לא צריך להכביר במילים כשבאים לתאר פירסינג בלשון. זה פשוט כמו שזה נשמע: חור המנוקב דרך הלשון בצורה כלשהי ונשאר פתוח עם עגיל. אז נכון, עגיל בלשון הוא משהו שהיה נפוץ מאד בארץ בשנות התשעים ותחילת שנות האלפיים, והפופולריות של הטרנד קצת ירדה. מצד שני, יש מצב – כמו כל דבר העולם האופנה – שהפירסינג בלשון עושה מיני קאמבק. הודות לטבעם המוסתר, עגילים בלשון הם אחד מסוגי הפירסינג המהנים ביותר, שתוכלי לחשוף כשאת רוצה (או פשוט בזמן שאת מדברת) – או לשמור את הסוד לעצמך.
מתלבטת האם לעשות עגיל בלשון, או שעשית ובכל זאת יש לך כמה שאלות? הגעת למקום הנכון. בהמשך, ננסה לענות על כל השאלות הנפוצות, ולהציג את האופציות השונות בכל מה שנוגע לבחירה העגיל והמיקום עבורו.
טיפול לאחר פירסינג בלשון
פירסינג הלשון הטיפוסי הוא נקב אנכי יחיד במרכז הלשון, אך ישנן אפשרויות נוספות לאלו שרוצים פירסינג מיוחד יותר. התהליך עשוי להיראות מרתיע אם מעולם לא עשית פירסינג, אך הטיפול לאחריו הוא פשוט ובדרך כלל זהה לשאר סוגי הפירסינג האחרים (בדומה, למשל, לפירסינג באף).
את רוב העגילים הראשוניים אפשר להחליף כבר אחרי כשלושה או ארבעה שבועות. למעשה, פליקס מעמוד האינסטגרם הפופולרי Tiger Moon Body Piercing אמר שכדאי להחליף את העגיל ישר לאחר שהפירסינג שלך נרפא (ולהחליף לאחד קטן יותר) – אם כי חשוב לוודא שהפירסינג החלים במלואו לפני כדי להימנע מזיהום או מסיכון שהחור ייסגר.
“מומלץ מאוד להחליף את העגיל לאחר שהמקום מחלים לגמרי, רצוי עם כדור אקרילי רך יותר, מכיוון שמשחק או נשיכה בטעות של עגיל פלדה עלול לפגוע בשיניים שלך”, הוא אמר. החלפה של העגיל לאחד נעים יותר גם תעזור לך להימנע מבעיות חניכיים ועששת לטווח קצר וארוך.
מבחינת שמירה על ניקיון העגיל בלשון, פליקס ממליץ לשטוף את העגיל דרך הפה באמצעות מי פה ללא אלכוהול לאחר כל אחת מהארוחות למשך שבועיים עד ארבעה שבועות. במהלך הזמן הזה רצוי להפסיק לעשן – כמו תמיד, בעצם – אבל אם אינך יכולה לעשות את זה במהלך תקופת ההחלמה, רצוי לשטוף פה גם לאחר עישון.
לא רוצה מי פה? את יכולה להשתמש בתמיסת מי מלח. ניתן לקנות תמיסה מוכנה מראש (אפשר למצוא כמה כאלו ברשת) או פשוט לערבב רבע כפית של מלח ים רגיל עם 250 מ”ל של מים מזוקקים.
במהלך תקופת ההחלמה, הקפידי להימנע ממאכלים חריפים, מזון לעיס במיוחד ומוצרי חלב על מנת למנוע גירוי בפירסינג. כמו כן, נסי להימנע מעישון, שתיית אלכוהול חזק או ממש מכל פעילות שהיית משתמשת בה בלשון שלך באופן מיוחד. אם את מרגישה שהכאב מוגבר או שאת סובלת מדלקת במקום, נסי לקחת תרופות אנטי דלקתיות, או שתרופות סבתא כמו מציצת קרח או סוכריה על מקל.
סוגי עגילים בלשון
אם אתה שוקלת לבצע פירסינג בלשון אך אינך מכירה היטב את כל הפרטים והסוגים השונים, החלק הבא הוא בשבילך. להלן כל מה שאת צריכה לדעת על כל אחד מהסוגים של עגילי הלשון כדי לעזור לך לקבל את ההחלטה הכי מושכלת וטובה עבורך.
פירסינג אנכי / קו אמצע
פירסינג הלשון האנכי, המכונה גם פירסינג בקו אמצע הלשון, הוא כנראה עגיל הלשון המסורתי שאת מכירה וחושבת עליו. הוא מנוקב ישירות דרך מרכז הלשון באמצעות מוט ישר ולוקח לו משהו שבין ארבעה עד שישה שבועות להחלים (אם כי זה תלוי באנטומיה ובבריאות של כל אחת). מבחינת כאב, בסולם של 1 עד 10, פליקס אומר שזה “בערך 4”.
למרות שניקוב לשון אנכי הוא מאד פופולרי, חשוב לדבר עם הפירסר לפני שאת הולכת על זה. פירסינג בלשון מבוסס על אנטומיה, וייתכן פשוט שהלשון שלך לא מתאימה אפילו לניקוב הפשוט ביותר. “זה תלוי באורך, במיקום הווריד ובצורה של הלשון”, אמר פליקס.
פירסינג אופקי
פירסינג אופקי בלשון מאופיין בניקוב יחיד המבוצע דרך קצה הלשון בצורה אופקית. הפירסינג הזה נקרא לפעמים גם “פירסינג עין נחש”, כי זה מה שהצורה שלו מזכירה, אבל למרות השם המגניב הוא לרוב משהו שפירסרים לא ממליצים לעשות, והוא מוגדר כבערך 8 בסולם הכאב.
“אף פירסר בעל שם לא יעשה פירסינג לשון אופקי” פליקס אמר, “ישנם מספר שרירים בלשון שניקוב אופקי עשוי לפגוע בהם, וזה לא בטוח או כדאי”. בנוסף, חשוב לציין כי פירסינג לשון אופקי יכול לגרום בקלות לשחיקת אמייל ובעיות חניכיים, שכן העגיל עשוי לשפשף את גג הפה בצורה משמעותית יותר.
עגיל בצד הלשון
פירסינג בצד הלשון הוא פירסינג לשון אנכי שפשוט מבוצע לצד קו האמצע של הלשון. עם זאת, כאשר עושים שני ניקובים כאלו (אחד בכל צד), זה נקרא “עגיל ונום”, או “עין צפרדע” (בשל הדמיון שלהם לאופן שבו עיניים של צפרדע ממוקמות). מבחינת כאב, צפי שזה יהיה כמו פירסינג קו אמצע טיפוסי – ממש לא נורא.
“הפירסינג עצמו לא כל כך כואב”, אומר פליקס. “עם זאת, תקופת ההחלמה יכולה להיות לא נוחה למדי. הלשון תפוח בשני הצדדים לתקופה שבין שלושה ימים לשבועיים.
מכיוון שהפירסינג הזה דורש שני ניקובים (ושני עגילים), הקפידי לדבר עם פירסר מנוסה לפני שאת עושה אותו על מנת לוודא שהלשון שלך נכונה עבור העגיל ושהגוף שלך יוכל להתמודד עם שני פירסינגים בבת אחת.
איזה עגיל נבחר?
העגיל המוחדר בלשון יהיה לרוב מוט או “ברבל” (כדורי). בגלל התנועה הבלתי פוסקת של הלשון זה הכרחי להתאים נכון את גודל העגיל לגודל הלשון וחלל הפה, גם כדי למנוע לחץ על הלשון וגם כדי שתרגישי בנוח.
כאמור העגיל ההתחלתי יהיה ארוך מהסטנדרט ואחרי ההחלמה של המקום ניתן (ורצוי) להחליפו לעגיל קצר יותר. הגודל הנפוץ של עגיל בלשון הוא 1.6 מ”מ. ניתן להתקדם לעגילים גדולים יותר, אך מומלץ לבצע את זה לאחר תקופת ההחלמה הראשונית, ובהדרגתיות.