צמה סינית היא תסרוקת קלאסית, רומנטית ואלגנטית, שלמרות הפשטות שלה יש לא מעט נשים החוששות לנסות אותה. וחבל, כי מדובר בטכניקה שברגע שלומדים אותה הופכת קלה מאד, ונותנת אופציה ללוק רב-גוני שמתאים ליום עבודה מקצועי או לערב קליל עם חברים – ובעיקר מספקת פתרון נפלא ליום שיער גרוע.
בפוסט הקצר של היום נסביר על מקורות התספורת החמודה, יתרונות וחסרונות שלה ואולי הכי חשוב – סרטון המראה איך קולעים צמה סינית תוך כמה דקות בלבד.
וכן – נדבר גם על צמה סינית הפוכה. שואלת את עצמך מה זה? המשיכי לקרוא.
צמה סינית
הצמה הסינית היא גרסה פופולרית של הצמה הפשוטה. היא מתחילה מתחילת קו השיער במצח, ובמהלך קליעתה מוסיפים בכל קליעה קבוצות שיער מהצדדים, עד שמגיעים לסוף הקרקפת, שם ממשיכים בקליעה רגילה.
זה קצת מצחיק, אבל יכול להיות שאת מכירה אותה תחת שמות אחרים רבים: צמה תפורה, צמת שורש, צמה משולבת, צמת ברוש, צמה קלועה – הכל אותו דבר!
לתסרוקת יתרונות רבים. ראשית, ניתן לקלוע אותה משיער קצר יחסית, כבר מאורך של תספורת קארה קצרה. היא עמידה מאד, וסביר להניח שתחזיק לך לאורך יום שלם, והיא מתאימה לכל סוגי השיער. מצד שני – היא בסופו של דבר כן דורשת מעט טכניקה לביצוע (אבל ממש מעט – ואימון מוביל לשלמות!), ויכול להיות שהיא קצת “לוחצת”, בטח בפעמים הראשונות.
מוכנה? יאללה.
איך קולעים צמה סינית – מדריך
שלב ראשון – מסרקים את השיער
הדבר הראשון שאת צריכה לעשות – וזה נכון לכל תסרוקת – הוא לסרק את השיער. במקרה של צמה סינית ננסה לסרק את כל השיער לאחור. כמו שכבר אמרנו, זה לא משנה אם יש לך שיער ארוך או קצר, התסרוקת מתאימה בכל המקרים.
במידה ואת ביום שיער רע והשיער בקרקפת ממש לא מסתדר, את יכולה לעבור עליו קלות עם מחליק שיער. זה יעזור למראה לצאת מוקפד ומסודר יותר, אבל לא הכרחי.
שלב שני – מחלקים את השיער ל-3 חלקים
אוספים את השיער מקו המצח, במרכז הראש, ומחלקים אותו ל-3 חלקים: צד ימין, צד שמאל וכל מרכז השיער. אוחזים את החלק הימני ומעבירים מלמעלה לאמצע. אחר כך אוחזים את החלק השמאלי – ואותו מעבירים מלמעלה לאמצע.
שלב שלישי – קליעת הצמה הסינית
זה החלק היותר מאתגר של התסרוקת, אבל ברגע שקלטת אותו את יודעת איך עושים צמה סינית!
מחזיקים ביד אחת את קבוצות השיער השמאלית והאמצעית ולוקחים חתיכה מהחלק הימני הפזור של השיער, ומוסיפים אותה לחתיכה הימנית משלוש החתיכות המקוריות שיצרנו. את החלק העבה יותר – אליו הוספנו כרגע את השיער – מעבירים מעל קבוצת השיער האמצעית, ומהדקים. חוזרים על הפעולה מהצד השמאלי.
שלב רביעי – ממשיכים
חוזרים על הפעולה זו ומקפידים להדק כל הזמן את השיער. אפשר לעצור כאן, ואז נוצרת תסרוקת של צמה סינית חצי אסופה.
כאשר מגיעים לעורף, כנראה שכל חלקי השיער כבר אסופים ומהודקים, ומפה נמשיך ונקלע צמה רגילה לגמרי ובסוף נקשור אותה בגומייה.
שלב אחרון
אז נכון שסיימנו, אבל יש פה שלב בונוס. אם את ממש רוצה לוודא שהצמה תישאר הדוקה ויפה לאורך כל היום (בלי אותן שערות סוררות שבורחות החוצה סטייל חשמל סטטי בשיער) – את יכולה לחזק אותה באמצעות ספריי או ג’ל.
איך עושים צמה סינית הפוכה
באנגלית היא נקראת צמה הולנדית, אבל בגדול מדובר על צמה סינית שקולעים הפוך, כך שהצמה בולטת כלפי חוץ. מתחילים ממש כמו בצמה סינית רגילה: מסרקים את השיער לאחור ומחלקים קבוצה עליונה מהשיער לשלושה חלקים. אוחזים בחלק הימני, ובשונה מהצמה הקודמת, מעבירים אותה מתחת לקבוצות השיער לעבר האמצע.
עוברים לחלק השמאלי ומעבירים גם אותו מתחת לקבוצת השיער לעבר האמצע. כך ממשיכים להוסיף לסירוגין שיער מכל צד, בכל פעם אוספים קצוות שיער מהרקה ועד מרכז הראש – בהתאם לגובה שבו נמצאת הצמה באותו רגע. חלקי הצמה ילכו ויתעבו עד העורף.
ממשיכים לקלוע את הצמה באותו אופן, ובסוף סוגרים עם גומייה. קצוות סוררים אפשר לחזק בעזרת סיכות סבתא.
אופציה נוספת מעניינת היא “צמה של אלזה” היא תסרוקת בסגנון דומה לצמה הסינית שנהיה פופולרי אחרי יציאת הסרט “לשבור את הקרח”, בו כיכבה אלזה החמודה, שעל שמה התסרוקת.
לקריאה נוספת
רוצה לקבל השראה לתסרוקות נוספות וללמוד עוד טכניקות? הנה כמה פוסטים שיכולים לעניין אותך:
יש שאלות? המלצות? נשמח לשמוע ממך בתגובות!