שמן סקוואלן (Squalane): מה זה, יתרונות לעור ומוצרים מומלצים

שמן סקוואלן

אם היית אומרת לי שיבוא יום ואני אכתוב פוסט על מרכיב שנקרא "שמן סקוואלן", הייתי כנראה שואלת אותך בתגובה: "שמן מה?"

ככל שחקרתי והתעניינתי בתחום טיפוח העור, מרכיבים כמו חומצה היאלורונית, רטינול, ואפילו המרכיב עם השם המפחיד ניאצינאמיד הפכו לחלק משמעותי משגרת היומיום שלי. ולמרות שעולם הטיפוח מתקדם בצעדי ענק ומהווה כר פורה לחדשנות – ריר חלזונות, מישהי? – ההבנה כיצד מרכיבי העל הללו פועלים לבד או בשילוב עם מרכיבים אחרים יכולה להיות אתגר לא פשוט, גם אם את חוקרת נלהבת כמוני.

במקרה הזה המצב אפילו יותר מסובך, כי אם חיפשת את השמן הזה סביר להניח ששמת לב שיש אותו בשני איותים שונים – squalane / squalene – מה שמוסיף לבלבול. בעיקרו של דבר, ההבדל באות משפיע על חיי המדף ועל היעילות הכוללת של השמן (כאשר זה עם ה-e מוצלח יותר). אבל על זה, ועל שאר היתרונות, החסרונות והדרכים להשתמש בשמן סקוואלן בשגרת הטיפוח שלך בפוסט של היום.

שמן סקוואלן – מידע מהיר

סוג המרכיב – מרכך.
היתרונות העיקריים – מרגיע דלקות, משפר את מחסום העור החיצוני ועובד היטב עם חומרים פעילים כמו רטינול.
למי הוא מומלץ – לכל סוגי העור.
תדירות שימוש – סקוואלן על בסיס צמחי בטוח לשימוש מדי יום, בבוקר ובלילה.
אסור לשלב עם – Squalane בטוח לשימוש עם רוב המרכיבים.

מה זה סקוואלן?

לפני שנדבר על היתרונות של השמן המרכך הזה, בואו נדון כיצד ההבדל בין הגרסה עם ה-a וזו עם ה-e משפיע על ההרכב הכימי שלו. "Squalane הוא צורה מועשרת בלחות של Squalene", כתב ד"ר ריאן טרנר, דרמטולוג קוסמטי שכתב על הנושא באתר שלו. "מדובר על ליפיד (או שומן) שנמצא באופן טבעי בעור ומופרש על ידי בלוטות החלב (סבום). הסקוואלין אינו יציב במיוחד לשימוש במוצרי טיפוח, ולכן משתמשים בסקוואלן בזכות חיי המדף הארוכים שלו".

השימוש בחומר הזה בתעשיית היופי הוא קצת שנוי במחלוקת בגלל העובדה שהמקור של הסקוואלן (זה שנמצא במוצרי הטיפוח) הוא בכבד של כרישים, ועל מנת להפיק טון של החלבון יש צורך בכ-3,000 כרישים. עם זאת, רוב החברות משתמשות כיום בצורות צמחיות של סקוואלן במוצרים שלהן, המיוצר באופן טבעי מצמחים כמו זיתים וקני סוכר.

יתרונות שמן סקוואלן

"סקוואלן הוא מרכיב נהדר לריכוך או החלקה של העור, מכיוון שהוא עשוי לסייע בתמיכה במחסום ההגנה הטבעי של העור", אמר טרנר. "זו בחירה טובה לעור יבש ומגורה, מכיוון שהוא הוכח כמסייע להרגעת אדמומיות ודלקת". בנוסף, הוא גם מומלץ עבור מי שסובלת מעור רגיש: "שמן סקוואלן אינו קומדוגני, ולכן ניתן להשתמש בו על כל סוגי העור. בעלות עור יבש, מגורה או רגיש יהנו מההשפעה הגדולה ביותר משמן סקוולאן, אבל ממש כל אחת יכולה להפיק תועלת מהמרכיב הכוכב הזה".

מכיוון שסקוואלן הוא במקור תרכובת שהגוף שלנו מייצר באופן טבעי, טרנר טוען כי המרכיב לא רק עוזר להוסיף לחות אלא ממש חיוני למחסום ההגנה הטבעי של העור שלנו. בנוסף, "הוא מועיל גם לאנשים שנחשפים לגורמים סביבתיים בעייתיים כמו כוויות שמש, כאשר העור נוטה לאבד לחות". ולמרות האמונה הרווחת, אנשים עם עור שמן או נוטה לאקנה ייהנו גם הם משימוש בשמן סקוואלן: "מכיוון שהוא מחקה את מה שאנחנו מייצרים באופן טבעי, שימוש בשמן סקוואלן יכול לסייע בוויסות כמות השומן הטבעי שהעור מייצר".

תופעות לוואי

לשימוש בשמן סקוואלן אין הרבה תופעות לוואי. עם זאת, אם יש לך תגובה שלילית לאחר השימוש, חשוב שתתייעצי עם רופא. מכיוון שהסקוואלן אינו מרכיב תגובתי (קרי, אינו מעורר תגובה בשילוב עם חומרים נוספים), הוא משתלב יפה עם מוצרים אחרים.

"אם סקוואלן הוא המרכיב העיקרי או היחיד הפעיל בשמן, בדרך כלל לא יהיו בעיות לשלב אותו בשגרת טיפוח המכילה מרכיב פעיל חזק", טרנר אמר. זו הסיבה שהסקוואלן מהווה בסיס נהדר לחומרים פעילים כמו רטינול וניאצינאמיד. "ניאצינאמיד, בפרט, הוא שילוב נהדר, מכיוון ששניהם עוזרים לתקן ולקדם מחסום עור בריא ושמח".

איך משתמשים בשמן?

"אחת הדרכים הפשוטות ביותר להוסיף סקוואלן לשגרת טיפוח העור שלך היא לחפש שמן על בסיס צמחי בריכוז של 100%, ואז להשתמש בכמה טיפות שלו מדי יום על העור", אמר טרנר. ברגע שתמצאי את האחד שאת אוהבת, את גם יכולה להוסיף כמה טיפות לקרם הלחות האהוב עליך, ולהשתמש בו לפני רטינול על מנת להפחית את הגירוי. "בתור רופא עור, אני ממליץ לעיתים קרובות לחולים בעלי עור רגיש או כאלו שרק מתחילים להשתמש ברטינואיד, להשתמש תחילה בקרם לחות", הסביר טרנר. "זה יכול להפחית את המגע המיידי של הרטינול עם העור ולהאט את מהירות החדירה שלו, ולהפחית את הגירוי. בנוסף, לסקוואלן עצמו יש תכונות אנטי דלקתיות".

בעת שימוש בשמנים, אולי שמת לב שלעתים נראה שהם יושבים על העור מבלי להיספג לחלוטין. קרמי לחות למיניהם מכילים חומרים פעילים המסייעים לשמנים לשקוע בעור, מה שעושה אותם יעילים ביותר. קרם לחות טוב "מושך שמן פנים כמו סקוולאן עמוק יותר לתוך העור, ומשפר את האפקטיביות שלו לאורך זמן".

מוצרי שמן סקוואלן מומלצים

אם את מחפשת מאיפה להתחיל, הנה כמה המלצות על מוצרים שווים המכילים שמן סקוואלן.

שמן טבעי בריכוז 100% של Peter Thomas Roth

שמן סקוואלן 100%

זהו מוצר נהדר מכיוון שהוא נספג במהירות רבה בעור ולא משאיר מרקם שומני. קרם הלחות קל המשקל הזה מרכך את עורך בעדינות, תוך שיפור דרמטי של מראה קמטים וקמטוטים – והכי חשוב: הוא מופק בלעדית מקנה סוכר, כך שאין בעלי חיים שנפגעו בעת הפקתו.

זמין להזמנה ב: אמזון | Look Fantastic | AllBeauty

סרום Retinol 1% in Squalane של דה אורדינרי

סרום דה אורדינרי

הסרום הזה מבית דה אורדינרי מכיל רטינול טהור בריכוז של 1%, המספק עור בעל מראה צעיר יותר על ידי צמצום מראה הקווים הדקים תוך הידוק העור. הסקוואלן שבתמיסה משאיר את העור עם הרגשה רכה ומלאת לחות. בנוסף, הפורמולה שלו נספגת במהירות ואינה שומנית.

זמין להזמנה ב:  קאלט ביוטי  |  SkinStore US  |  פיל יוניק

ניקוי פנים במרקם ג'ל של Grown Alchemist

ג'ל ניקוי סקוואלן

לא משנה מה סוג העור שלך, כל אחת יכולה להפיק תועלת מהוספה של מוצר ניקוי על בסיס שמן סקוואלן לשגרת טיפוח העור שלה. האחד הזה מיוצר עם squalane שמקורו בזיתים, והפורמולה הנפלאה שלו במרקם ג'ל עוזרת להסיר איפור ולהסיר שאריות שמן ממנו בצורה קלה ונעימה.

זמין להזמנה ב: אמזון | סטרוברינט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *