ראית את זה על אחרות, אולי אפילו ניסית לשים עגיל נצמד ולדמיין את התוצאה הסופית על עצמך, ועכשיו את מוכנה לדבר האמיתי – עגיל בשפה. אבל לפני שאת רצה למכון הפירסינג הקרוב, כדאי שתשאלי את עצמך, “כמה אני באמת יודעת על פירסינג בשפתיים?”
עכשיו שלא תביני אותי לא נכון, אני הראשונה שבעד כל סוג של ביטוי עצמי וסטייל אישי – אבל אני ממליצה לך להקדיש כמה דקות כדי לעבור על הדברים שחשוב לדעת לפני שאת מתחייבת על דבר כל כך רציני (למשל – הטיפול הדרוש בפירסינג לאחר מכן הוא ממש לא בדיחה).
עד כמה שעגיל בשפה הוא מגניב, יש כמה עובדות שבוודאי תרצי לדעת מראש ושיגרמו לך להרגיש קצת יותר בנוח כשאת הולכת לעשות אותו בפועל. בפוסט של היום ריכזנו כמה עצות של מומחים וניסינו לענות על כל השאלות החשובות שאת צריכה להכיר לפני שאת מחליטה על פירסינג בשפה. נתחיל.
מה זה עגיל בשפה?
כשמו כן הוא, עגיל בשפה הוא פירסינג בשפה העליונה או התחתונה שלך. אחת הסיבות שפירסינג בשפתיים הוא בחירה כה פופולרית היא הודות לכמות העצומה של האפשרויות והסגנונות השונים האפשריים שלו – אין מיקום טוב יותר מהאחר, אבל אולי יש אחד שמתאים יותר לסגנון האישי שלך.
לדברי בריאן תומפסון, אמן קעקועים ופירסינג מלוס אנג’לס שכתב על הנושא באתר שלו, ישנם מספר מיקומים פופולריים: ראשית, הלברט (labret), שנמצא בדרך כלל מתחת לשפה התחתונה במרכז, אך יכול גם לצאת מאמצע השפה התחתונה הצידה (לברט אנכי). לאחר מכן, יש לך את הפילטרום (המכונה מדוזה), אותו שקע שנמצא מתחת לנחיריים שלך. יש לך גם פירסינג בצד של השפתיים, וכאשר הוא נמצא על השפה העליונה, הוא מכונה לעתים קרובות מונרו או מדונה, תלוי בצד. וכמובן שיש אופציות מורכבות יותר, כמו למשל עגיל סמיילי.
כאב וזמן החלמה
אין איך לסובב את זה: פירסינג בשפתיים הולך לכאוב, אבל זה נסבל. כמו רוב סוגי הפירסינג החיצוניים, ההליך עצמו יהיה מהיר, והדאגה הגדולה ביותר תהיה הטיפול לאחר מכן. כמובן, עם האופי הרגיש של מיקום העגיל, תצטרכי להיות זהירה במיוחד לא למשוך, לנשוך או להזיז אותו בטעות. חיכוך מסוג זה יכול לא רק להאריך את זמן הריפוי אלא גם לגרום לאי נוחות מיותרת נוספת.
את גם צריכה לא מעט סבלנות, כי זמן הריפוי הממוצע של פירסינג בשפתיים יכול להיות בין שלושה לשישה חודשים, תלוי בגוף שלך ובאופן ההחלמה שלו. “עם הפה שלך, את מדברת, אוכלת ושותה כל יום, אז זה יכול להיות קשה”, תומפסון אמר. “אחרי הניקוב נוצרת מנהרה של רקמת צלקת שנבנית סביב העגיל ולוקח לה זמן להחלים. הגוף יסתום תחילה את החלק החיצוני כדי למנוע כניסה של חיידקים, ורק אז הוא יתחיל להחלים פנימה, אז זה לוקח זמן”.
טיפול אחרי ביצוע פירסינג בשפה
כמו בכל פירסינג, ישנם צעדים חשובים לשמירה על ניקיון האזור ומניעת זיהום. לפי תומפסון, השתמשי במי פה ללא אלכוהול שלוש עד חמש פעמים ביום כדי לשטוף את החלק הפנימי של הפירסינג. שטיפות אלו צריכות להתרחש בכל פעם אחרי שאת שותה או אוכלת. עבור החלק החיצוני של הפירסינג, רצוי לנקות אותו לפחות פעמיים ביום בתמיסת מי מלח. השרייה של חמש שניות צריכה לעשות את העבודה, ולאחריה יש לתת לאזור להתייבש באוויר.
את הניקוי מומלץ לעשות עם תמיסת מי מלח, אותה תוכלי להכין בעצמך או לקנות כמעט בכל בית מרקחת או מכולת (או ברשת).
כדי להכין תמיסת מלח משלך, ערבבי כפית אחת של מלח ים (שאינו מועשר ביוד) עם ליטר מים מזוקקים.
ואולי הדבר החשוב ביותר שאת יכולה לעשות כדי לעודד את תהליך הריפוי? פשוט להיות סבלנית. “כשהפירסינג מתחיל להחלים כלפי חוץ, את תחשבי שזה נרפא, אבל מה שאת לא מבינה זה שהמקום עדיין מתרפא מבפנים, אז את מפסיקה לטפל בו והתהליך נסוג”, תומפסון אמר. במילים אחרות, הקפידי על טיפול נאות באזור בשלושת החודשים הראשונים, ועזרי למערכת החיסונית שלך על ידי אכילה נכונה, שתיית מים מרובה והימנעות ממתח.
תופעות לוואי של עגיל בשפה
זיהום – מכיוון שאנחנו מדברים על פירסינג באזור הפה, שיש בו הרבה חיידקים, יש פוטנציאל גדול לזיהום. ומכיוון שעגיל בשפה לעתים קרובות נמצא גם בחלק החיצוני של העור וגם בתוך הפה שלך, תרצי לוודא ששני הקצוות של העגיל נקיים. צחצחי שיניים לאחר כל ארוחה והשתמשי במי פה ללא אלכוהול (מקור).
נפיחות ודלקת – “בעוד שנפיחות מסוימת היא נורמלית, טיפול נאות בפירסינג ישמור עליו בשליטה ויעזור לו להחלים”, אומר תומפסון. אם את מעשנת סיגריות, נסי להפסיק, או לפחות לצמצם. “צריכת אלכוהול ועישון יגרמו ליותר דלקות”, הוא אמר, “אם את לא יכולה להתנזר במשך כמה שבועות לאחר ביצוע הפירסינג, הייתי ממליץ לחכות על התהליך לזמן שבו תהי מסוגלת”.
מי פה נטולי אלכוהול למניעת עששת של ליסטרין – אפשר להזמין אותו מאמזון או לחפש מוצר דומה ברשתות הפארם המקומיות.
עוד המלצות
עוד דבר שתומפסון הציע הוא לשמור על הניקיון החיצוני של הפירסינג שלך (ושל כל עגיל אחר) פשוט עם מים וסבון. הוא ממליץ על סבון 18 ב-1 ללא ריח של ד”ר ברונר למי שיש לה עור רגיש, או בסבון ניקוי מיוחד לפירסינג טרי כדי לעזור לשמור על האזור נקי.
מתי אפשר להוציא עגיל בשפה?
אין באמת תשובה פשוטה לשאלה הזו כי כל אחת שונה. “אחרי שהמקום נרפא לגמרי, יש אנשים שיכולים להשאיר את העגיל בחוץ במשך ימים ושבועות, ויש אנשים שיכולים להשאיר אותו בחוץ רק לכמה דקות לפני שהחור נסגר”, תומפסון כתב. “זה מאוד תלוי בגוף שלך.”
אם את מודאגת מהמהירות שבה הפירסינג בשפה שלך ייסגר, זה כנראה בגלל שאת מחפשת להחליף את העגיל הראשוני שלך במשהו קצת יותר יפה. זה לגמרי מובן, אבל ככל שאת מחכה עם השינוי הראשוני שאת רוצה לעשות, כך עדיף. “את רוצה לחכות לפחות שישה שבועות, אבל הייתי אומר שמונה עד עשרה שבועות זה אפילו יותר טוב”.
אבל זה לא אומר שהכול אבוד ואת תקועה עם עגיל שאת לא אוהבת. תומפסון אמר שכל עוד את לא מוציאה את המוט, אין בעיה להחליף את הראש החיצוני של העגיל. גם זה משהו.
סוגי עגילים בשפה
נזם – לתהליך הריפוי המהיר והחלק ביותר, תומפסון ממליץ על פירסינג במידה של 16 או 18 G (מידת סטנדרט לעגילים) ובחירה בעגיל ממתכת טיטניום או זהב.
מוט – מוט הוא אחד העגילים הסטנדרטיים, ולרוב מגיע עם כדורית הסוגרת אותו.
חישוקים וטבעות – אם את בוחרת ללכת על עגיל חישוק או טבעת, תומפסון ממליץ להשתמש בגדמים כמה שיותר גדולים. “השפתיים שלנו אדומות כי יש בהן המון כלי דם, ולכן הן נוטות להתנפח לאחר הניקוב. הגוף שלך לא הולך לדחות את העגיל בשפה, אבל היא בהחלט תתנפח ולכן העגיל צריך לעבור יותר מרחק”.