפה יותר גבוהה.

המנצח – לוק פנטסטיק, קל!

מבחן שני – מייקאפ HD Perfect Coverup

עוד אחד מהאהובים שלהם.

מייקאפ Inglot

או כמו שהם מתארים אותו: מייק-אפ היפואלרגני המספק כיסוי לאורך זמן ומסייע לצמצום מראה נקבוביות ופגמי עור. מבטיח גימור מאט במראה טבעי, רך ומושלם, מועשר בתמצית כמהין לבנה, שומר על לחות העור מאוזנת, ומתאים לעור רגיש.

התוצאות:

באתר הרשמי של המותג – מצאתי אותו ב-127 ש”ח (במבצע).

אינגלוט מייקאפ

ב-Look Fantastic מצאתי במחיר דומה, כ-125 ש”ח.

וגם באמזון במחיר דומה.

מסקנות

נראה שהמחירים באתר הישראלי טיפה יותר יקרים מאשר בהזמנה מחו”ל. אבל אסור להתעלם מעלות המשלוח:

  • למרות שהייתי מצפה שהוא יציע משלוח חינם, הזמנה מהאתר הישראלי תעלה 25 ש”ח (חינם בהזמנה מעל 200 ש”ח).
  • באמזון המחיר משתנה כל הזמן, אבל בדרך כלל יותר יקר מזה.
  • בלוק-פנטסטיק המשלוח חינם לכל ההזמנות (ללא מספר מעקב) – את מוזמנת לקרוא עוד על אתר לוק פנטסטיק פה.

אז מבחינתי המנצח הגדול הוא Look Fantastic – שמציע את מחירים זולים יותר מאשר האתרים האחרים (או במקרה הגרוע שווים להם), וגם נותן את עלות המשלוח הזולה ביותר (אין יותר זול מחינם).

אולי את אומרת לעצמך ששני מוצרים זה לא מייצג – אבל אני יכולה להבטיח לך שבדקתי על עוד כמה, פשוט אני לא רואה טעם בלכתוב ברמת פירוט כזו על כל מקרה כי הפוסט הזה יהיה משעמם רצח.

אבל כמובן שכל מה שכתבתי נכון לרגע כתיבת הפוסט, ואני אשמח לקבל פידבק בתגובות במידה ומצאת אתר ששולח לישראל בזול יותר (וגם כל פידבק אחר!)

כניסה לעמוד Inglot באתר LookFantastic

לסיכום

Inglot הוא מותג נגיש, איכותי וממש חמוד – ויחד עם האתר הפולני וסבתא שלי מלאת הגלאם הוא עוד הוכחה לכך שלפולנים יש מה הרבה להציע לעולם הביוטי.

השוואת המחירים מצאה שהכי שווה להזמין ברשת מלוק-פנטסטיק מיודענו, כשגם האתר הישראלי הוא אופציה סבירה (אם כי טיפה יותר יקרה ברוב המקרים – אבל היי, הוא בעברית).

איזה מוצרים הכי מומלצים? על זה אכתוב בפוסט אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *