חמאת מנגו

חמאת מנגו: יתרונות, סיכונים ואיך להשתמש

אם את מתמודדת עם עור יבש, יש סיכוי סביר ששגרת הטיפוח שלך כוללת לפחות חמאה אחת. חמאות – כמו חמאת שיאה או חמאת קקאו – ידועות בתכונות הלחות האינטנסיביות שלהן. ולמרות שאת יכולה למצוא שפע של מוצרים המכילים אותן, הן נוטות גם לחולל פלאים כאשר משתמשים בהן בפני עצמם, מה שהופך את החמאה לאחד המרכיבים החזקים ביותר שיש. עם זאת, יש חמאה אחת שרק עכשיו מקבלת את הפוקוס שמגיע לה: חמאת מנגו.

כשזה מגיע ליתרונות של חמאת מנגו לעור, מסתבר שהרשימה לא קטנה בכלל. כפי שמתברר, חמאת מנגו מלאה בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים שעולים בהרבה על יכולות הלחות ותיקון מחסום ההגנה הטבעי של העור של חמאות מוכרות יותר, ואפילו הופכים אותה לפלא אנטי אייג’ינג פוטנציאלי.

כדי ללמוד יותר, הבאנו פה ציטוטים שני רופאי עור מובילים כדי לספק לצלילה עמוקה לתוך היתרונות של חמאת מנגו לעור, ולהבין כיצד לשלב את מרכיב העל הזה בשגרת הטיפוח שלך.

מה זה חמאת מנגו?

חמאת מנגו היא סוג של שומן שמגיע מזרעי המנגו, מסבירה ד”ר לוגרפו, רופאת משפחה מניו-יורק שכתבה על הנושא. השומן מופק בדרך כלל מהגלעין של המנגו בכבישה קרה והופך לחמאה. החמאה יכולה להיות מזוקקת או לא מזוקקת (לא מזוקקת עוברת בדרך כלל מחזור לחיצה אחד ונמנעת מחום או תוספת כימיקלים). חמאת מנגו היא מוצק בטמפרטורת החדר והיא משמשת לעתים קרובות בקוסמטיקה בגלל היציבות החמצונית הגבוהה שלה, כלומר היא יציבה כאשר היא באה במגע עם אוויר.

בנוסף להיותה נוגד חמצון טבעי, ד”ר פורטלה (דרמטולוג וכוכב טיקטוק עם יותר מ-3 מיליון עוקבים) מציין שמה שהופך את חמאת המנגו למרכיב פופולרי במוצרי טיפוח וטיפוח השיער הוא תכונות הלחות והאנטי דלקתיות האינטנסיביות שלה. “לחמאת מנגו יש מרקם קל משקל, מה שהופך אותה לקרם לחות קל לשימוש לפנים או לגוף. יש לה תכונות נוגדות חמצון ורמות גבוהות של חומצות שומן רוויות כך שהיא יכולה להיות נהדרת כפתרון טבעי לעור יבש”.

כתרכובת טבעית תהיה לה ארומה מעט מתוקה ושומנית, שחלק מהנשים לא אוהבות. עם זאת, קחי בחשבון שאין לה ריח של מנגו אמיתי.

מנגו
גלעין של מנגו פתוח ובתוכו הזרע (ממנו מופקת החמאה)

היתרונות של חמאת מנגו לעור

בעוד שאין הרבה מחקרים מדעיים שנעשו על חמאת מנגו, ואלו שנעשו התמקדו בעיקר ביכולתה להגן על העור ולשפר את יכולת הריפוי שלו (מקור), שני המומחים ציינו את היתרונות הפוטנציאליים הרבים של חמאת מנגו לעור שנובעים ממגוון התרכובות השונות שהיא מכילה. החדשות הטובות הן שאלא אם את אלרגית או רגישה למנגו, אין סיבה שלא תיהני מהם.

  • לחות: הודות למרקם דמוי החמאה שלה, ד”ר לוגרפו אומרת שחמאת מנגו היא חומר מרכך רב עוצמה לעור יבש, ויוצרת מחסום הגנה שמגן באופן טבעי על העור ויכול לעזור להגביר את תפקוד המחסום הטבעי של העור עצמו.
  • עוזרת להילחם בקמטים עדינים, קמטים ונזקי שמש: חמאת מנגו גדושה בחומרים נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים שנותנים לה כמה תכונות אנטי-אייג’ינג חזקות למדי, אומרת ד”ר לוגרפו. אחוז גבוה של טוקופרולים (ויטמין E) יכול לעזור להילחם בגורמים סביבתיים כמו קרני UV, זיהום ואפילו אור נראה. ויטמין A יכול לעזור להפחית נזקי עור הקשורים לשמש, ופיטוסטרולים – שהם תרכובות טבעיות הדומות לכולסטרול – עוזרים לתמוך במחסום עור בריא.
  • מגנה על העור: חמאת מנגו מכילה טריטרפנים, שהם תרכובות צמחיות בעלות תכונות אנטי-דלקתיות, אנטי-ויראליות ואנטי-מיקרוביאליות שיכולות לסייע בהגנה על העור ולסייע בתיקון עור יבש, מגורה ורגיש באופן כללי.
  • עוזרת לתקן שיער ולהפחית שבירה: הודות לריכוז הגבוה של חומצות שומן, ד”ר פורטלה אומר שחמאת מנגו יכולה לשמש כמסכה לשיער למשך הלילה כדי להגביר את הברק הטבעי ולסייע בהפחתת השבירה. “היא יכולה גם להיות מועילה לבריאות הקרקפת עם התכונות האנטי-פטרייתיות והאנטי-מיקרוביאליות שלה”, הוא אמר. “מכיוון שהיא מרככת מאוד, היא יכולה להעניק לחות לציפוי החיצוני של השיער ולעזור למנוע נזק.”
  • תומכת בייצור קולגן: ד”ר לוגרפו אומרת שהחמאה העשירה בחומרי תזונה מכילה כמות גדולה של ויטמין C, שעשוי לסייע בשיפור ייצור הקולגן – החלבון המבני העיקרי בעור וברקמות החיבור.

תופעות לוואי וסיכונים

עד כמה שזה נשמע אידילי (וטעים), היתרונות של חמאת מנגו לעור עשויים שלא להיות מועילים כל כך לכולן. מועדים במיוחד לבעיות הם אלו שאלרגיים או רגישים למנגו, ולכן ד”ר לוגרפו ממליצה לעקוב אחר פריחות, אדמומיות, גירוד ותסמינים אלרגיים נפוצים אחרים בעת השימוש הראשון בחמאת מנגו. אם אינך בטוחה לגבי אלרגיות, היא אומרת שמומלץ לבצע בדיקה נקודתית על ידי מריחת כמות זעירה של חמאה על נקודה קטנה בגופך. אם, לאחר שלושה ימים, אין סימן לתגובה, כנראה שבטוח להשתמש בחמאת מנגו בכל הגוף.

למרות שלחמאת מנגו יש מקדם קומדוגני של 2, מה שהופך אותה לבטוחה לשימוש יומי עבור כל סוגי העור, ד”ר לוגרפו מזהירה את אלו עם אקנה חמורה להתרחק ממנה ולבחור במשהו עם פחות סיכון לחסימה של הנקבוביות.

ד”ר פורטלה אומר שאלו עם כל סוג של זיהום פטרייתי בעור צריכות להימנע משימוש בקרם לחות במרקם חמאה (ביניהם מנגו). הוא הסביר שהאורגניזמים הפטרייתיים שיוצרים את הבעיה בעצם ניזונים מחומצות השומן בעור שלנו, אשר רק יוגברו על ידי חומצות השומן בחמאת המנגו. במקום זאת, הוא ממליץ לטפל בזיהום כראוי לפני השימוש בחמאת מנגו בתור קרם לחות.

כיצד להשתמש בחמאת מנגו

שני הרופאים אמרו שניתן למרוח חמאת מנגו כמעט בכל מקום בגוף, כולל הפנים. ד”ר לוגרפו ממליצה להתחיל עם כמות בגודל אפונה ולשפשף אותה בין הידיים כדי לחמם אותה עד שהיא נמסה. לאחר מכן לעסות אותה לתוך העור, שם היא תיספג במהירות. כמו בכל קרם לחות לעור, ניתן להשתמש בחמאת מנגו פעמיים ביום. אם יש לך עור שמן יותר, שקלי להשתמש בה בתדירות נמוכה יותר.

חמאת מנגו מצוינת לשילוב עם מרכיבים אחרים לקוקטייל האידיאלי לבריאות העור, אומר ד”ר פורטלה, שכן הריכוז הגבוה של חומצות שומן ונוגדי חמצון הם מרכיבים בסיסיים הן לעור רגיש והן לשגרת אנטי-אייג’ינג.

חמאת מנגו היא גם די תכליתית לשיער. בנוסף למסכה שהוזכרה ע”י ד”ר פורטלה, את יכולה להשתמש בה גם כטיפול מקדים לפני חפיפה או אפילו להוסיף מעט חמאת מנגו לשמפו או המרכך שלך.

שאלות נפוצות

האם חמאת מנגו טובה יותר מחמאת שיאה?

בעוד שגם חמאת מנגו וגם חמאת שיאה הם חומרים מרככים המופקים מזרעי הצמחים שלהם, חמאת מנגו נוטה להיות רכה יותר וקלה יותר לעבודה בצורתה המוצקה, ובכך גם הופכת אותה לאידיאלית לשילוב עם מרכיבים אחרים.

האם חמאת מנגו סותמת את הנקבוביות?

ד”ר לוגרפו אומרת שחמאת מנגו מדורגת ב-2 מבחינת מקדם קומדוגני, מה שהופך אותה לאופטימלית עבור רוב סוגי העור, למעט שמנוני מאוד או נוטה לאקנה. עם זאת, בשימוש נכון, חמאת מנגו יכולה להיות מרכיב לחות יעיל מאוד לעור הפנים והגוף.

האם אפשר להשתמש בחמאת מנגו כל יום?

המרקם קל המשקל והתכונות נוגדות החמצון של חמאת מנגו הופכים אותה לקרם לחות אידיאלי הן לפנים והן לגוף. בהתאם, את יכולה להשתמש בה 1-2 פעמים ביום, כמו בכל קרם לחות.

בתמונה: חמאת שיאה מנגו (זמינה באמזון)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version