כשהתחלתי לחקור את האפשרויות הטבעיות לטיפוח השיער, בדקתי לא מעט רכיבים, מוצרים וטיפולים שונים (שלום לך שמן קוקוס) – אבל אם יש מרכיב אחד שחזר לא מעט פעמים במהלך הדרך הוא זרעי פשתן לשיער.
זרעי פשתן הם אחד המרכיבים האהובים על קהילת המתולתלות מכיוון שהם מושלמים לחיזוק והגדרת מראה התלתלים. זה גם אחד מאותם מוצרים שניתן לעשות בעצמנו, דבר שאני מאד אוהבת כי זה אומר שאני יודעת בדיוק מה נכנס למוצר שלי, ויותר חשוב מזה, לשיער שלי.
מעבר לכך, זרעי פשתן לשיער מציעים עוד כמה יתרונות: הם עוזרים לשיפור צמיחת השיער, שומרים על בריאות הקרקפת ואפילו עוזרים למניעת שיער אפור. אז כדי לעשות סדר בדברים, הבאתי פה את כל המידע החשוב, ומתכון אחד מנצח להכנת גלייז זרעי פשתן מושלם.
נתחיל.
מה זה זרעי פשתן?
כבר כמה שנים טובות שזרעי פשתן נחשבים כ-“מזון על”, והולכים ותופסים מקום בהמון מוצרי אפיה, שייקים, ותוספי תזונה. הם מקור מצוין לחלבון, חומצות שומן אומגה 3, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, ויש האומרים שהם אפילו מסייעים באיזון רמות ההורמונים בגוף. אבל היתרונות של הזרע הרב-תכליתי הזה יכולים לבוא לידי ביוטי גם במוצרי קוסמטיקה, קרמי לחות ושמנים שונים – או במקרה שלנו, בגלייז ג’ל לשיער.
היתרונות של זרעי פשתן לשיער
לפי כמה סקרים שנעשו, שלושת הבעיות העיקריות עליהן נשים מתלוננות בהקשר לשיערן הן שיער יבש, פריז ווקושי לגדל שיער ארוך. זרעי פשתן כאמור מלאים בדברים כמו ויטמין E, סיבים תזונתיים וחומצות שומן אומגה 3 – שהם נהדרים לטיפול בדיוק באותם שלושה נושאים!
השיער שלנו מבחינה טכנית הוא סיבים תזונתיים, כך שזה הגיוני שהוספת זרעי פשתן לשיער תועיל לו מאוד. הם מסייעים בחיזוק בסיס השערה, וחומצות השומן אומגה 3 משפרות את גמישות השיער, עוזרות בהוספת לחות, מפחיתות שבירה, קצוות מפוצלים, ויובש.
מה לעשות לפני השימוש בגלייז זרעי פשתן?
ממש עוד שניה אני מגיעה למתכון, אבל חשוב לי להגיד – אם את הולכת להשתמש בג’ל או גלייז מזרעי פשתן, מאד מומלץ שתחפפי את שיערך לפני באמצעות שמפו מזין על בסיס מים, עדיף אחד שאינו מקציף עלמנת שלא להפשיט את השיער משמניו הטבעיים.
שמפו מומלץ הוא ה-No-Poo האורגינלי של DevaCurl, שמכיל שמן זרעי ענבים ללחות ולהזנה ואינו מכיל פרבנים, סיליקונים או סולפט. הוא מגיע עם ניחוח ממריץ של ורדים ומנטה ומותיר את השיער רענן, מבריק ובריא.
94 ש”ח בסטרוברינט.
רוצה עוד אופציות? הנה עוד 9 המלצות שוות על שמפו ללא מלחים.
גלייז זרעי פשתן לשיער – המתכון
רכיבים שתצטרכי
- מים
- זרעי פשתן – אני אוהבת להזמין את אלו.
- כוס מדידה מזכוכית
- כף עץ
- סיר
- גרביונים גבוהים (לסינון – אפשר להשתמש במסננת, אבל צריך אחת מאד דקה)
- צנצנת זכוכית או בקבוק
מתכון
- ¼ כוס זרעי פשתן
- 2.5 כוסות מים
- שמנים אתריים (אופציונלי)
- אלוורה (אופציונלי)
אופן הכנה
- שופכים ¼ כוס זרעי פשתן לסיר יחד עם 2.5 כוסות מים.
- מביאים לרתיחה על אש בינונית ומשאירים כ-7 עד 10 דקות, תוך ערבוב תכוף על מנת לוודא שזרעי הפשתן לא נדבקים לתחתית הסיר. את תרצי שהמרקם דמוי הג’ל של זרעי הפשתן יזכיר את הלבן של ביצת עין – לא קשה מדי, לא נוזלי מדי.
- כבי את הכיריים ותני לג’ל זרעי הפשתן להתקרר למשך 45 דקות עד שעה. במהלך הזמן זה, הג’ל יתעבה.
- בשלב הבא הניחי גרביון בתוך כוס המדידה, ואז שפכו את התערובת לתוך הגרביון.
- הנה החלק הכיפי: סחטי את הג’ל מהגרב לכוס המדידה על מנת לסנן את הג’ל. חזרי על הפעולה כמה פעמים עד שרוב הג’ל ייצא.
- השלב הזה הוא כבר לא חובה, אבל את יכולה להוסיף ג’ל אלוורה וכמה טיפות של שמן ארומטי לתוך התערובת שלך. אם הקרקפת שלך מגרדת, מומלץ להוסיף שמן עץ התה. אם את רוצה לעודד צמיחת שיער, הוסיפי כמה טיפות של שמן לבנדר.
- בסופו של דבר שפכי את הג’ל לבקבוק זכוכית או לצנצנת ושמרי במקרר.
- וזהו, תהני מגלייז זרעי הפשתן החדש שלך!
מתכוונת להכין את גלייז זרעי פשתן. אין בכתבה כל הנחייה לגבי אופן השימוש ומספר הפעמים בשבוע.
בבקשה שילחו לי למייל הוראות שימוש מדוייקות.
תודה, לילי טל
היי, השימוש הוא פשוט – למרוח על שיער רטוב ולאחר מכן לתת לשיער להתייבש באוויר.
כמה פעמים בשבוע זה תלוי בך, המוצר טבעי ואין מניעה מסוימת מהשימוש בו, אז כמה שמרגיש לך נכון.
אפשר להשתמש בזרעי פשתן שלמים, או צריך טחונים?
עדיף טחונים כי זה מקצר את התהליך, אבל אפשר גם להשתמש בשלמים.
הכנתי היום את הגלייז. הוא שומר על התלתלים אבל מקשיח את השיער מאד. התלתלים נהיו קשים ונוקשים כמו אבן. יש אולי פתרון שיאפשר להגדיר את תלתלים וגם לשמור אותם רכים ונעימים?