עגיל בגבה: תהליך, זמן החלמה וכל שאר הדברים שחשוב לדעת

עגיל בגבה

כמה מהחלטות הביוטי הטובות (והמרגשות) ביותר מתקבלות בהחלטה של רגע. רוצה לעשות פוני? לכי על זה. צבע שיער חדש? בטח, למה לא. אבל דבר אחד שלא צריך להתבצע בקלות ראש הוא הבחירה לעשות פירסינג בפנים. עד כמה שזה נשמע כיף להיכנס למכון ולצאת במגניבות עם עגיל בגבה, זו מחויבות גדולה שראויה לשיקול דעת ומחשבה נאותה מראש.

“פירסינג בגבה הולך לצלק לצמיתות את הפנים, וזה מאוד קשה (ויקר) להסיר צלקות כאלה, אז באמת הייתי משקיע בזה קצת מחשבה לפני ביצוע הניקוב”, אמר בריאן תומפסון, אמן קעקועים ופירסינג שעבד עם ביונסה, ג’ניפר לורנס ואמה סטון וכתב על הנושא באינסטגרם שלו. והוא צודק: הקדישי דקה לקריאת המדריך האולטימטיבי הזה לביצוע עגיל בגבה – כך שבפעם הבאה שתקבלי את הדחף הפתאומי לעשות פירסינג, תהי מוכנה לחלוטין ותדעי למה לצפות.

מה זה עגיל בגבה?

עגיל בגבה הוא, ובכן, פירסינג שנעשה איפשהו על הגבה. בכל הנוגע לאופן שבו העגיל ימוקם לאורך הגבה שלך (למשל, אופקית או אנכית), זו החלטה יצירתית שיכולה להתקבל בינך לבין הפירסר שלך.

פירסינג בגבות ייחודי בעובדה שהוא פירסינג שטחי, מה שאומר שיש לו נטייה לזוז או להידחות על ידי הגוף במידה והוא לא מחורר מספיק עמוק או במידה והעגיל עצמו דק או כבד מדי, מה שהופך את הסוג זה של הפירסינג לקצת יותר מורכב

האם עגיל בגבה יכול להידחות?

“פירסינג בגבות דורש טיפול ותשומת לב מיוחדת מכיוון שהוא רגיש במיוחד לדחייה והגירה”, תומפסון אמר. “הפרעה בתהליך הריפוי מגבירה את הסיכונים לדחייה”.

לדברי תומפסון, זה יקרה “בעיקר אם תבחרי בעגילים הלא נכונים ואם את פשוט לא נזהרת איתם”. עם זאת, את לא תמיד יכולה לשלוט בזה. “בכל פעם שאת מכניסה חפץ זר לגוף שלך, יש לך סיכוי מסוים לזיהום ודחייה. שניהם יכולים לקרות ללא התראה או סיבה. לפעמים מספיק שיש לך מערכת חיסונית פעילה במיוחד, והיא ישר מתחילה לפעול כנגד הניקוב”.

כאב וזמן החלמה

“פירסינג בגבות הוא קל מאוד, אחד הקלים לביצוע, לדעתי”, אומר תומפסון. “זו רק מחט בודדת – אני אפילו לא משתמש באקדח ניקוב אלא רק משתמש באצבעות שלי. הפירסינג לא כואב במיוחד. אין שם הרבה עצבים על הגבה שלך”.

כל עוד את נמנע מכווית שמש מראש, תומפסון אומר שהחוויה שלך תהיה נוחה יחסית.

לדבריו, לוקח כשלושה עד ארבעה חודשים להחלים באופן מלא, אבל לפעמים זה יכול להגיע לקרוב יותר לחמישה או שישה חודשים, תלוי בכמה גורמים. ראשית, אורח החיים שלך. “בכל פעם שאת נוגעת בעגיל, חובטת או פוצעת אותו, את מחזירה את תהליך הריפוי שלו לאחור”, הוא אומר. “בואי נגיד שהרגע קנית אופנוע. אם ככה, כנראה לא אמליץ לך לעשות עגיל בגבה, כי כל סוג של תנועה או טראומה יהיה די קטסטרופלי לפירסינג הזה”.

עוד גורם מרכזי שמשחק תפקיד בשאלה באיזו מהירות הפירסינג שלך יחלים הוא הגוף שלך. “כל אחת היא ייחודית ושונה, אז מה שעובד בשבילי, לא בהכרח עובד בשבילך”, הוא אומר. “ייתכן שתצטרכי גם להתאים את שגרת הטיפול אחרי ההליך למה שמתאים יותר עבורך, זה מאד אישי”.

שגרת טיפול אחרי ביצוע פירסינג בגבה

זה לא סוד כי ריפוי מוצלח ומהיר של פירסינג הוא דבר קשה, אבל הוא בהחלט אפשרי. השלב הראשון הוא בחירת העגילים הנכונים, אבל המבחן האמיתי הוא שגרת הטיפול בפירסינג בחודשים הראשונים.

שלושת החודשים הראשונים עם כל פירסינג הם השלב המכריע ביותר, על פי תומפסון. “אם את לא יכולה לעבור את שלושת החודשים הראשונים בלי לסבול מבעיה אחר בעיה, אולי תרצי להוציא את העגיל ולוותר – כי סביר להניח שפשוט תמשיכי לסבול מאותן הבעיות שוב ושוב”.

בנוסף להימנעות מטראומה או פגיעה באזור, תומפסון אומר ששינה מספקת, אכילה נכונה ושתיית מספיק מים יתרמו כולם לתהליך ריפוי מהיר יותר. בשורה התחתונה, אם תהי זהירה עם הפירסינג החדש שלך, תוכלי לרפא אותו בהצלחה.

כדי לנקות את האזור, תומפסון אומר לשמור על זה פשוט: מים וסבון. המועדפים שלו הם סבון נוזלי טהור ואורגני ללא ריח של ד”ר ברונר (זמין באמזון) וסבון פנים לעור רגיש של CETAPHIL לבעלות עור רגיש במיוחד (גם זה זמין באמזון).

מנגד, הוא מציין שסבונים לא בהכרח יגרמו לפירסינג שלך להחלים יותר מהר. “הגוף שלך עושה את כל העבודה, אז לא משנה עם מה את מנקה אותו, העיקר שאת מנקה”, הוא אומר. “את רק עוזרת למנוע זיהום.”

דבר אחד שאסור לך להתעלם ממנו? שגרת טיפוח העור והגבות שלך. “הימנעי מגירוי פוטנציאלי כמו שטיפת פנים, קרמים, תחליבים, סרומים, ספריי לשיער, איפור – ובעצם כל דבר זר לגוף בזמן הריפוי”, הוא אומר. וזה אומר מובן מאליו, אבל הוסיף והמליץ שלא לעשות שעווה בזמן ההחלמה של הפירסינג, ולהיצמד לפינצטה.

עגיל בגבה

שימי לב: גם ניקוי של העגיל עצמו הוא לא דבר מומלץ בשלבי ההחלמה הראשונים.

תופעות לוואי פוטנציאליות

זיהום – למרות שמדובר באירוע יחסית נדיר, זיהומים קורים. הנה סימני האזהרה: את תראי מוגלה ירוקה או חומה, האזור יהיה אדום מאוד וחם למגע, את תרגישי את בלוטות הלימפה מתחת ללסת שלך נפוחות, את תרגישי חולה, ואולי אפילו יהיה לך חום אם הזיהום חמור. אם אתה רואה אחד מאותם סימנים או כל סוג של בליטה מהפצע, פני מיד לטיפול רפואי.

דחייה או תזוזה – כמו שכבר אמרנו יש סיכוי גבוה יותר שפירסינג בגבה ידחה מאשר סוגי עגילים אחרים. שיבוש תהליך הריפוי מגביר את הסיכון לדחייה או תזוזה. כדאי להימנע מלגעת, לסובב או לשחק עם הפירסינג ולהחליף את העגיל עד להחלמה מלאה של האזור.

החלפת עגיל בגבה

אם הכל מתרפא היטב לאחר כשישה שבועות, את יכולה להחליף את העגיל הראשוני באחד קטן יותר או כזה שמתאים יותר לסגנון שלך. רוב המקומות מציעים עגילים קטנים יותר כחלק מהמחיר של הפירסינג הראשוני, כך שתוכלי להחליף אותו ללא תשלום נוסף – אך אל תנסי להחליף את העגיל בפעם הראשונה בעצמך.

“לכי לאיש מקצוע ובקשי ממנו לעזור לך ולהדריך אותך”, אמר תומפסון. אם תעשי ניסיון כושל, הוא אמר, “החור עלול להיסגר, או שהוא עלול לסבול מטראומה מכך שניסית להכניס את העגיל בצורה לא נכונה ולמעשה גרמת לנזק נוסף”.

סוגי עגילים בגבה

סוג העגיל שאת בוחרת יכול להיות משמעותי להצלחת תהליך הפירסינג שלך, אז אל תמהרי לבחור את העגיל וללכת ישר לאופציה שנראית לך הכי יפה. במקום, קחי בחשבון כמה גורמים: הצורה, סוג המתכת והגודל.

מוט מעוקם – למרות שיש עשרות סגנונות לבחירה עבור פירסינג בגבה (עגיל מוט ישר או מעוקם כמו בננה, עגיל לחץ בגבה בצורת חישוק סגור ועגיל פרסה, למשל), תומפסון ממליץ להתחיל קודם עם מוט מעוקל. “אם מתחילים עם חישוק במקום עם מוט מעוקל, זה מקשה הרבה יותר על הפירסינג להחלים.”

חישוק – עוד סגנון פופולרי של עגיל לגבה הוא החישוק או הטבעת. כפי שתומפסון אמר, עדיף לחכות עד שהפירסינג שלך ירפא לחלוטין לפני שתחליפי לחישוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *