אקנה בגב: 7 המלצות לטיפול מרופא עור מומחה

אקנה בגב

כל מי שסובל מאקנה (90% מאוכלוסיית העולם בשלב כזה או אחר) יודע שלא תמיד הבעיה מגודרת רק לאיזור הפנים. להפך, הרבה מאד אנשים סובלים מבעיית אקנה בגב (Bacne) או באיזור הישבן (Buttne) – כן, יש דבר כזה. אז במיוחד עכשיו, לקראת האביב המתקרב שגורם לנו לחשוף יותר ויותר חלקי גוף לאוויר העולם, זהו הזמן האידיאלי לטפל בבעיה.

אבל איך עושים את זה?

אל דאגה. עברנו על עשרות מאמרים ברחבי הרשת ואספנו את ההמלצות הטובות ביותר, רק ממקורות מוסמכים (רופאי עור ודרמטולוגים למיניהם). אז להלן כל הדרכים לטפל בבעיית אקנה בגב ולפתור אותה אחת ולתמיד.

1. החליפי סבון גוף

אז כן, סבון הגוף היוקרתי שקנית יכול להרגיש כמו מיליון דולר (או אלפיים ש”ח במקרה של קרם קוויאר לה פררי) – אבל אם הוא לא מכיל חומרים היעלים נגד אקנה כמו חומצה אזלאית (מרכיב אשר מפחית את כמות חומצת החלב בעור, ולכן בעל השפעה אנטי-בקטריאלית ואנטי-דלקתית), חומצה גליקולית (שמסירה את השכבה העליונה של תאי העור המתים ומעלימה את האדמומיות שיוצרת האקנה) או שמן עץ התה – הוא כנראה לא עושה טוב לגב שלך.

“החומצות הללו מונעות מתאי העור המתים מלהצטבר ולחסום לך את הנקבוביות”, אומר ד”ר ג’סטין קלוק, רופא עור לונדוני. “וזכרי, חשוב לעשות ניקיון יסודי של העור במקלחת באופן יומי”.

המלצה – סבון גוף בוטני AHA של Mario Badescu

החומצות האלפא הידרוקסיות בסבון הגוף המקציף הזה מסירות מהעור את השכבה של תאי העור המתים ושארית הסבום האחראים על האקנה. הוא מושלם להתמודדות עם התפרצויות של אקנה בגב, בידיים, בחזה והכתפיים ואינו מייבש את העור.

סבון גוף נגד אקנה בגב

2. התקלחי ישר אחרי אימון

“החיידקים האחראיים לגרימת אקנה משגשגים על עור מיוזע”, מסביר ד”ר קלוק. “חשוב להוריד את בגדי הספורט שלך ולהתקלח בהקדם האפשרי לאחר האימון”. וזה לא אומר לעצור לפלרטט עם הבחור בקבלה של המכון, לשתות איזה שייק או לדפוק סשן אינטגרם ורק אז להיכנס למקלחת. ישר אחרי האימון זה ממש אחרי שסיימת.

3. פילינג עושה פלאים

“אם את שמה לב שיש לך הרבה כתמים או ‘שחורים’, ביצוע פילינג מספר פעמים בשבוע במקלחת עשוי להיות אפקטיבי”, מייעץ ד”ר קלוק. “אבל, חשוב לשמור על עדינות – לא לשפשף חזק מדי ולפצוע את העור כי זה יכול להגביר את הדלקת”.

המלצה – פילינג גוף של AMELIORATE

הפילינג הזה, שמומלץ ע”י המומחים, מכיל שילוב בין פילינג עם מרכיבים כימיים (כמו חומצה לקטית) עם מרכיבים פיזיים (גרגירי דרמברינה) המספק מתקפה משולבת כנגד תאי העור המתים, השומן והלכלוך אשר גורמים לאקנה. לעיסוי עדין לעור לח לפני המקלחת.

פילינג נגד אקנה

עוד מוצר שאני אוהבת – פילינג אורז של דרמלוג’יקה – אחד ממוצרי הטיפוח האגדיים והאהובים שיש.

4. בחרי את קרם הגוף הנכון

את לא צריכה לוותר על קרם גוף כדי למנוע התפרצות של אקנה – אבל את חייבת לבחור את הקרם הנכון, ולזנוח את הקרמים השמנוניים.

“שימוש בקרם לחות ירגיע ויתקן את מחסום העור שלך, אך וודאי כי כל המוצרים שאת שמה על עורך יתויגו כ-לא קומדוגניים“, ממליץ ד”ר קלוק. “מה שאומר שהם לא יסתמו את הנקבוביות שלך”.

המלצה – קרם לחות של CeRave

לא קומדוגני (מה שאומר שהוא לא סותם את הנקבוביות) והיפואלרגני (מה שהופך אותו למושלם לאנשים עם עור רגיש), קרם עדין, קל במיוחד ונטול ריח, נספג תוך שניות ומשאיר את העור מרגיש חלק ומטופח בטירוף, והכל בזכות צמד של סרמידים לבניית תאים וחומצה היאלורונית. בנוסף, הכל של המותג סרווה שהוא המומלץ ביותר ע”י דרמטולוגיים בארה”ב. מה עוד אפשר לבקש?

קרם לחות CeRave

5. הפסיקי לגרד

מפתה ככל שיהיה, נסי להימנע מגירוד או פיצוץ חצ’קונים למיניהם או אקנה בגב ובשאר חלקי הגוף.

“לא משנה מה תעשי, אל תגרדי, תפוצצי או תגעי בנגעים”, אומר ד”ר קלוק, “זה יכול לייצר זיהום ולהוביל לצלקות. במקום זאת, יש למרוח משחות מתאימות כמו בנזואיל או ג’ל חומצה סליצילית על הנגעים העיקריים”.

המלצה – ג’ל סליצילי של MALIN + GOETZ

מקרר נגעים פגיעים ואדמומיות מבלי לגרום לעור להרגיש מתוח, לא נוח או להפוך אותו לעורקי או יבש. טיפה קטנה של הג’ל הזה תספיק, רק שימי לב להקפיד לחכות עד שהוא יתייבש לפני לבישת הבגדים.

ג'ל נגד אקנה בגב

6. החליפי בגדים באופן תכוף

אנו יודעים כי זיעה והצטברות של חיידקים עלולים להוביל לנקבוביות חסומות, ובמיוחד לאקנה בגב, ולכן ד”ר קלוק מציע לשאת איתך חולצה וחזיה נקיות אם את נוטה להזיע יותר במזג אוויר חם. “עדיף גם לשטוף ביגוד תחתון אחרי כל שימוש”, הוא מוסיף.

קל, אבל תתפלאי כמה מאיתנו מחפפות פה…

אקנה בגב

7. האקנה בגב לא עבר? לכי לרופא עור

אם ניסית כבר את הכל ושום דבר לא עזר, או שאת מרגישה שהטיפול הזה עלול לגרום לנזק או צלקות – פני לרופא עור. ישנם עוד המון טיפולים שדורשים מומחיות גבוהה יותר והמלצת רופא.

(וזה הזמן לציין – אין לראות ביעוץ הנ”ל המלצה רפואית משום סוג)

3 Comments on “אקנה בגב: 7 המלצות לטיפול מרופא עור מומחה”

  1. לא יודעת אם המוצרים טובים, אבל הסקירה באמת טובה לשם שינוי, דבר שדי נדיר לראות ברשת.
    הסברים ברורים, קישורים נכונים ותמונות גדולות וברורות.
    תודה.

    1. היי סיון, תודה, שמחה שאהבת.
      שמתי את המוצרים פה בגלל שהיו עליהם ביקורות ממש טובות והמלצות ברשת. באופן אישי ניסיתי את הסבון של מריו והוא בהחלט מוצלח (לדעתי), והקרם של סרווה (שמאז שהגיעו לארץ ניסיתי לדעתי את כל המוצרים שלהם, זה אחד המותגים שאני הכי אוהבת והמחירים שלו ממש סבירים).
      לגבי האחרים עוד לא ניסיתי, אבל זו גם אחת הסיבות שבגללן אנחנו משאירות את התגובות לכל הפוסטים פתוחות, אנחנו תמיד שמחות לקבל פידבק ונוהגות לעדכן את הפוסטים במידת הצורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *