תפוחים ירוקים: יתרונות בריאותיים וערך תזונתי

תפוחים ירוקים מציעים לא מעט יתרונות בריאותיים, גם ברמה הכללית וגם ברמת טיפוח העור והאנטי-אייג’ינג. הם עמוסים בחומרים מזינים, סיבים, מינרלים וויטמינים שטובים לבריאות הכללית. היום, נדבר על 5 יתרונות מדהימים של תפוחים ירוקים ונלמד על הערכים התזונתיים שלהם.

תפוחים ירוקים מעט חמצמצים יותר מתפוחים אדומים. זנים נפוצים של תפוח ירוק כוללים:

  • תפוח גרני סמית’ – זן תפוח שמקורו באוסטרליה ונקרא על שם סבתא אן סמית’, שהצליחה להכליא שני זנים אחרים וליצור זן חמוץ ועמיד במיוחד. התפוח מצוין לאכילה חי, וגם לבישול ואפיה. זה גם הזן שממנו בדרך כלל מכינים סיידר.
  • קריספין – תפוח קריספין מגיע מהצלבה בין זן ה-“גולדן דלישס” לתפוח יפני המכונה אינדו. הטעם שלו חמצמץ עם נגיעות של מתיקות ודבש.
  • תפוח שיזוקה – תפוח צהוב-ירוק חיוור המכוסה סומק אדום-כתום שעשוי לכסות חלק גדול משטח הפנים שלו. יש לו טעם איכותי שנוטה למתיקות ולא לחומציות, והוא מתוק יותר מאשר אחיו למחצה – תפוח ה-“מוצו” היפני.
  • תפוח פיפן – זן מבוית של תפוח עץ, עם טעם חזק שכולל רמזים לאננס.

לכל זן יש טעם מעט שונה, וטבחים עשויים להעדיף סוג אחד של תפוח ירוק על פני אחר, תלוי במנה שהם מכינים. עבור רוב האנשים, בחירת התפוח הירוק הטוב ביותר היא עניין של העדפה אישית – בהתאם למידת המתיקות והמרקם בה הם אוהבים את התפוחים שלהם.

תפוחים ירוקים

תפוחים ירוקים – יתרונות

יש משפט מפורסם באנגלית שאומר: “An apple a day keeps the doctor away” (“תפוח ליום מרחיק את הרופא”). בהתחשב ביתרונות הבריאותיים הרבים שמגיעים עם אכילת תפוחים, המשפט הזה אולי לא רחוק מדי מהאמת. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים שאת יכולה להפיק מאכילה של תפוחים ירוקים:

1. הגברת קצב חילוף החומרים ועזרה בדיאטה

לתפוחים ירוקים יש תכולת סיבים גבוהה המסייעת בהגברת קצב חילוף החומרים בגוף. בזמן צריכת תפוח, ודאי שאת לא מוותרת על הקליפה – צריכת תפוח עם קליפתו משפרת את הבריאות הכללית. בשל תכולת הסיבים הגבוהה שלו, תפוח מסייע בתהליך ניקוי רעלים, ומנקה רכיבים מזיקים מהכבד וממערכת העיכול.

תפוחים עשירים בסיבים ובמים – שתי תכונות שהופכות אותם לממלאים. חוקרים חושבים שתפוחים ממלאים יותר כי הם פחות צפופים באנרגיה, אך עדיין מספקים סיבים ונפח. בנוסף לכך, כמה תרכובות טבעיות שיש בהם עשויות לקדם ירידה במשקל.

במחקר אחד, אנשים שאכלו פרוסות תפוחים לפני ארוחה הרגישו שבעים יותר מאלה שצרכו רסק תפוחים, מיץ תפוחים או לא צרכו מוצרי תפוח כלל (מקור). באותו מחקר, אלה שהתחילו את הארוחה עם אכילה של פרוסת תפוחים אכלו בממוצע 200 קלוריות פחות מאלה שלא.

במחקר נוסף שנמשך 10 שבועות בקרב 50 נשים עם עודף משקל, משתתפים שאכלו תפוחים ירדו בממוצע 2 פאונד (1 ק”ג) ואכלו פחות קלוריות בסך הכל, בהשוואה לאלו שאכלו עוגיות שיבולת שועל עם תכולת קלוריות וסיבים דומה (מקור).

2. דל בשומן

לתפוחים ירוקים יש תכולת שומן נמוכה, והם מסייעים בשמירה על זרימת דם טובה בגוף. זרימת דם משופרת יכולה למנוע מחלות לב ושבץ מוחי. תפוחים ירוקים עשירים גם בויטמין K, המעניק להם את היכולת לרפא קרישי דם.

תפוחים מכילים פקטין, סוג של סיבים הפועלים כפרה-ביוטיקה. זה אומר שצריכה של תפוח ירוק עוזרת “להאכיל” את החיידקים הטובים במעיים שלך.

במהלך עיכול של תפוחים ירוקים, הסיבים אינם נספגים במעי הדק, ובמקום זאת מגיעים למעי הגס, שם הם יכולים לעזור לצמיחה של חיידקים טובים. זה גם הופך לתרכובות מועילות אחרות שמסתובבות בחזרה בגופך (מקור). מחקר חדש מצביע על כך שזאת יכולה להיות הסיבה מאחורי חלק מההשפעות המגנות של תפוחים מפני השמנת יתר, סוכרת מסוג 2 ומחלות לב.

3. מקור עשיר של ויטמין A ו-C

תפוחים ירוקים הם מקור מצוין לוויטמין C. ויטמין סי הוא שם כללי לנוגדי חמצון שבדרך כלל נמצאים באופן טבעי בפירות הדר וירקות כהים ועליים. באופן כללי, נוגדי חמצון עוזרים להילחם בפגיעה הנגרמת לעור על ידי רדיקלים חופשיים העלולים להוביל לסימני הזדקנות מוקדמת בעור. על פי האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, ויטמין C ממלא תפקיד חשוב בשמירה על מראהו הבריא של העור.

הם גם עמוסים בתכולת ויטמין A. ויטמין A דרוש לצמיחה והתפתחות תקינות, לחיזוק המערכת החיסונית, לראיית לילה תקינה ולבריאות העור והוא ממלא תפקיד חיוני בשמירה על הרקמות הריריות בגוף באיברים שונים, בהם העיניים, הריאות, הקיבה ואיברי המין. ויטמין A ממלא תפקיד גם במעבר הברזל אל תאי הדם האדומים, וייצור מולקולות המוגלובין.

4. טוב לעצמות

מלבד היותם מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים שונים, תפוחים ירוקים הם די עשירים בתכולת סידן גם כן. גם בגיל צעיר וגם בהמשך החיים, סידן הוא מינרל חיוני לגוף שלנו.

99% מהסידן בגופנו נמצא בשיניים ובעצמות, והוא תורם מאוד לבנייה ולחיזוק שלהם. האחוז הנותר נמצא בדם ובשאר רקמות הגוף ומסייע לפעילות העצבית, לכיווץ שרירים וכלי דם, לקרישת דם, למערכת החיסון, להפרשת הורמונים ולספיגת ויטמין B12. ממחקרים אף עולה שצריכתו קשורה במשקל גוף ובאחוזי שומן נמוכים יותר.

חוקרים מאמינים שהתרכובות נוגדות החמצון והאנטי דלקתיות בפירות עשויות לסייע בקידום צפיפות העצם וחוזק העצם. וכמה מחקרים מראים שתפוחים, במיוחד, עשויים להשפיע לטובה על בריאות העצם (מקור).

במחקר אחד, נשים אכלו ארוחה שכללה תפוחים טריים, תפוחים קלופים, רסק תפוחים או ללא מוצרי תפוחים. אלו שאכלו תפוחים איבדו פחות סידן מגופם מאשר קבוצת הביקורת (מקור).

5. נלחם נגד ההזדקנות

לתפוחים ירוקים יש גם יתרונות נוספים. הם עוזרים בהאטת תהליך ההזדקנות ומשפרים את מראה העור הכללי. הם גם עוזרים בהזנה נכונה של העור ומעלימים עיגולים שחורים במידה רבה.

תפוח ירוק

ערכים תזונתיים של תפוח ירוק

תפוח ירוק בינוני אחד מכיל:

  • קלוריות: 95
  • שומן: 0 גרם
  • כולסטרול: 0 מיליגרם
  • נתרן: 2 מיליגרם
  • פחמימות: 25 גרם
  • סיבים תזונתיים: 4 גרם
  • סוכר: 19 גרם
  • חלבון: 1 גרם
  • גודל מנות

למרות שזה טוב לצרוך תפוחים ירוקים במידה, חשוב לזכור גם שהם עשירים יחסית בפחמימות, ובמיוחד בסוכר. תפוח בינוני נחשב כמנה וחצי מתוך שתי מנות הפרי המומלצות ליום.

תפוחים ירוקים

לסיכום

תפוחים טובים להפליא עבורך, ואכילה שלהם באופן קבוע קשורה לסיכון נמוך יותר למחלות עיקריות רבות, כולל סוכרת וסרטן.

יתרה מכך, תכולת הסיבים המסיסים של תפוחים ירוקים עשויה לקדם ירידה במשקל ולעזור לבריאות המעיים.

תפוח בינוני שווה 1.5 מנות פרי – שהם שלושה רבעים מההמלצה היומית של 2 מנות פירות. לקבלת היתרונות הגדולים ביותר, אכלו את הפרי כולו – גם הקליפה וגם את החלק הבשרני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *