עגיל בטבור: כל מה שאת צריכה לדעת (סיכונים, זמן החלמה וטיפול)

עגיל בטבור

עגיל בטבור הפך למאוד פופולרי בשנים האחרונות – ומסיבה טובה. בהתחשב בכך שהפירסינג אינו כואב למדי (בזכות המיקום הבשרני) וממש קל לטיפול (מכיוון שאת לא צריכה להסתכל דרך המראה כדי לראות אותו), הוא הפך לבחירה אופנתית מצוינת ששורדת את מבחן הזמן.

עם זאת, חשוב לציין כי לא כל אחת יכולה לבצע פירסינג בטבור. מכיוון שצורת הניקוב תלויה מאד באנטומיה של האזור, פירסרים מסוימים עשויים להימנע מניקוב של הטבור או יציעו לך סוג אחר של פירסינג השונה במעט מהמיקום או הסגנון המסורתיים.

אם את מעוניינת לבצע עגיל בטבור, השלב הראשון יהיה למצוא פירסר איכותי ומנוסה (פה הסברנו מה חשוב לבדוק) שיעבוד בהתאם לאנטומיה הייחודית שלך על מנת לתת לך את הפירסינג הטוב ביותר. למידע נוסף, המשיכי לקרוא על כל מה שאת צריכה לדעת על הפירסינג הפופולרי.

מה זה עגיל בטבור?

עגיל בטבור הוא תכשיט המוחדר בדרך כלל דרך העור, ממש מעל הטבור, בצורה המאפשרת לעגיל להיתלות מעט מעל הפופיק ולהציג את עצמו במקום בולט.

פירסינג של הטבור נעשה בעזרת כלים מיוחדים או בצורה חופשית על ידי פירסר מקצועי. ראשית, האזור ינוקה, ואם יש לך מעט שיער שם, סביר להניח שהפירסר שלך יגלח את האזור בעזרת סכין גילוח חד פעמי כדי לאפשר לבצע את הניקוב באזור חלק ונקי.לאחר מכן, לרוב, הפירסר יחזיק את האזור מתוח בעזרת מהדק, וימשיך בסימון של המיקום המדויק בו יבוצע הפירסינג (רצוי להסכים על המיקום המדויק של העגיל עם הפירסר מראש, אבל עכשיו זה הזמן לבדוק שוב שהוא מסומן במקום הנכון).

לאחר מכן, הניקוב יבוצע במקום המיועד בעזרת מחט חלולה, ואחריה ימוקם התכשיט עצמו. אל תדאגי אם את חווה דימום קל, נפיחות או אדמומיות מיד לאחר הפירסינג – זה נורמלי לחלוטין ואמור להחלים במהירות.

כאב וזמן החלמה

למרות שאת עשויה לחשוב שפירסינג בטבור לא יזיק כל כך בגלל העובדה שהוא נעשה באזור הבטן, זה בכל זאת הולך לכאוב מעט – בדומה לכל פירסינג אחר. מכיוון שהעור בבטן שלנו הוא בשרני, סביר שהניקוב של האזור יהיה פחות כואב מאיזשהו פירסינג של סחוס (כמו עגיל באף), אך עם זאת חשוב לזכור שבסופו של דבר פירסינג הוא ניקוב של העור באמצעות מחט – כך שכאב כלשהו הוא צפוי.

בסקר שנעשה בקרב מי שעבר את ההליך, רמת הכאב תוארה בממוצע כ-4 מתוך 10. בכלל לא נורא.

זמן ההחלמה של עגיל בטבור הולך לקחת בין שישה חודשים לשנה (עד החלמה מלאה), תלוי באופן הטיפול באזור ובאורח החיים היומיומי שלך. עם זאת, מסגרת הזמן הנפוצה ביותר היא בין שישה לשמונה חודשים. עם זאת, חשוב לא למהר ולהפסיק עם שגרת הטיפול באזור המנוקב עד החלמה מלאה – אחרת יש סיכון לזיהום או אינפקציה.

פירסינג בטבור

עלות פירסינג בטבור

המחיר של פירסינג בטבור תלוי לחלוטין בסטודיו שבחרת, במיקום הגיאוגרפי שלו, ברמת הניסיון של הפירסר וברמת המורכבות של העגיל – אבל בממוצע ההליך אמור לעלות משהו בין 100 ל-250 ש”ח. המחיר צפוי לכלול את העגיל הבסיסי, אבל אם תחליטי שאת רוצה לשים עגיל טוב או איכותי יותר, כנראה שתצטרכי לשלם עליו תוספת.

טיפול בעגיל בטבור

הקפדה על תהליך הטיפול הנכון במהלך זמן ההחלמה של הפירסינג היא חשובה במיוחד, גם כי היא תעזור לנקב להחלים כראוי וגם כי היא יכולה להאיץ את התהליך.

הדבר הראשון שאת צריכה לשים לב הוא שעליך לשטוף ידיים בכל פעם לפני שאת נוגעת בפירסינג שלך, על מנת להבטיח שאת סטרילית ככל האפשר וכדי למנוע העברה של חיידקים כלשהם. לאחר מכן, מומלץ לנקות את הפירסינג פעמיים ביום באמצעות תמיסת מלח סטרילית או מים וסבון עדינים ללא ניחוח. לא משנה במה את משתמשת, הקפידי לייבש את האזור עם מגבת נייר לאחר מכן, שכן מגבת מטבח או מגבת אמבטיה טיפוסית עשויה להכיל חיידקים.

את הניקוי מומלץ לעשות עם תמיסת מי מלח, אותה תוכלי להכין בעצמך או לקנות כמעט בכל בית מרקחת או מכולת (או ברשת).

כדי להכין תמיסת מלח משלך, ערבבי כפית אחת של מלח ים (שאינו מועשר ביוד) עם ליטר מים מזוקקים.

בנוסף לכך, חשוב לשמור על העגיל נקי בדיוק כמו אזור הפירסינג עצמו. שטפי את המתכת קלות בעזרת סבון עדין פעם ביום (הזמן הטוב ביותר הוא במהלך מקלחת) כדי להסיר ממנו את כל שאריות הלכלוך או החיידקים.

במהלך תהליך הריפוי, ד”ר לורן דוז’יר – רופאת עור ממיאמי שכתבה על כך פוסט באינסטגרם שלה – מציעה להימנע משימוש במשחה אנטיביוטית, מכיוון שהיא עשויה “לחנוק” את אזור הפירסינג ולגרום לבעיות נוספות. היא גם ממליצה ללבוש בגדים רפויים ומכנסיים עם קו מותניים נמוך על מנת להבטיח שאינך מגרה את אתר הפירסינג או גורמת לסיבוכים נוספים.

עגיל בבטן

תופעות לוואי של פירסינג בטבור

ביצוע של עגיל בטבור עלול לגרום לכמה תופעות לוואי:

פריחה – האזור שעבר פירסינג אמור לשמור על מראה תקין במשך כל תהליך הריפוי, אך יתכן ותראי התפתחות של פריחה קלה עקב גירוי שנגרם מהעגיל עצמו, או בעור סביב המקום. אם בשלב כלשהו את מבחינה בפריחה שלא הייתה שם קודם, פני מיד לייעוץ רפואי (כנראה תצטרכי משחה מתאימה).

מוגלה – זה נורמלי לחלוטין להבחין בהפרשה נוזלית לבנה בימים הראשונים לאחר הניקוב. זו התגובה הטבעית של הגוף לפצע החדש שנוצר בו, ונועדה להגן על האזור. אם ההפרשות ממשיכות לקרות, או שהצבע שלהן משתנה לגוון צהבהב עכור יותר, זה סימן שמשהו יכול להיות לא בסדר בפירסינג החדש שלך.

זיהום – זיהום הוא הסיכון השכיח ביותר בעת ביצוע פירסינג ונגרם בדרך כלל על ידי טיפול לא תקין בבית (אם כי פירסר חסר ניסיון עם כלים לא נקיים יכול להיות האשם). שימי לב לצבע אדום עמוק, נפיחות מוגברת, עור חם למגע וכאב, מכיוון שאלו יכולים להיות סימנים לזיהום. אם זה קורה – פני לרופא.

מתי אפשר להחליף את העגיל?

את יכולה להחליף עגיל בטבור בעצמך בצורה יחסית פשוטה, אך עליך להיות בטוחה לחלוטין שהפירסינג שלך נרפא לחלוטין לפני שאת עושה את זה. וכאמור, בעוד ש-6 עד 8 חודשים זו תקופת הריפוי האופיינית, זה עם עלול לקחת עד שנה שלמה. זו הסיבה שבגללה רוב הפירסרים ממליצים להמתין שנה שלמה עד הסרה של העגיל – אבל אם את לא יכולה לחכות, הפתרון הטוב ביותר הוא לחזור לפירסר ולבק ממנו לבצע את השינוי.

הבחירה האופיינית לעגיל עבור פירסינג בטבור היא משקולת מעוקלת (מה שנקרא באנגלית “curved barbell“), שמתעקלת מעט כלפי חוץ ומשתלבת טוב יותר עם הצורה הטבעית של גופך. התכשיט כולל חרוז קטן בכל קצה, כאשר אחד מהם ניתן לכוונון או להסרה, מה שמאפשר לנו להחליף את התכשיט במידת הצורך.

עגיל בטבור

מבחינת החומר ממנו העגיל עשוי – נירוסטה כירורגית היא בדרך כלל סוג המתכת הבטוח ביותר לפירסינג בגלל הפוטנציאל הנמוך שלה לגרום לגירוי או אלרגיה. בחירה נפוצה נוספות היא טיטניום, שטיפה יותר יקר אך זהה לחלוטין לפלדה כירורגית, אם כי קל יותר ולא מכיל ניקל.

הדבר היחיד שאת צריכה לזכור הוא תמיד לשטוף את הידיים לפני שאת נוגעת בפירסינג בצורה כלשהי כדי למנוע גירוי או העברת חיידקים. ואם את זקוקה לעזרה או שיש לך שאלות, פירסר שמכבד את עצמו תמיד יהיה מוכן לעזור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *