היפ דיפס: מה זה, למה יש לך אותם ואיך תעלימי ותסתירי אותם

היפ דיפס

היפ דיפס, אותם קימורים פנימיים עדינים שנמצאים מתחת ומעל הירכיים, הם חלק הגוף האחרון שלכאורה הפכנו לאובססיביות אליו. על פי נתוני גוגל, כמות החיפושים של “היפ דיפס” (או בשמן השני “ירכי כינור”) הוכפלה בחודשים האחרונים.

ואולי זה בגלל הסגרים הארוכים, אולי בגלל התקופה הלחוצה (והפיצוי הפחמימתי שהיא דורשת) – אבל אם מצאת את עצמך מקלידה בשורת החיפוש “תרגילים להעלמת היפ דיפס”, את ממש לא היחידה.

והנה, הגעת למקום הנכון.

היפ דיפס עשויים להיות ממש בולטים או שהם עשויים להיות עדינים, אבל אם הם מדאיגים אותך בכל מקרה – ברמה שכבר התחלת לחשוב על החלפת את תוכנית האימונים שלך או שינוי הדיאטה – חכי עם זה קצת. בואי קודם נבין על מה מדובר.

מה זה היפ דיפס?

“היפ דיפס זה קימור פנימה של הגוף שקורה באופן טבעי”, אומר דוד וינר, מאמן כושר מומחה מאפליקציית Freeletics.

שאני אדגיש את זה? באופן טבעי.

“ברמת העיקרון הקימורים האלו נגרמים על ידי צורת האגן שלך. אז נכון, הם לא בהכרח בולטים באותה המידה אצל כל אחת, אבל אם נסתכל על השלד שלנו, לכולנו יש נקודה שבה עצם הירך פוגשת את החלק העליון של הירך. היפ דיפס הם חלק נורמלי ממבנה גופנו”.

רוצה הסבר אפילו עוד יותר מדעי? צפי בסרטון הבא:

או בקיצור: אותם שקעים בירך מתרחשים במקום בו העור קשור, או מחובר, לחלק העמוק יותר של עצם הירך הנקרא טרוכנטר. הם בולטים אצל אנשים שונים בשל כמות והתפלגות השומן והשרירים במבנה גופם, ובהתאם לרוחב הירכיים ולצורת האגן. הם יכולים להיות ברורים יותר כאשר את לובשת סוגים מסוימים של בגדים (ועל כך נרחיב בהמשך).

האם לכולן יש היפ דיפס?

זו תפיסה נפוצה (ומוטעית) שאותם שקעים בירך – או חוסר בהם – הם סימן לכמה בריאה או בכושר את. עם זאת, כפי שכבר הבנת אולי, ההיפ דיפס קשורים בעיקר לצורת העצמות שלך – דבר שאת לא יכולה לשנות.

ומכיוון שלכל אחת מאיתנו יש מבנה אגן ייחודי, כך גם ה-Hip Dips יהיו שונים בין אישה אחת לשניה.

“היפ דיפס הם לא סימן אם את בריאה או לא, או אם את בעודף משקל או תת משקל’, אומר וינר. “למרות שכמות השומן בגוף שיש לך – או לחילופין מסת שריר גבוהה באיזור – עשויה לגרום לשקעים הללו להיראות בולטים יותר, חשוב לזכור כי ההיפ דיפס הם חלק ממבנה העצמות שלך. ובעוד שאת יכולה לשפר את מבנה הגוף שלך באמצעות פעילות גופנית ודיאטה, את לא ממש יכולה לשנות את מבנה השלד שלך.

וזה מוביל אותי לשאלה הבאה, שאת בטח שואלת את עצמך:

מה אפשר בכל זאת לעשות?

בעוד שפעילות גופנית לבניית מסת שריר והפחתת שומן יכולה לעזור למזער את הופעתם של ה-Hip Dips, זה לא יגרום להם להיעלם לחלוטין. בנוסף, הימנעות מתרגילים שעובדים על שריר הירך הארבע ראשי ומגמישי הירך כדי להתמקד בתרגילים שעובדים על החלק האחורי של הגוף (ובכך להימנע מהאיזור של השקעים) עלולה לגרום לך ליותר נזק מתועלת.

למה? מכיוון שהזנחה של חלק אחד של הגוף ועבודה אינטנסיבית על חלקים אחרים עלולה להסתיים בפציעה.

ובכל זאת, אם ברצונך למזער את הופעתם של ה-“היפ דיפס”, ישנם תרגילים מסוימים שתוכלי לבצע, והם יכולים לעזור לך לבנות שרירים ולאבד שומן.

הנה כמה דוגמאות.

תרגילים להיפ דיפס

לפני שאת צופה בסרטון ולומדת את התרגילים שאת צריכה לעשות, כמה עצות ממני. דבר ראשון, נסי להסתכל על עצמך במראה בזמן שאת מתרגלת כדי לוודא שאת עושה את התנועות בצורה הנכונה. לתרגילים שעושים צד אחד בכל פעם, התחילי עם הרגל החלשה שלך (כך את מתחילה עם החלק הקשה יותר, והצד השני ייראה קל יותר).

את לא חייבת לבצע את כל הסט – את יכולה לחלק את התרגילים לימים שונים, אבל בכל מקרה ההמלצה היא לנסות ולהקדיש לפחות 20 דקות ביום לתרגילים האלה, ולעשות אותם 4 עד 6 פעמים בשבוע.

לקריאה נוספת: בתחילת הקורונה כתבנו פה על עוד כמה דרכים טובות לבצע אימון ביתי. ממליצה לך לקרוא את הפוסט ההוא, יש שם המלצות על עוד כמה ערוצי יוטיוב שווים.

שינויים באורח החיים

מעבר לתרגילים ספציפיים, המפתח העיקרי הוא יצירת אורח חיים בריא. פעילות גופנית, אכילה בריאה וטיפול טוב בעצמך באופן כללי יעזרו לך להרגיש טוב יותר.

הגדילי את צריכת המים שלך, בעיקר בימים בהם את מתאמנת. אכילת חלבון רזה עשויה לסייע בבניית מסת השריר שלך. הכניסי לתפריט הרבה שומנים בריאים, סידן וסיבים. הימנעי מג’אנק פוד או אוכל מעובד, סוכר ואלכוהול. תיהי חכמה לגבי מה שאת מכניסה לגוף שלך, אבל זה בסדר גם להתפנק מדי פעם.

חושבת שאת צריכה עזרה? התייעצי עם מאמנ/ת כושר או תזונאי/ת.

השורה התחתונה

זכרי שהתוצאות שלך עשויות להיות הדרגתיות. עשויים לחלוף שבועות או חודשים לפני שתראי שינויים ניכרים. אבל(!) חשוב שתישארי חיובית ככל האפשר – השתמשי בדיבור עצמי חיובי והתמקדי במה שאת אוהבת בגופך.

היצמדי לשגרת אימונים או בריאות שגורמת לך להרגיש טוב. הגדירי לעצמך יעדים לטווח הקצר והארוך. השגת המטרות שלך, קטנות ככל שיהיו, תעזור לך להרגיש ולהיראות טוב יותר.

הצעדים הראשונים שלך מתחילים עכשיו. אני מאמינה בך.

ביגוד להסתרת היפ דיפס

מה כדאי ללבוש להסתרת היפ דיפס?

אז עד שהאימונים והתזונה יעשו את שלהם – יש כמה טיפים קטנים שאת יכולה לבצע על מנת להתאים את הלבוש שלך למצב. זכרי – עם לבוש נכון, אין מבנה גוף לא יפה – והתאמה נכונה של הבגדים עושה את רוב העבודה.

נסי לפעול לפי העצות הבאות:

בחירת בדים – בדים קלים שנצמדים לעור ידגישו את ההיפ דיפס מכיוון שאין להם מספיק משקל על מנת למשוך את הבד כלפי מטה כך שהוא יחליק מעל הירכיים. חפשי בדים במשקל כבד יותר שאינם נוקשים, אך גם אינם נצמדים. כל דבר סופר צמוד ידגיש את המתאר של הגוף שלך. בדים גולשים אך שאינם נצמדים הם מה שאת מחפשת.

קו מותניים – איפה המותניים שלך? הם נמצאים בין החלק העליון של האגן לחלק התחתון של כלוב הצלעות – אך משום מה קו המותניים של מכנסיים רבים בכלל לא נמצא באיזור הזה. קו מותניים נמוך מדי הולך להדגיש את ההיפ דיפס. קו מותניים גבוה יותר יהיה טוב יותר – כל עוד הוא לא מייצר לך “מאפין טופ” (קרי, גורם לשומן להילחץ אופקית החוצה מהמכנס). בהתאם לפרופורציות ומבנה הגוף שלך, סביר להניח שמכנס או ג’ינס גבוהים יותר שמתאימים היטב לקו המותניים יחמיאו יותר לירכיים שלך.

צורת חצאית – בהתאם לצורת גופך, צורות חצאית שונות יתאימו יותר. חצאית סילואט המחליקה החוצה ולא לוחצת על הירכיים תייצר קו מתאר יפה יותר – וגם שמלות fit & flare מושלמות (כל עוד הן מתאימות למבנה גופך).

טוניקה – זו אופציה טובה כי היא מסתירה את החלק שבין הירכיים הגבוהות והתחתונות ולכן לא מדגישה את ההיפ דיפס. הימנעי מכל מה שנצמד מדי, כמו סריגים נמתחים דקים, במקום זאת חפשי סריגים עבים יותר שאינם צמודים מדי, או קרדיגן ארוך שמחליק על פני הירכיים שלך ומכסה את האזור.

ביגוד להסתרת היפ דיפס

וזהו להיום.

עוד שאלות, הערות, בקשות? נשמח לשמוע ממך בתגובות פה בהמשך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *