פירסינג קונץ’ – כל מה שחשוב לדעת על עגיל קונכייה

עגיל קונצ'

מכל סוגי הפירסינג שראיתי, פירסינג קונץ’ (לפעמים נכתב כ-קונצ’) הוא האחד שהכי עשה לי חשק לרוץ ולעשות עגיל כזה בעצמי. אולי זה בגלל האופן שבו הם מעטרים בעדינות את האוזן בצורה נועזת אך יומיומית, או שזה אולי בגלל העובדה שהם ניתנים להתאמה אישית מאוד. בכל מקרה, למי שלא מכירה – פירסינג קונץ’ (מלשון “קונכייה” באנגלית) הוא סוג של פירסינג בסחוס שנקרא על שם צורת הספירלה הגדולה בה האוזניים שלנו בנויות. בכל מה שקשור לעגיל קונץ’, ישנן אפשרויות שונות של מיקום (פנימי או חיצוני) וסוג התכשיט (נזם או חישוק).

אבל בעוד שפירסינג קונץ’ הוא גם מיוחד וגם מהמם, הוא גם יכול להיות קצת מאיים – אפילו עבור חובבי פירסינג ותיקים. כדי להפיג את הדאגות שלנו ולקבל כמה תשובות על כאב, עלויות, טיפול עוקב, ובמה התהליך בעצם כרוך – אספנו מידע מרחבי הרשת.

בהמשך, אנו מפרטים את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם עושים פירסינג קונץ’.

מה זה פירסינג קונץ’?

פירסינג קונץ’ ממוקם בחלק המרכזי של האוזן – שהוא גם האזור עם הכי הרבה מקום – ובגלל מיקומו, זהו אחד מסוגי פירסינג האוזניים שהכי ניתנים להתאמה אישית שיש. כאשר באים לעשות את הסוג הזה של העגיל, חשוב לזכור כי בהתאם לצורת האוזן ניתן לבצע פירסינג קונץ’ פנימי או חיצוני. פירסינג קונץ’ פנימי הוא כאשר החור מנוקב ממש דרך אמצע האוזן כדי לעשות את המקום לנזם. פירסינג “קונכייה” חיצוני הוא כזה שמאפשר לעגיל חישוק לעבור סביב הקצה החיצוני של סחוס האוזן.

לדברי ריהאנה ג’ונס, פירסרית מלונדון עם חשבון אינסטגרם מהמם, עגיל קונכייה מתאים לרוב סוגי האוזניים ומתאים לכל הסגנונות. “בשנות הפירסינג הרבות שלי, לא נתקלתי באחד שלא התאים”, היא אומרת. “בעבודה עם האנטומיה של כל אוזן, המיקום יכול להשיג מראה עדין או להיות חתיכת אמירה, בהתאם לסגנון ולרצונות של הלקוח.”

כאב וזמן החלמה

קשה לומר בדיוק כמה פירסינג קונץ’ הולך לכאוב כי לכולנו יש סף עמידות שונה לכאב, וג’ונס טוענת שכל פירסינג כואב במידה מסוימת. אבל בגלל שפירסינג קונץ’ מתבצע בסחוס של האוזן (החלק עם הבשר העבה יותר), הוא חייב להיות כואב יותר מפירסינג שנעשה בחלק החיצוני. ובכל זאת, ג’ונס אומרת שלמרות שזה משתנה עבור כל אדם “בסך הכל, זה די זהה לחלקי אוזניים אחרים ולא כל כך נורא”. גם משהו.

“תהליך הריפוי יכול להימשך בין שלושה לתשעה חודשים”, היא כתבה. “זה משתנה בהתאם למידת ההקפדה על הטיפול במקום אחרי הפירסינג והבריאות הכללית של הלקוח”. באופן כללי, לפירסינג שנעשה בסחוס (כמו פירסינג ספטום, למשל) לוקח יותר זמן להחלים מאשר לפירסינג באונה (החלק החיצוני), שבדרך כלל לוקח לו שישה עד שמונה שבועות להחלים (מקור).

טיפול אחרי פירסינג קונצ’

“בכל פעם שאת מנקבת את הסחוס, את מסתכנת ביצירת דלקת או זיהום שלו”, אומרת סוזן בארד, רופאת עור שכתבה על הנושא באתר שלה. “יש סבירות גדולה יותר לזמן החלמה ארוך יותר של הפצעים, כאב והיווצרות קלואיד”.

זו הסיבה שזה חיוני לעקוב בהתמדה אחר הטיפול המומלץ לאחר ביצוע פירסינג. ג’ונס ממליצה לנקות את הפירסינג פעמיים ביום עם תמיסת מלח סטרילית ולהימנע ממניפולציות או התעסקות עם הפירסינג, לא משנה כמה את מתרגשת מהצעצוע החדש שלך. וכמובן, שמירה על ניקיון במהלך ביצוע הפירסינג בפועל הוא המפתח. “וודאי שזה נעשה בצורה הכי סטרילית שאפשר כדי שהמקום יישמר נקי וללא זיהומים”, מייעצת בארד.

אם את נוהגת לישון על הצד, תצטרכי להימנע מזה בצד של הפירסינג עד שהוא יחלים לחלוטין. שני המומחים מסכימים ששינה על הפירסינג עלולה לגרום לגירוי ולעכב את תהליך הריפוי. “העצה שלי לכל מי שמעוניין לעשות פירסינג חדש היא לחקור את הפירסר שלך לפני שהוא בוחר איפה לעשות אותו בדיוק, ותמיד לעקוב אחר העצות שהם נותנים לטיפול במקום לאחר הניקוב”, אומרת ג’ונס.

ועוד טיפ חשוב – שינה על הצד עלולה לגרום לנפילה או להתקמטות של העור (הנה המקור). אנו ממליצים לנסות לישון על הגב, עם פירסינג קונץ’ או בלי.

כדי להכין תמיסת מלח משלך, ערבבי כפית אחת של מלח ים (שאינו מועשר ביוד) עם ליטר מים מזוקקים. או שתקני מוצר קיים, כמו הספריי הזה של H2Ocean שמכיל 82 מינרלים טבעיים הדרושים לריפוי טבעי מהיר של פירסינג ופצעים אחרים.

תופעות לוואי של פירסינג קונץ’

זיהום ודלקת – כל פירסינג מגיע עם סיכון לזיהום, אבל יש כמה דברים שצריך לזכור ספציפית לגבי סוג הפירסינג הזה. בארד מציינת שאם אתה נוהגת לשים אוזניות, את עלולה להיות חשופה יותר לזיהום באוזן עם פירסינג קונצ’ (ועליך להימנע מלשים אוזניות בזמן ההחלמה של העגיל). כמו כן, אם היו לך בעיות קודמות עם פירסינג סחוס או שאת עובדת בסביבה מלוכלכת שעלולה לגרום לזיהום, היא ממליצה להימנע לחלוטין מהפירסינג.

קלואיד – במקרים נדירים, פירסינג עלול לגרום לעודף רקמה צלקתית ולהיווצרות של משהו שנקרא “קלואיד”. זה יכול להיות גם קשור לגנטיקה, אז שווה לבדוק אם מישהו במשפחה שלך התמודד עם אחד כזה לפני שאת עושה את הפירסינג. וכמו תמיד, חשוב להקפיד באדיקות על משטר הטיפול לאחר ההליך כדי למזער את הסיכוי לזיהום או צלקות.

(לא יודעת מה זה קלואיד? הנה קישור לויקיפדיה, אבל תיזהרי כי התמונות שם קצת מטרידות).

איך מחליפים פירסינג קונץ’?

חשוב לא להתעסק עם הפירסינג החדש שלך עד שהוא יחלים לחלוטין תוך שישה עד תשעה חודשים. בפעם הראשונה שאת הולכת להחליף את העגיל, שקלי לחזור לאיש המקצוע שעשה לך את הפירסינג מלכתחילה. זה יבטיח שהפירסינג נרפא במלואו ומוכן להחלפה, וימנע נזק נוסף. בנוסף, הפירסר שלך יכול לתת לך טיפים לטיפול ביתי על סמך סגנון העגיל שאת עונדת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *