צמד המילים “טבעי” ו-“אנטי אייג’ינג” לא תמיד הולכות ביחד כשמדובר על מוצרי טיפוח עור. אבל דווקא מותג טיפוח הוליסטי אחד, ד”ר האושקה, עובד לפי פילוסופיה שלפיה עור הוא איבר חזק שאינו זקוק לתכשירים כימיים, אלא רק תכשירים טיפוליים טבעיים. בעוד מותגים אחרים מפציצים אותנו במונחים כימיים למיניהם, או בהמלצות רפואיות – מותג הטיפוח הגרמני הצנוע הזה מתרגל פילוסופיה הוליסטית, עם חומרי גלם טבעיים שנקטפים בגן הבוטני של החברה בפאתי שטוטגרט, ועיבוד בשיטה שלטענתם “רותמת את כוח החיים ויכולות הריפוי הטבעיות של הצומח”.
אז מה זה אומר בדיוק? נתחיל מההתחלה:
ד”ר האושקה, נעים להכיר
הסיפור שלנו מתחיל עם ד”ר האושקה (Dr. Hauschka), רופא גרמני שמיקד את המחקר שלו בשאלה איך אפשר להפיק תמצית צמחים ללא אלכוהול, בצורה שיכולה לשמור על כוחות החיים והמרפא של הצמח. זה הוביל אותו להקים חברת תרופות בתחילת המאה הקודמת, שלא הייתה מי יודע מה מוצלחת, עד שמפגש שלו עם הקוסמטולוגית אליזבת דיגמונד בשנות ה-60 הובילה אותו לשנות כיוון, ולהתמקד בייצור מוצרים שמשרתים את האדם הבריא ולא את האדם החולה (כמו תרופות ותכשירים למיניהם), בהתאם לתפיסה האנתרופוסופית על בריאות האדם.
הרעיון שלהם היה מאד פשוט: גם האדם הבריא צריך הרבה מאוד תמיכה כדי לחיות בצורה הרמונית. המותג שייסדו ניסה להתקיים בהתאם לאותם כללים (לפני שזה היה טרנדי!) והתמקד מהרגע הראשון בצרכי האנשים והסביבה. מה זה אומר בגדול? בכל מוצר של ד”ר האושקה מוטמעים ערכי הקיימות והשמירה על הסביבה, והם חלק בלתי נפרד משרשרת הייצור, בחירת החומרים ופיתוח המוצרים.
מאז ועד היום, מותג טיפוח העור של ד”ר האושקה מציע קולקציית מוצרים באיכות גבוהה העשויים מהמרכיבים הטבעיים הטובים ביותר שאפשר למצוא. המטרה היא לא רק לספק יופי טבעי לצרכן, אלא להעצים אנשים ברחבי העולם לקחת אחריות על בריאותם והיופה הפנימי והחיצוני שלהם. כל מוצר של ד”ר האושקה מורכב מפורמולה אורגנית ברובה המורכבת מצמחים, שמנים ושעווה. כל החומרים נקנים מספרים עם הצהרת “סחר הוגן”, במפעל אשר משתמש באנרגיה ירוקה ומחזור מקסימלי של פסולת.
עד כמה החומרים איכותיים?
- לחברה גן וחווה ביודינאמיים שהיא מפעילה ומתחזקת בגרמניה. מהגנים הפורחים האלה נאספים הצמחים אשר מגיעים למוצר הקוסמטיקה הסופי.
- החברה אחראית גם על פיתוח קואופרטיבים חקלאיים במדינות נחשלות הדואגים לתנאי סחר הוגן. קואופרטיב אחד כזה נמצא בבורקינה פאסו, אפריקה. שם עזרה החברה לקבוצת נשים לייצר את חמאת השיאה שלה בתנאי סחר הוגן ובחקלאות אורגנית. כיום כל חמאת השיאה שמשתמשים בה במוצרי ד”ר האושקה מיוצרת על ידי הקואופרטיב הנשי הזה.
- מוצרי הקוסמטיקה של ד”ר האושקה הם 100% טבעיים כבר יותר מ-40 שנה. כיום, המותג מחזיק בתו התקן החדשני ביותר בתחום קוסמטיקה הטבעית – NATRUE.
קרם הוורדים של ד”ר האושקה
אני לא כל כך מכירה את כל מגוון המוצרים של המותג, גם כי קצת קשה למצוא אותו בארץ, וגם כי בסופו של דבר יש המון מותגי סקין קר לבדוק. אבל אם יש מוצר אחד של הדוקטור שאני חייבת לציין זה את קרם הוורדים. המוצר הזה הוא מוצר הדגל של ד”ר האושקה והוא אחד האהובים והמדוברים ע”י שורה של אושיות יופי ובהן קייט בלאנשט, קייט מוס ומדונה. כל טיובה מכילה תמצית של יותר מאלף עלי כותרת של ורדים אורגניים וכן תמציות שמן ורדים המרגיעות עור רגיש או יבש וחמאת שיאה אשר עוזרת לעור לשמור על לחות.
שמן ורדים הוא השמן האתרי היקר ביותר – דרושים 4,000 ק”ג של עלי כותרת של ורדים כדי לייצר 1 ק”ג שמן ורדים טהור. עם תג מחיר של 3,800 דולר לק”ג, זה לא מפתיע שרוב החברות משתמשות באלטרנטיבה הסינתטית (במחיר של 80 דולר לק”ג), אבל לא ד”ר האושקה, שכלל את הגרסה הטבעית ביותר מחמישים ממוצרי המותג.
אז בעוד קרמים או סבוני פנים אחרים מכילים באיזור ה-50% מרכיבים סינתטיים, קרם הורדים של הדוקטור הוא מאה אחוז טבעי. אבל האם הוא יכול להיות אפקטיבי כמו התחליפים? לטענת החברה, אין שום ספק. התיאוריה שלהם היא שהעור הוא איבר רב עוצמה שאינו זקוק לתמריצים כימיים על מנת לפתור את בעיותיו, רק תכשירים טיפוליים טבעיים אשר “מספקים לעור את היכולת להתחדש ולהבריא את עצמו”.
איפה מוצאים
המותג נמכר בלא מעט חנויות טבע למיניהן בישראל, הרשימה נמצאת באתר הרשמי שלהם. אפילו אפשר להזמין מהם ישירות, אך מצד שני, אני לא ממליצה על זה – כמו תמיד, בהזמנה מחו”ל אפשר למצוא מחירים הרבה יותר שווים. בסקר שוק קטן שערכתי, את המחירים הכי טובים אפשר למצוא בסטרוברינט ובלוק פנטסטיק –
המחירים לא תמיד זהים (תלוי במבצעים בעיקר), אבל חוויית השימוש בלוק-פנטסטיק הרבה יותר נוחה לטעמי.