עגיל באף

עגיל באף: המדריך השלם לבחירת פירסינג באף (עם תמונות)

הרעיון של עגיל באף הוא לא משהו חדש. על פי ההערכות, הפירסינג או הנזם באף הגיע למזרח הרחוק מהמזרח התיכון במאה ה-16, וחדר אל תרבות המערב דרך התרבות ההודית במהלך המאה ה-20. במהלך השנים הללו הוא שימש למגוון אמירות תרבותיות שונות, וציין מעמד חברתי, טקסי נישואין, דת ועוד.

אך בעוד שכיום עגיל באף הוא כבר יחסית במיינסטרים (ולא באמת מסמל שום דבר), בכל זאת מדובר בסוג של אמצעי ביטוי שהופך ליותר ויותר נפוץ – ואכן יש קשר ישיר בין מה שאת רוצה להביע לבין סוג העגיל שלך.

לכל פירסינג באף יש מוניטין משלו (ויש שיקראו לזה סטריאוטיפ): בעוד נזם רגיל באף (או אחד טיפה יותר גבוה) מתאימים לכולם, פירסינג ספטום (שעובר בין הנחיריים) מיועד לרוחות החופשיות שבינינו, ופירסינג בגשר האף או נאסאלנג מיועדים להרפתקנים או מכורי פירסינג. מצד שני, אסור להכליל – ולמרות האופן שבו הם עשויים להיתפס, בהחלט ניתן להתאים אישית כל סוג של פירסינג באף כך שיתאים לכל סגנון.

אז אם את רוצה לעשות עגיל באף ולא בטוחה על מה ללכת, המשיכי לקרוא על מנת ללמוד על מגוון האפשרויות הקיימות – ומה הן הולכות להגיד עליך. הלכנו מהקל אל הכבד.

צד האף (נזם)

נתחיל עם הבסיס: פירסינג בצד האף (Nostril) הוא הסוג הנפוץ ביותר של עגיל באף, בין היתר בזכות רמת הכאב הנמוכה שהוא דורש, הנראות הגבוהה שלו והיכולת להתאים אותו אישית. הפירסינג הזה נעשה כאשר הפירסר (האדם המקצועי שעושה את הניקוב) מסמן את הנקודה, משחיל מחט דרכה ודוחף את הנזם כדי לאטום את החור. הנזם נוטה להיות ממוקם קרוב לנחיריים, אבל בפועל ניתן למקם אותו בכל מקום שנראה לך טוב, תלוי בסגנון ובמבנה האף.

תוהה איזה נחיר לנקב? אין באמת הבדל, ונהוג לעשות את הנזם בכל אחד מהצדדים, מה שנראה לך יפה יותר. צפי לשלם כ-100 עד 200 שקלים ולסבול מרמת כאב מינימלית.

נזם באף
עגיל חישוק / נזם באף

נזם גבוה

הודות לכמות הסחוס באף, ישנם מקומות רבים ושונים אותם ניתן לנקב. אם את רוצה לנסות משהו יותר מיוחד מהנזם הרגיל, את יכולה לנסות ולנקב במיקום גבוה יותר (מה שנקרא באנגלית High-Nostril). במילים אחרות, מדובר על נזם באף שממוקם הכי גבוה שאפשרי – שכן הוא יושב בחלקו העליון של הנחיר, ממש לפני שהוא מגיע לתחתית עצם האף. זו בחירה נהדרת עבור מי שיש לה פירסינג נוסף בפנים ורוצה לייצר קצת גיוון, או סתם עבור נשים שרוצות משהו קצת יותר ייחודי.

שימי לב שעגיל באף הממוקם גבוה יותר הולך לכאוב קצת יותר מאשר נזם רגיל – משהו כמו 4 מתוך 10 – מכיוון שהוא קרוב יותר לעצם. את יכולה לצפות גם לשלם טיפה יותר מכיוון שהתהליך דורש פירסר יותר מנוסה.

נזם גבוה
נזם גבוה

בין הנחיריים – ספטום

עגיל ספטום, שלפעמים נקרא “ניקוב מחיצה”, הוא עגיל העובר דרך מחיצת האף. פירסינג ספטום (Septum) הממוקם כראוי צריך לנקב ממש בין חלקי הסחוס באזור, ומדובר על סטייל שהפך ליחסית פופולרי בשנים האחרונות מכיוון שהוא מתאים להרבה מאד סגנונות שונים, ניתן להסיר אותו בקלות ואפילו סתם להסתיר אותו על ידי סיבוב של העגיל פנימה אל תוך חלל האף.

זה כואב קצת יותר מניקוב של הנחיריים, אבל לא בצורה משמעותית (מדובר על אזור שיש בו רקמת סחוס דקה ולכן חירור העור אורך כמה שניות בלבד). מנגד, יש אנשים שבוכים מתוך רפלקס בזמן הניקוב. מבחינת מחיר – פירסינג שנעשה על ידי פירסר מכובד המשתמש בציוד ומוצרים ​​באיכות טובה לא הולך להיות “זול” (ובינינו, את גם לא רוצה שיהיה).

עגיל באף ספטום

עגיל בגשר האף

אם את אוהבת את הרעיון של פירסינג גבוה יותר אבל רוצה ללכת עוד יותר רחוק מנזם גבוה, יש לך את הפירסינג בגשר האף, ממש בין העיניים. הפירסינג הזה הוא לא פשוט מכיוון שיש לו נקודת כניסה ויציאה, מה שעשוי לגרום לו להיראות כמו שני עגילים שונים, אחד לכל צד של האף, אך למעשה מדובר על מוט מעוקל הנמתח מצד אחד של האף לצידו השני. עגילים בגשר האף מועדים יותר לנדידה, אז את צריכה להיזהר ולהפקיד על טיפול נכון באזור.

כמה זה הולך לכאוב? בגדול רוב האנשים מתארים את זה כמו הפירסינג בספטום.

עגיל בגשר האף

פירסינג Septril

פירסינג ב-Septril, המכונה לפעמים גם “פירסינג ג’ונגל”, הוא פירסינג מורכב שכולל מתיחה של פירסינג ספטום וניקוב שלו החוצה ממש בתחתית האף, דרך הסחוס. מדובר על פירסינג נדיר למדי שלא רואים כמעט אצל אנשים שהם לא מכורי פירסינג כבדים.

אם זה לא מרתיע אותך, פירסינג שכזה יכול להיות כואב למדי – הכל תלוי ברגישות שלך לכאב שלך ובנקודת היציאה של הפירסינג. הכרתי אנשים שאמרו שזה היה קלי קלות, ואחרים שתיארו את זה בתור “סיוט”.

פירסינג באף

פירסינג Rhino

פירסינג Rhino, שעובר אנכית דרך קצה האף, נראה בדיוק כמו שהוא נקרא (בתרגום מאנגלית: קרנף). מדובר על אחד מהסגנונות הכי נדירים שיש, בעיקר כי זה קשה מאוד לרפא אותם, וניקוב שלהם דורש מאמץ קיצוני, מיקוד וזמן. וכן, זה כואב להפליא.

מדובר על מוט שעובר בין שתי נקודות בין תחתית ומרכז האף – די דומה לעגיל בגשר האף, רק אנכית. השם ישמור.

עגיל באף

Nasallang 

עגיל באף בסגנון Nasallang מבוסס על מוט בודד העובר מהנחיר הימני ועד מחיצת הנחיר השמאלית. כמו פירסינג בגשר האף, גם ה-Nasallang הוא מעין אשליה. מבחוץ הוא נראה כמו שני נזמים נפרדים, אחד מכל צד של האף. אולם באופן פנימי פירסינג נאסאלנג הוא פיסת מתכת אחת החודרת מצד אחד של האף לצד השני ועוברת דרך מחיצת האף. מדובר בעוד אחד מסגנונות הפירסינג הנדירים, מכיוון שהוא דורש סף סבל גבוה ופירסר מנוסה מאוד.

עגיל באף

לסיכום – סגנונות עגיל באף

שימוש בפירסינג הוא הוא לגמרי עניין של דימוי וביטוי עצמי של כל אדם, ועניין לטעם אישי. יש שאוהבים יותר או פחות, יש שנמנעים ויש אפילו כאלה שרואים בזה סמל סטטוס תרבותי וחברתי. אבל מעבר לכל זה, סוג הפירסינג שתבחרי צריך להיות תלוי בדבר אחד – ודבר אחד בלבד – ולהיות כזה שגורם לך להרגיש טוב יותר עם עצמך!

לקריאה נוספת: איך להיות יפה – מדריך

בכל מקרה, הנה סיכום קצר של האופציות השונות בכל מה שנוגע לעגילים באף:

סגנונות עגיל באף
קרדיט לתמונה: freshtrends

לפני סיום

חשוב לי לסיים את הפוסט הזה באזהרה קטנה. אם אי פעם תחליטי לעשות פירסינג באף (או בכל מקום אחר בגוף) – עשי את זה רק במקום בטוח ומסודר, והימנעי ממקומות מפוקפקים, גם אם הם זולים ומגניבים. למרות שהליך של פירסינג נחשב לרוב כאחד עם רמת סיכון נמוכה, תמיד יש מקרה של אחד למיליון בו חוסר שמירה על סטריליות גרם לזיהומים ובעיות שונות – כמו למשל זה של הצעירה הברזילאית שהפכה משותקת בפלג גופה התחתון בגלל שעשתה עגיל באף (ואפילו זכתה לכתבה במעריב).

בסופו של דבר, זה לא משנה באיזה סוג של עגיל מדובר, מדובר בפעולה פולשנית של יצירת חור בעור הגוף. בדומה לטיפול בקעקוע – חשוב במיוחד לבצע את הפעולה בעזרת איש מקצוע שאת סומכת עליו, וללוות את התהליך במעקב וטיפול מתאימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version