הקעקוע מתקלף? אין לך מה להיבהל.
אחרי סיומו של קעקוע חדש, הדבר האחרון שאת רוצה לראות הוא את יצירת האמנות החדשה שלך מתקלפת או מאבדת צבע. אבל אין לך מה להילחץ, לפחות לא מייד – קילוף בשלבי הריפוי הראשונים של קעקוע הוא נורמלי לחלוטין. תהליך ביצוע הקעקוע יוצר פצע בעור שלך, וקילוף הוא הדרך של גופך להיפטר מתאי עור יבשים שהושפעו, כחלק מתהליך ההחלמה.
מצד שני, קילוף מוגזם לאחר ביצוע קעקוע יכול להצביע על משהו שונה מאוד – במיוחד אם את רואה סימנים של זיהום או דלקת.
אז האם הקילוף של הקעקוע שלך “נורמלי”? המשיכי לקרוא על מנת ללמוד מה טבעי בתהליך ריפוי של קעקועים, ומתי קילוף של העור יכול להיות סימן לבעיה.
מה קורה אחרי ביצוע קעקוע?
הכאב והזמן הנלווים לביצוע הקעקוע הם רק ההתחלה. אומן הקעקועים שלך יצר זה עתה פצע פתוח בעורך, ועליו להחלים על מנת שהקעקוע שלך ייראה כמו שצריך.
בסך הכל, תהליך הריפוי של קעקוע יכול לארוך מספר שבועות. במהלך ביצוע הקעקוע, המחטים חודרות מאות פעמים לשכבות העור העליונות והאמצעיות שלנו (הידועות בשם המדעי האפידרמיס והדרמיס, בהתאמה). כאשר תאי העור שלנו מבצעים את תהליך הריפוי הטבעי שלהם, סביר להניח שתראי פילינג מסוים, שמתבטא בקילוף של תאי העור המתים וצמיחה של תאי העור החדשים (והבריאים) במקומם.
הפצע של קעקוע טרי פגיע מאוד לזיהום ולבעיות אחרות בשבועיים הראשונים, ולכן חשוב מאד לעקוב אחרי ההנחיות של אמן הקעקועים ולדווח לו על תסמינים חריגים. וכמובן, לא לבצע ספורט ב-48 שעות הראשונות לאחר ביצוע הקעקוע (לפחות).
אחרי כמה זמן קעקוע מתקלף?
ברוב המקרים, הקעקועים מתחילים להתקלף בסוף השבוע הראשון לאחר יצירתם. זה קורה לאחר הסרת התחבושת הראשונית הנדרשת לאחר ביצוע הקעקוע. וזה גם מאד סביר שתראי גלדים שמתקלפים מעצמם בשבוע השני של תהליך הריפוי.
ייתכן גם שתשימי לב כי הצבע של הקעקוע שלך נראה מעט דהוי לאחר הביצוע. זה לא קשור לדיו עצמו, אלא מיוחס לתאי העור המתים שהצטברו על גבי הקעקוע שלך. לאחר שהעור שלך ישלים את תהליך הקילוף הטבעי שלו, הצבעים של הקעקוע אמורים להיראות רעננים שוב.
סימנים שהקעקוע מחלים כהלכה
עור מקועקע עובר תהליך ריפוי, ובדיוק כמו שלעור שלך לוקח זמן להחלים אחרי סוגים אחרים של פצעים. סביר להניח שתחווי:
- עור ורדרד או אדמדם באזור הקעקוע ובסביבתו (אבל לא פריחה נרחבת).
- דלקת קלה שאינה מתפשטת מחוץ לקעקוע.
- גירוד קל.
- עור מתקלף.
סימנים לכך שקעקוע אינו מחלים כהלכה
אמנם קילוף הוא חלק טבעי בתהליך הריפוי של קעקועים, אבל ישנם סימנים שיכולים להעיד על כך שהקעקוע החדש שלך אינו מחלים כהלכה. רצוי לעקוב אחרי התסמינים הבאים. אם את מבחינה בהם, רצוי שתפני להתייעצות עם רופא:
פריחה – כתמי עור אדומים עשויים להצביע על תגובה אלרגית לדיו של הקעקוע. אם יש לך עור דלקתי, ביצוע קעקוע יכול להרע את המצב, כך שאם את מבחינה שהקעקוע והעור שמסביב לו נפוחים יתר על המידה, אדומים ומתקלפים, זה יכול להצביע על כמה בעיות אפשריות. מצבי עור דלקתיים יכולים להיות אחד הגורמים לכך, כמו גם תגובות אלרגיות לפיגמנט עצמו.
גירוד מוגזם – אמנם צפוי גירוד מסוים בקעקוע שעובר החלמה, אך גירוד מוגזם הוא, ובכן, מוגזם – וגם זה יכול להיות סימן לדלקת או תגובה אלרגית. עשי כמיטב יכולתך כדי למנוע שריטות במקום. גירוד אגרסיבי עלול להחמיר את המצב, ואף לעוות את הקעקוע הטרי.
הפרשה – כל דלקת המלווה בהפרשה יכולה להיות סימן לזיהום. אם התסמינים הללו מלווים גם בחום גבוה וצמרמורות, פני מיד לרופא.
צלקות – הצטלקות היא סימן לכך שהקעקוע שלך לא נרפא כראוי.
ומה עם הקעקוע לא מתקלף?
קעקוע שלא מתקלף אינו בהכרח סימן שיש משהו לא בסדר. העור של כל אחת נרפא אחרת, כך שאולי תבחיני בקילוף במועד מאוחר יותר, או שהקעקוע שלך לא יתקף בכלל.
בכל מקרה, אל תגרמי לקילוף עצמי על ידי גירוד של העור שלך – זה יכול להוביל לסיבוכים, כולל זיהום וצלקות.
טיפול בקעקוע חדש
טיפול נכון בקעקוע חדש הוא הכרחי על מנת לשמור עליו מזיהום או הצטלקות ושמירה על המראה המושלם שלו. הנה כמה טיפים שכדאי לך לשמור עליהם.
- געי בקעקוע בידיים נקיות בלבד.
- הסירי את התחבושת ושטפי עם סבון אנטי-בקטריאלי.
- השתמשי בסוג מומלץ של משחה לאחר קעקוע.
- הימנעי מחשיפה ממושכת לשמש.
בסך הכל, הקעקוע שלך אמור להחלים תוך מספר שבועות. לאחר זמן זה, לא אמור לראות קילוף, נפיחות או אדמומיות. רוצה עוד טיפים? מוזמנת לפוסט המיוחד שכתבנו בנושא.
לקריאה נוספת: טיפול בקעקוע: כך תשמרי על הקעקוע שלך (ומתי כדאי לראות רופא)
לסיכום
קעקועים חדשים דורשים לא מעט תשומת לב, אך לאחר שהם נרפאים יש רק כמה דברים בסיסיים שתצטרכי לבצע על מנת לשמור עליהם: הימנעות מחשיפה ממושכת לשמש, גירוד וגילוח של המקום, למשל. את תדעי שהקעקוע שלך נמצא בדרך הנכונה לריפוי כאשר הגלדים פוחתים, והעור באיזור המקועקע מקבל מרקם אחיד כמו שאר העור שלך. וזכרי, אם יש לך ספק, התייעצי עם רופא.