היום אני רוצה לדבר על פארק מים בכרתים שביקרתי בו (לפני תקופת הקורונה כמובן), והייתי שמחה להמליץ עליו אם אי פעם מישהו הולך לתכנן טיול לכרתים ובמקרה יגיע להמלצה הזו – פארק Water City.
אבל נתחיל מההתחלה.
פארקי מים בכרתים
אז למי שלא כל כך בקיא – האי כרתים הוא מחוז יווני הממוקם כ-160 ק”מ מדרום לחופי יוון. הוא האי הגדול מבין איי יוון, והאי השני בגודלו במזרח הים התיכון (אחרי קפריסין). עיקר פרסומו של האי הוא היותו מוקד משיכה לתיירים רבים – עד רמה ש15% מכל המגיעים ליוון נכנסים דרך שדה התעופה או הנמל של האי.
האטרקציות התיירותיות העיקריות בכרתים הן מבצרים היסטוריים (המצודה הוונציאנית בהרקליון, שהזכירה לי קצת את קלעת נמרוד, או המבצר והנמל הוונציאני ברתימנו), קצת טבע, ובעיקר חופים ים תיכוניים קסומים. ואכן, מי שמתכנן טיול לכרתים ככל הנראה אוהב מים.
מעבר למפרצים המהממים ומי הים התיכון המושלמים, האי היווני מציע לתיירים שבו לא אחד, לא שנים, אלא שלושה פארקי מים: אקווה פלוס סמוך לחֶרסוֹניסוֹס, ווטר-סיטי שנמצא בין הרקליון (העיר הגדולה באי, עם כמאה אלף תושבים) לבין חֶרסוֹניסוֹס, ולימנוֹפּוֹליס שנמצא ליד העיר חאניָה.
שלושת הפארקים מושלמים לבילוי משפחתי ומותאמים לילדים. הגדול והמפורסם מביניהם הוא Water City ועליו אני רוצה לדבר היום.
פארק המים Water City
פארק המים הגדול ביותר של האי כרתים הוא Water City, הכולל עשרות מגלשות מים, בריכות ומשחקי מים שונים. בין המתקנים המיוחדים בפארק:
- בריכת גלים הגדולה באירופה, עם גלים בחמישה כיוונים שונים ובגובה של 1.5 מטר.
- אומגה.
- 3 בריכות ילדים שונות.
- Hydro Tubes ו-“נפילה חופשית” – בגדול מעין מגלשות סגורות שמסתיימות בהתעופפות לבריכה.
- ה-“ציקלון” – מגלשה סיבובית שתגרום לכם להרגיש כאילו אתם בסופה.
- נהר אבובים.
- מולטי-רייס – מספר מגלשות מקבילות בהן ניתן להתחרות עם החברים.
- מגלשות אבובים.
- מתקן ה-“בומרנג” – יושבים על אבוב ונעים מעלה מטה במגלשה אובלית.
וכמובן עוד בריכות, מתקנים ושאר פינוקים כגון ארבע מסעדות שונות, שני בתי קפה והמון פינות ישיבה מוצלות – כך שבקלות ניתן להעביר בו יום שלם, אם לא יותר.
מיקום
לדעתי מדובר על פארק מים בכרתים עם המיקום הכי נוח – מרחק נסיעה קצרה מהעיר הרקליון שמכילה את רוב המלונות באי.
מחירים
22.95 אירו למבוגר, 15.95 לילד (עד גובה 1.40 מטר). תינוקות בחינם. לפרטים נוספים אפשר להיכנס לאתר הפארק.
מה עוד אפשר לעשות בכרתים?
אם אתם כבר נוסעים לכרתים ומתכננים לטייל קצת ברחבי האי – אני ממליצה לעשות קצת מחקר ולתכנן את המסלול או את הטיול כך שלא תפספסו את הפנינים שהאי הזה יכול להציע. מה שאני עשיתי (ואני משתדלת לעשות בכל נסיעה שלי לחו”ל) – השקעתי סכום קטן במדריך נסיעות, אותו לקחתי איתי. הוא סיפק לי קריאה מושלמת בזמן הטיסה, וגם היה איתי בזמן הטיול. לדעתי היכולת להכיר את ההיסטוריה והסיפורים מאחורי הדברים שאת רואה בלייב זה ממש משדרג את הטיול.
מדריך לונלי פלנט כרתים
אני השתמשתי במדריך כרתים של לונלי פלנט, ולדעתי הוא כל מה שאתם צריכים על מנת למצות את המיטב מהטיול בכרתים. הוא מכיל מידע היסטורי ותיירותי על כל האתרים החשובים: היכרות עם רוחות רפאים מינואיות, חקר ההיסטוריה של קְנוֹסוֹס, או גילוי מלון בוטיק מקסים ברחובותיה המתפתלים של חאניָה העתיקה. מה שאני אוהבת במדריכים של לונלי פלנט זו העובדה שהם כוללים המון פרטים שמעשירים את הטיול: מנהגים, היסטוריה, תרבות וכו’ – וכמו שאמרתי, לדעתי זה ההבדל הקטן בין טיול נחמד לטיול מרתק.
תודות לחברים שלנו ב-“שביליסט”, גם יש לנו אותו במחיר ממש משתלם (הלינק מקנה הנחה). למול עלות של טיסה, מלון וכו’ – לדעתי מדובר בהשקעה שווה.