עגיל רוק הוא אחד מהפירסינגים היותר יוצאי דופן באוזן הפנימית. הטראגוס וההליקס נוטים להיות בחירות נפוצות יותר, אבל מי רוצה להיראות כמו כולם? מלבד מראה רענן ועדין, פירסינג רוק הוא רב-תכליתי, והוא נהנה מעליה בפופולריות כרגע.
“אנחנו מגלים שאחרי שהלקוחה שלנו עושה את הפירסינג הראשון שלה בתנוך האוזן, היא מחפשת משהו יותר יצירתי ועגיל רוק הוא אחד האהובים כרגע”, אומרת נדין כהן, מייסדת סטון אנד סטרנד, חנות תכשיטים ופירסינג בניו יורק, שכתבה על זה באינסטגרם שלה.
אף פירסינג אינו נטול כאבים, אבל רצינו לברר עד כמה פירסינג רוק באמת כואב, כמה זמן לוקח לו להחלים, אילו סוגים וחומרים הכי טובים לעגיל עצמו והאם הוא יתאים לנו. בהמשך, אספנו מידע מכמה מומחים ברחבי הרשת שיענה על כל השאלות הללו.
אבל נתחיל מהבסיס.
מה זה עגיל רוק?
פירסינג Rook הוא פירסינג שנעשה בסחוס באונה העליונה של האוזן הפנימית שלך, הממוקם מעל הטראגוס באנטי-הליקס. הפירסר משתמש במחט חלולה כדי לעבור דרך הסחוס ולנקב אותו, ואז להכניס את התכשיט. פירסינג רוק בטוח כל עוד הוא מבוצע על ידי איש מקצוע בטכניקה סטרילית.
לדברי ריאנה ג’ונס, פירסרית לונדונית שכתבה על זה באינסטגרם שלה, הפירסינג מתאים לרוב האנשים, אך מכיוון שהאנטומיה של האוזן של כל אדם שונה, מספר קטן של אנשים עלול לגלות שהם לא מסוגלים לעשות אותו. “אני תמיד אעבוד עם כל לקוח כדי לנסות למקם את העגילים כך שישלימו בצורה הטובה ביותר הן את האנטומיה שלו והן את כל שאר הפירסינג הקיים”, היא כתבה.
כאב וזמן החלמה
כשאנחנו חושבים לעשות פירסינג, אחת הדאגות הראשונות (והנפוצות) היא השאלה כמה זה כואב. למרות שכאב הוא יחסי, רופא העור הרפואי והקוסמטי גארי גולדנברג מתריע: “הסוג זה של הפירסינג עובר דרך שכבה עבה מאוד של סחוס, שלרוב כואבת יותר ולוקח לה קצת יותר זמן להחלים”. לדוגמה, לפירסינג באוזן שלא כרוך בניקוב סחוס לוקח כשישה שבועות להחלים, בעוד שלפירסינג בסחוס כמו פירסינג רוק יכול לקחת שישה חודשים או יותר לפני שהוא נרפא במלואו.
“ההליך הוא בהחלט בסיכון גבוה יותר מעגיל רגיל באוזן בגלל סיכון גבוה בהרבה לזיהום“, אומר גולדנברג. “התוצאות של זיהום בסחוס הן גם הרבה יותר חמורות מתנוך האוזן והטיפול מסובך יותר”.
טיפול בעגיל רוק
“כמו בכל פירסינג, זה תלוי באיזו מידה את מקפידה על הטיפול בו וברמת בריאותך הכללית. יש להקפיד על טיפול במקום עד שהפירסינג יחלים במלואו כפי שהומלץ על ידי איש המקצוע שלך. תמיד מומלץ לנסות להימנע משינה על כל אוזן שעברה פירסינג לאחרונה עד להחלמה מלאה מכיוון שזה יכול לגרום לבעיות ולעכב את הריפוי”, מציינת ג’ונס.
כשזה מגיע לניקוי וטיפול נאותים, רופא העור גולדנברג הזכיר שאחת הטעויות הנפוצות ביותר היא שימוש במי חמצן לאוזן או אלכוהול על האזור. “מספיק לשטוף את האזור בעדינות במים וסבון פעמיים עד שלוש ביום. אם יש סימנים לזיהומים אני ממליץ להוסיף מיד אנטיביוטיקה מקומית”, הוא כתב.
הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות בזמן שהפירסינג מחלים הוא לעזוב אותו בשקט. זה קשה במיוחד כאשר את נלהבת מדי לגבי העגיל החדש שלך, אבל נסי להימנע מלגעת בו, להזיז אותו או לסובב אותו.
שטפי את אזור הפירסינג בעדינות עם מים וסבון פעמיים ביום. יבשי אותו עם מגבות נייר, במידת הצורך, כדי להרחיק את החיידקים הפוטנציאליים ממגבות רגילות, והימנעי מכניסה לגופי מים ציבוריים כגון בריכות שחייה או ג’קוזי.
תופעות לוואי של פירסינג רוק
הסיכונים של ההליך הם זיהום, שעלול להוביל לעיוות קבוע של הרקמה שנוקבה. כאב קיצוני וממושך הוא תופעת לוואי ברורה. אם זה לא נעשה בצורה נכונה או ממוקם בצורה שטחית מדי, פירסינג רוק נמצא בסכנת דחייה.
זיהום – גולדנברג התריע על כמה מהסימפטומים של זיהום שכדאי להיות מודעים אליהם: “כאב קיצוני או רגישות במישוש, ניקוז מוגלה סביב מקום הניקוב ותחושת צריבה”. חשוב לראות רופא אם את מבחינה בחלק מהם.
תגובות אלרגיות – ניקל, נחושת וזהב באיכות נמוכה יותר הם סוגי מתכות שעלולים לגרום לאלרגיות מסוימות: “מתכת היפו אלרגנית היא הטובה ביותר עבור כל הפירסינג”, גולדנברג אמר.
עיוות ברקמה – לדברי גולדנברג, “זיהומים עלולים להוביל לעיוות קבוע של הרקמה שנוקבה”. לכן תמיד כדאי לחפש פירסר מקצועי ומהימן.
מתי אפשר להחליף את העגיל?
זוכרת שאמרנו לך לעזוב אותו בשקט? אז כן, את צריכה לחכות עד שהפירסינג יחלים לחלוטין כדי להסיר את העגיל. אם יש לך ספק אם הסחוס שלך נרפא ומוכן לעגיל חדש, תשמחי לדעת שרוב המקומות שעושים פירסינג יכולים לעשות זאת עבורך ולהחליף את העגיל הראשוני בעגיל חדש (חלקם אפילו עושים זאת בחינם). אז זה משהו ששווה לשאול עליו כשאת עושה את הפירסינג הראשוני.
בסטון אנד סטרנד, למשל, מייעצים ללקוחות לחזור לסטודיו להחליף את העגיל שלהם. “מומלץ לבדוק עם הפירסר שלך לאחר ביצוע פירסינג חדש, כי זה מאפשר להם לבדוק את תהליך ההחלמה, ולהחליף לעגילים בגודל מתאים או נוח יותר במידת הצורך”, כתבה כהן.