כשאת עושה עגילים באוזניים – בין אם זה במכון קעקועים מקצועי או בדוכן פשוט בקניון – את אמורה (וצריכה) לקבל הנחיות כיצד יש לטפל באזור לאחר הניקוב על למת למנוע זיהום (אינפקציה באוזן). בנוסף לכך, חשוב לוודא שהפירסר (זה שעושה את הניקוב באוזניים) משתמש רק בכלים סטריליים ובשיטות היגייניות ובטוחות.
אבל אם הוא לא שומר על הפרוטוקול (מה שיכול לקרות), או שאת מזלזלת ולא מקפידה על ההוראות שקיבלת (וגם זה יכול לקרות, מכירה אותך) – יכול להיות שתסבלי מזיהום. אבל אין מה להיבהל: ברוב המקרים ניתן לטפל בו די בקלות וללא סיבוכים.
איך עושים את זה? המשיכי לקרוא.
איך מקבלים אינפקציה באוזן
תראי, בסופו של דבר צריך לזכור שפירסינג הוא למעשה פצע פתוח. לניקוב סטנדרטי של תנוך האוזן בדרך כלל לוקח בין שישה עד שמונה שבועות להחלים. לפירסינג בסחוס (החלק הקשה יותר של האוזן) בדרך כלל לוקח יותר זמן להחלים, והוא גם נוטה יותר לזיהום. ישנן מספר דרכים בהן פירסינג יכול להזדהם – וזה לא משנה אם מדובר על עגיל באף, באוזן או בכל מקום אחר – מהן עליך להיזהר.
כל בקטריה שנשארת לזמן מה באזור יכולה להפוך במהירות לזיהום. אם את נוגעת בעגיל שלך בידיים מלוכלכות או מכשירים לא סטריליים, אינפקציה היא אפשרות לגמרי סבירה. בנוסף, אם העגילים יושבים על האוזן באופן צמוד מדי ולא מאפשרים לפצע מספיק מרחב לנשום ולהבריא, עלול להתפתח זיהום. וכמובן, “משחק” עם העגיל, שפשוף שלו עם העור או חספוס מסוים של פני השטח שלו – כולם יכולים לגרום לגירוי בעור ובהמשך לזיהום.
וכמובן – העגילים עצמם צריכים להיות נקיים וסטריליים, במיוחד בפעם הראשונה שאת שמה אותם.
כיצד נזהה זיהום באוזן?
די קל לזהות אינפקציה באוזן נגועה. הסימפטומים עשויים לכלול:
- הפרשה צהובה, מוגלתית.
- נפיחות של המקום.
- אדמומיות.
- כאב או רגישות מתמשכים.
- גירוד והרגשה של “שורף”.
טיפול ביתי בזיהום באוזן
כל עוד הזיהום שלך קל, ייתכן שתוכלי לטפל בו בעצמך בבית. אם עברת פירסינג בסחוס שנראה מזוהם, מומלץ לפנות לטיפול רפואי מכיוון שהסוג הזה של הזיהום קשה יותר לטיפול ועשוי לדרוש צריכה של אנטיביוטיקה דרך הפה. זיהומים משמעותיים בסחוס אפילו עשויים לדרוש אשפוז.
אבל אם הזיהום קל, את יכולה לטפל בו בצורה הבאה:
- שטפי את הידיים לפני שאת נוגעת במקום או בעגיל.
- נקי את המקום סביב העגיל באמצעות מי מלח שלוש פעמים ביום. את יכולה להשתמש בתמיסה מוכנה מראש (אפשר למצוא כמה כאלו ברשת) או פשוט לערבב רבע כפית של מלח ים רגיל עם 250 מ”ל של מים מזוקקים.
- אל תשתמשי באלכוהול, מי חמצן או משחות אנטיביוטיות – החומרים הללו יכולים לגרות את העור עוד יותר ולהאט את תהליך הריפוי.
- אל תסירי את העגיל – זה עשוי לגרום לחור להיסגר (וללכוד את הזיהום בפנים).
- נקי את הפירסינג משני צידי תנוך האוזן, ונגבי את המקום עם מגבוני נייר באמצעות טפיחות עדינות (חומרים אחרים עשויים להשאיר אחריהם סיבים).
לאחר שנראה שהזיהום מתחיל לעבור, את יכולה להמשיך בשגרת הניקיון למשך פעמיים ביום בלבד עד שהמקום מבריא לחלוטין. זכרי, לניקוב של תנוך האוזן לוקח בין שישה עד שמונה שבועות עד להחלמה, ושגרת טיפול היא חשובה בתקופה הזו.
מתי לפנות לרופא
ברוב המקרים הטיפול הביתי הוא מספק על מנת להעביר את הזיהום באוזן, אבל אם את רואה את אחת מהתופעות הבאות, פני לטיפול רפואי:
- העגיל לא זז.
- אבזם העגיל משובץ בעור שלך.
- האינפקציה לא משתפרת עם טיפול ביתי בתוך יומיים.
- את מפתחת חום.
- הזיהום בצורת אדמומיות או גירוי בעור מתפשט מעבר למקום הפירסינג.
איך למנוע אינפקציה באוזן
הדרך הכי פשוטה למנוע זיהום היא לוודא שהפירסינג מבוצע על ידי איש מקצוע. אל תעשי את זה בעצמך בבית, והקפידי לשאול לגבי נהלי העבודה והחיטוי של הפירסר שבחרת. בנוסף, ודאי כי הכלים איתם הוא עובד הם סטריליים, ושימי לב שהעגילים שבהם הוא משתמש יוצאים מארזה חדשה וסטרילית.
לאחר שעשית את הפירסינג, הקפידי לנקות את המקום פעמיים ביום באמצעות חומר שטיפה מיוחד או מי מלח. אל “תשחקי” ותסובבי את העגילים שלך, מכיוון שזה יכול ליצור טראומה בעור ולגרום לזיהום. ניתן לנקות סביב הפירסינג גם מבלי להסיר את העגיל.
לסיכומו של דבר, ניקוב האוזניים היא פעולה שגוררת כמה רגעים קטנים של כאב בתמורה להזדמנות להוסיף קצת סטייל וגיוון לתנוכי האוזניים שלך. זיהום זה משהו שיכול לקרות, אבל טיפול מהיר ונחוש מבטיח ריפוי זריז יותר ועם פחות סיבוכים.