נראה לי שכולנו מכירות את המונח “בריידזילה”, שזכה לפופולריות לאחרונה בכמה סרטים ותוכניות טלוויזיה. הביטוי קיים כבר הרבה מאוד זמן והוא נוגע ספציפית לכלה שמתכננת את החתונה שלה בגישה טיפה מוגזמת, וקצת אובססיבית. הנה מה שגוגל אומר לנו על השאלה “מה זה בריידזילה”:
אישה שהתנהגותה בתכנון פרטי חתונתה נחשבת כאובססיבית או תובענית בצורה בלתי נסבלת.
מקור המונח בריידזילה
קל להבין שהמילה “בריידזילה” מורכבת משילוב של המילים ברייד (Bride = כלה באגלית) וגודזילה (המפלצת היפנית שהורסת כל מה שנקרה בדרכה). או במילים אחרות: כלה מפלצת.
אבל לא מדובר בביטוי עתיק. למרות שסרט הפולחן על המפלצת היפנית יצא לאקרנים כבר בשנת 1954 (במקור), המילה שימשה לראשונה על ידי עיתונאית מה-“בוסטון גלוב” בשם דיאן ווייט שכתבה בשנת 1995 כתבה על כלות קשות, והקבילה אותן למפלצת המיתולוגית שמשמידה את כל מה שעומד בדרכה עד שהיא משיגה את מה שהיא רוצה.
הביטוי התחיל להיכנס למיינסטרים בשנת 2004 עם סדרת הטלוויזיה הפופולרית שנקראת פשוטו כמשמעו ‘Bridezillas’ – שעדיין משודרת עד היום – ומתארת את חייהן של נשים המתכננות חתונה ומציגה לוחות הזמנים העמוסים שלהן בצורה נחרצת ולעתים הומוריסטית.
האם את בריידזילה?
אם הייתי מזקקת את זה למהות של המושג, בריידזילה היא כלה שנופלת לפחות לאחת משתי הקטגוריות הבאות:
לא מציאותית
חשוב שתזכרי, גם ביום המשמח שלך – אם את מגיעה עם ציפיות לא מציאותיות את לגמרי יכולה להפוך לבריידזילה. דוגמה טובה היא כאשר אדם דורש מהספק שלו לעשות שמיניות באוויר עבור משהו שפשוט לא זמין. דוגמה קלאסית היא כאשר הזוג משנה את דעתו על סוג הפרחים או עיצוב האולם ברגע האחרון. החתונה עומדת להתחיל בעוד שעה ופתאום הם רוצים שמשהו ישתנה, ועכשיו.
גם אם אתם “זורקים כסף על הבעיה” מדובר על משהו שפשוט לא יכול להיעשות במסגרת הזמן הקיים. וכאשר נאמר להם שפשוט אי אפשר לעשות את זה פיזית, הם לא מקשיבים ומאשימים את הצוות על כך שהחתונה שלהם לא נראית כמו מה שהם חלמו עליו. גבירותיי ורבותיי, זו בריידזילה.
נפיצה רגשית
הכל הולך לפי התוכנית ודבר אחד קטן משתבש. יש לך את כל הזכות להיות מוטרדת, אבל הצורה בה את מתמודדת עם המצב היא מה שהופכת אותך ממישהי שכועסת בצדק לבריידזילה. בסופו של דבר, חשוב שתזכרי שאין לך שליטה על האירועים שקורים, וזו לגמרי החלטה שלך אם לשחרר וליהנות מהיום המיוחד שלך – או לסבול ולהיות טרודה מאירועים חיצוניים. זכרי, גם אנשי הצוות הם בני אדם, גם אם הם מפשלים.
אולי יהיה שימושי ברגע האמת: איך להוריד כתמים מבגד לבן
מרוכזת בעצמה
זה אולי ישמע משוגע, אבל לשאר האנשים יש עוד כמה דברים שקורים בחיים מלבד החתונה שלך. וזה לגמרי בסדר שאת מרוכזת באירוע שלך, והארגון של החתונה לוקח חלק משמעותי בחיים שלך – אבל אסור לך לצפות שזה יהיה המקרה עבור אנשים אחרים. אל תעלבי אם לא כולם זמינים כל הזמן ולכל דבר.
וכמובן שהדבר הזה תקף גם לצד השני באירוע הזה: החתן. זוכרת אותו?
קל ליפול למקום הזה בו שוכחים שגם הוא צד בעניין, נכון? אמירות כמו: ״החתונה שלי״ (ולא “שלנו”) והחלטות גדולות צריכות להילקח יחד. זה נכון שרוב הגברים נוטים להיות אדישים במידה מסוימת, ונותנים לכלה להוביל את התהליך (בטח אם היא בריידזילה…), אבל רצוי לזכור שמהות האירוע היא חגיגה של החיבור המרגש ביניכם. אז נכון שכנראה שהוא גבר שלא מקשיב, לא שומע, שוכח מה שאמרת לו – אבל אין מה לעשות, הוא חלק מהסיפור והוא הולך להיות לא פחות מבעלך והשותף שלך לחיים.
הגיעי מוכנה לערב הגדול שלך: איך לבחור מאפרת לחתונה? 7 טיפים מכאלו שכבר עשו את זה
מצד שני
חשוב לי להגיד, להיות אכפתית ולדרוש את הכי טוב זה לגמרי בסדר! כשזוג מוציא עשרות אלפי שקלים על חתונה זה טבעי לרצות שהכול יהיה מושלם. אחרי שהשקעת מאות שעות בטיפוח המראה, התחושה והפרטים הקטנים של כל דקה מהערב. עבור אנשים רבים זה הפרויקט הגדול ביותר שהם נאלצו לארגן אי פעם, וזה יכול להיות תהליך ארוך ומלחיץ. ואחרי שהכול נעשה, קל לחשוב על האירוע כ-“תצוגת תכלית” של הזוג עצמו מול המשפחה והחברים, מעין ייצוג פיזי של בני הזוג. אני לא יודעת מה איתך, אבל הייתי רוצה שהכול יהיה מושלם.
בסופו של דבר, בריידזילה היא רק אדם שרוצה שיום החתונה שלו יתנהל בצורה חלקה ויהיה בדיוק כמו התכנון. השאלה העיקרית היא איך היא מתמודדת עם בלת”מים שצפויים לקרות במהלך האירוע. אם את חושבת שאת עלולה להפוך לבריידזילה – נסי להתכונן מראש, ואולי לשכור מפיקת אירוע שתוריד ממך את הלחץ. בסופו של דבר, היום הזה אמור להיות מהנה עבורך!