אם יש דבר אחד שמנחם אותי למרות שיש לי ריסים קצרים ודלילים זו העובדה שיש כל כך הרבה אפשרויות בכל מה שנוגע לשיפור שלהם. בין ריסים מלאכותיים חד פעמיים, ריסים מגנטיים, מסקרות, הארכות למיניהן ועוד אלף המצאות אחרות – זה די בטוח שתוכלי למצוא לפחות מוצר ריסים אחד שאת אוהבת. אבל אם כל אלו הם פתרונות קוסמטיים לטווח הזמן המיידי, לפעמים אנחנו רוצות משהו שישפר את מצב הריסים שלנו לצמיתות, וזה בהחלט המקום של סרום לריסים – מעין מסקרה שקופה שמפוצצת את הריסים שלך במרכיבים מזינים ומוסיפי לחות, וגורמת להם להיות עבים ומלאים יותר, לאורך זמן.
אבל האם הם באמת עובדים, תוך כמה זמן תראי תוצאות והאם הם בטוחים לגמרי לשימוש – זאת ועוד, בהמשך הפוסט. וכמו תמיד, גם המלצות על מוצרי סרום לריסים שאנחנו הכי אוהבות.
נתחיל.
האם סרום לריסים באמת עובד?
אוקיי, אז ככה. רוב הסרומים לריסים, המכילים בדרך כלל רכיבים המיועדים להוספת לחות כמו ויטמין אי או שמן קיק, בהחלט יכולים להוסיף לחות ולחזק את הריסים שלך – אבל הם לא יכולים לגרום להם לצמוח. מצד שני, אם המטרה שלך היא להשיג מראה טבעי של ריסים עבים וארוכים יותר, סרום לריסים יכול לעזור לך על ידי הפחתה של שבירה ונשירת ריסים.
“סרום לריסים עשוי לסייע בחיזוק הריסים, במניעת שבירה שלהם, או בניפוח קל שלהם כך שייראו מעט עבים יותר”, אומרת ד”ר אייליס הברמן, רופאת עיניים מניו יורק שדיברה על הנושא עם מגזין קוסמופוליטן.
כמה זמן לוקח לראות תוצאות?
גם אם תשתמשי בסרום הריסים הטוב ביותר ותמרחי אותו בחריצות בכל בוקר, את עדיין צריכה להיות מאד סבלנית כי את לא תראי תוצאות באופן מיידי. “לסרומי ריסים לוקח זמן להראות תוצאות, אז חשוב שתקפידי לשים אותם בכל בוקר”, ד”ר הברמן אמרה.
ציר הזמן עשוי להיות שונה עבור כל אחת: בעוד חלק יראו תוצאות כבר לאחר חודש של שימוש, יש כאלו שייקח להן אפילו שלושה או ארבעה חודשים להבחין בשינוי. וכמובן ש-“אם את משתמשת בפורמולה לא אפקטיבית, יכול להיות שלא תראי תוצאות בכלל”.
האם הם בטוחים לשימוש?
כמו עם כל מוצר שאת שמה על הפנים שלך – בטח קרוב לעיניים – תמיד מומלץ להשתמש במותג מוכר עם המלצות ורישיון מתאים. שימי לב לאופן שבו העור והעיניים שלך מגיבות – אם את מבחינה באודם או גירוי כלשהו, הפסיקי להשתמש במוצר והתייעצי עם רופא במידת הצורך.
ועכשיו, הסיבה שלשמה התכנסנו – הנה חמש הסרומים המומלצים שלנו.
שימי לב – לכל אחד מהמוצרים חיפשנו ברשת את המחיר הכי טוב, וקישרנו אליו. במקרים בהם שני אתרים הציעו את המוצר במחיר דומה, שמנו פה את שתי האפשרויות הכי שוות – את מוזמנת לבחור איך שנוח לך כמובן. מצאת מחיר יותר טוב במקום אחר? עדכני אותנו ונערוך את הפוסט!
הכי בטוח: סרום לריסים GrandeLash של Grande Cosmetics
נתחיל על המלצה על סרום שהוא יחסית יקר, אבל מצד שני הוא זכה בהמון פרסים (פרסי האנטי אייג’ינג של Harper’s BAZAAR ומגזין קוסמופוליטן) והוא אחד היחידים עם אישור רסמי של רופאי עיניים, כך שאת יכולה להיות רגועה לגמרי איתו.
מרחי את סרום הריסים הזה לאורך קו הריסים שלך כאילו את שמה אייליינר נוזלי, ואז הניחי לו להתייבש. החומצה ההיאלורונית בפורמולה עוזרת להחדרת לחות אפילו לריסים השבירים ביותר, יחד עם ויטמינים ופפטידים המבטיחים תוצאות תוך 4-6 שבועות.
הכי הרבה ברק: סרום לריסים של RapidLash
כמו שאמרנו, סרומים לריסים לא תמיד זולים, אבל דווקא הפורמולה הזו – שנמצאת על הצד הנמוך של הסקאלה מבחינת המחיר – עובדת לפי כל הביקורות הרבה יותר טוב מכל השאר. היא עושה את זה באמצעות שמן סויה המעניק ברק לריסים ופוליפפטידים מתקדמים, חלבונים ומספר ויטמינים חיוניים המבטיחים ריסים מלאים, ארוכים ובריאים במספר שבועות בלבד.
הכי טובה לעור רגיש: סרום לריסים LiftActiv של וישי
עם לא מעט סרומים זה חשוב להקפיד למרוח את החומר רק על קו הריסים, ולהיזהר שלא לגרום גירוי בעפעפיים או האיזור הסובב. אבל לא עם הנוסחה הרב-תכליתית הזו של Vichy: היא עדינה מספיק גם לעור רגיש, ולכן אין בעיה – אפילו מומלץ – למרוח אותה על העפעף ומתחת לעיניים. הפורמולה מכילה חומצה היאלורונית ופפטידים שממצבים ומחזקים את שערות הריסים ומעניקים לחות לעור, כך שתקבלי טיפול כולל לריסים, העיניים ועור הפנים יחד.
הכי טוב בלחות: סרום ריסים של Shiseido
אם המוני שכבות המסקרה הזולה ששפכת על הריסים שלך לאורך שנים הותירו אותם שבירים, הנוסחה מחזירת הלחות הזו (שמומלצת לריסים וגם לגבות) תעזור להן להתאושש, ותשאיר אותן במראה בריא ומלא ברק לאורך זמן.
שיסיידו רתמה את 145 שנות הניסיון ואת חוכמת היופי היפני שלה כדי לייצר את הסרום הזה. עברי עם האפליקטור על קו הריסים העליון והתחתון שלך, ובנוסף גם דרך הגבות על מנת להתחיל את המסע שלך לשערות עבות ומלאות להפליא. לשימוש פעמיים ביום, בכל שלב של שגרת האיפור שלך.
פריימר לריסים Diorshow של Dior
למרות שטכנית מדובר פה על “פריימר לריסים” ולא סרום, הפורמולה הזו מבית Dior עדיין עובדת כמו סרום בכך שהיא מוסיפה עובי ונפח לריסים שלך. האפליקטור הנוח לשימוש והפורמולה העדינה מאפשרת למרוח אותה בקלות בבוקר לפני שאת שמה את המסקרה, להעצמת האפקט שלה ולהגדלת הריסים עד פי 3, או בלילה לפני השינה.
לסיכום: האם שווה להשקיע בסרום להארכת ריסים?
באופן אישי אני כבר שנים משתמשת בסרום לריסים ואני מרגישה ממש לא בסדר אם אני מפספסת אפילו לילה אחד. מנגד, יש לי חברות שממש לא אהבו, כך שהתשובה מורכבת.
לדעתי, אם הריסים הטבעיים שלך מספקים אותך, ברמה כזו שאת משתמשת קצת במסקרה מדי פעם, או בכלל לא, ולא שמה לב לבעיה כלשהי – אולי אכן חבל לך על הכסף.
מצד שני, אם את מרגישה שהריסים הטבעיים שלך דלילים, את משתמשת במסקרה באופן תכוף ושמה לב להשפעה שלה על הריסים שלך לטווח הארוך, או שכבר ממש ויתרת והלכת על הלחמת ריסים או שימוש בריסים מלאכותיים – לדעתי סרום לריסים זו דווקא האופציה הכי זולה שאת יכולה לבחור בה.
ההמלצה שלי – אם את חדשה בתחום, לכי על אחת האופציות הזולות עליהם המלצנו פה. תני לזה 6-8 שבועות של שימוש, ותחליטי עם עצמך איך את מרגישה.
האם את משתמשת בסרום לריסים? יש לך המלצות או טיפים נוספים? אשמח לשמוע ממך בתגובות!