שטיפת פנים: כל מה שאת צריכה לדעת (תדירות, מתי ואיך הכי כדאי)

שטיפת פנים

כשמדובר בנושאי טיפוח, כמה מהשאלות הנפוצות ביותר נוטות לנוע סביב שגרת טיפוח העור. יש משהו מרתק בצפייה בשגרת הטיפוח המומלצת של מובילות דעה ומפורסמות שנוהגות לקחת אותנו צעד אחר צעד במהלך היום שלהן, ולעיתים קרובות יהן מדגישות את הרעיון ששטיפת פנים – גם בבוקר וגם בלילה – היא מרכיב הכרחי בכל שגרה שכזו.

אז אמנם זה נכון לסוגי עור ושגרות יום מסויימות – נגיד, למי שמתאמנת על הבוקר – אבל לא יכולנו שלא לתהות: האם אנחנו באמת צריכות לשטוף את הפנים שלנו בבוקר? אחרי הכל, כשאת נכנסת למיטה בלילה עם פנים נקיות, האם בכלל את מספיקה להתלכלך עד הבוקר?

עם השאלה הזו בראש, יצאנו לחקור ולכתוב את הפוסט הזה שינסה לענות על כמה מהשאלות הבוערות ביותר שקשורות לשטיפת פנים. כמה פעמים ביום כדאי לשטוף פנים, מתי הכי כדאי לעשות את זה ועוד כמה דברים שחשוב לדעת – על כל זה נענה בהמשך.

נתחיל על השאלה הבסיסית ביותר:

כמה פעמים ביום רצוי לשטוף את הפנים?

שימי לב שמילת המפתח כאן היא לשטוף, וכדי לענות על השאלה ראשית חשוב להבין למה אנחנו מתכוונות. בסופו של דבר, בניגוד לרחצת הפנים – שהיא פשוט שימוש במים להסרת הלכלוך ללא שום שימוש בחומר ניקוי בפועל – שטיפת הפנים תכלול בדרך כלל סבון או מרכיב אחר כחלק מתהליך הניקוי.

ואם מגדירים את השאלה כך, ד”ר אורית מרקוביץ (שענתה על השאלה למגזין אמריקאי) ציינה שרוב האנשים צריכים לשטוף את הפנים רק פעם אחת ביום.

“אם את שוטפת את הפנים שלך בלילה, אתה לא צריכה לשטוף את הפנים שלך שוב בבוקר עם סבון”, היא הסבירה. “אם את הולכת מיד למיטה לאחר שטיפת הפנים שלך, הן לא באות במגע עם שום דבר שבאמת צריך לנקות אותו”. עם זאת, היא מודה שאנשים יכולים להזיע באמצע הלילה, וזו הסיבה שהיא ממליצה לשטוף את הפנים בבוקר, אך ורק עם מים.

שטיפת פנים עם סבון

למי כן כדאי לשטוף פנים בבוקר?

יש שני חריגים שלהן כן מומלץ לשטוף את הפנים עם סבון או תחליב בבוקר.

המקרה ראשון הוא במידה ויש לך עור פנים שומני. מכיוון שהסבום (מעין שעווה המורכבת משומנים ומיוצרת על ידי בלוטות החלב של העור) בפנים שלך יכול להצטבר בן לילה, מרקוביץ אומרת ששימוש במוצר שנמצא איפושהו באמצע בין מים פשוטים לחומרי ניקוי מסורתיים – כמו מים מיסלריים – היא רעיון טוב.

כל שעליך לעשות הוא להשרות כרית צמר גפן במים מיסלריים – אנחנו אוהבות את WateSensibio H2O של ביודרמה, שזמין במגוון גרסאות הנותנות מענה לסוגי עור שמנוניים, יבשים ורגילים – ונגבי אותו על פניך לפני התקדמות להמשך שגרת טיפוח העור שלך בבוקר.

שטיפת פנים עם מים מיסלריים

Sensibio H2O של ביודרמה

אמנם המים המיסלרים הפכו לדבר שבשגרה, אבל יודעי דבר (וזקנים) זוכרים את הניקוי המיסלרי הראשון, זה של חברת ביודרמה, שנמכר בכל בית מרחקת צרפתי כבר כמה עשרות שנים. מאפרות מקצועיות היו מצטיידות בסטוקים שלו בזמן שבוע האופנה בפריז – הוא נהדר לשימוש מאחורי הקלעים (ובכל מקום אחר בו קשה למצוא כיור) ומושלם לדוגמניות שעורן כבר נפגע מכל כך הרבה תצוגות בזמן קצר.

לעמוד המוצר ב-Look Fantastic

ומה אם יש לך עור יבש? גם פה מומלץ לשטוף פנים בבוקר. זהו החריג השני.

אם העור שלך יבש באופן טבעי או אם יש לו נטייה להתייבש בעונות הקשות ביותר של השנה – כפי שסביר שיקרה בחורף ובקיץ. בתקופות האלו של השנה, מרקוביץ’ ממליצה להשתמש בשמן ניקוי – כדי להוסיף מעט לחות בחזרה לעור . לקבלת התוצאות הטובות ביותר, עסי טיפת שמן אחת לתוך העור, הניחו לו להיספג פנימה, ולאחר מכן השתמשי במטלית רחצה חמה ולחה כדי לנגב אותו.

שטיפת פנים עם שמן

שמן להסרת איפור של CAUDALIE

זהו שמן להסרת איפור המושלם לנשים עם עור יבש. Caudalie מציעים להשתמש בשמן הניקוי הזה על ידי חימום שלו בין הידיים והחלתו על עור יבש תחילה, ואז ערבוב עם מעט מים. וזהו, ברגע שתשטפי את הפנים כל האיפור שלך יוסר בקלות, ולא רק זה – על הדרך העור שלך יהנה מכל היתרונות ששמן השקדים יודע להציע.

לעמוד המוצר ב-Cult Beauty

האם לשטוף פנים בבוקר?

אז מה פסק הדין? בסופו של דבר הכול תלוי בהעדפה האישית. מצד שני, למרקוביץ’ יש העדפה: “כדאי לשטוף את הפנים בבוקר מסיבות שונות”, היא אומרת. “חיידקים יכולים להצטבר לאורך כל הלילה, ובנוסף עליך להכין את העור שלך לשגרת טיפוח העור שלך בבוקר, שלא לדבר על הסרת הקרמים והסרומים הליליים בהם השתמשת בלילה הקודם”.

ואם את בדעה של מרקוביץ’, זה הזמן להזכיר כי מים מיסלריים ושמני פנים הם אפשרויות נהדרות לניקוי עדין של הפנים בבוקר. את תמיד יכולה להשתמש בסבון רגיל או אפילו לבצע פילינג – אבל הכל תלוי בהעדפה האישית שלך.

ואם את מתאמנת בבוקר –

זהו גורם אחד שהופך את שטיפת הפנים בבוקר למשהו שלא ניתן לוותר עליו. זה אולי קצת מובן מאליו, אבל חשוב להגיד את זה – ללא קשר לסוג העור שלך, אם את מתאמנת דבר ראשון על הבוקר, את חייבת לשטוף את הפנים שלך מיד לאחר מכן. סקפטית אם זה באמת נחוץ? חשבי על זה בהתחשב בזיעה שלך שמתערבבת עם כל הלכלוך והחיידקים שיש על העור שלך – גם אם שטפת את הפנים שלך אתמול בלילה, יכול להיות שהמצעים שלך לא טריים אחרי כביסה, ויש חיידקים העלולים לחיות שם ולעבור לעור הפנים שלך.

זכרי, אי שטיפת פנים אחרי הזעה גורמת לסתימה של הנקבוביות שלך, ועשוי לגרום להתפרצויות של אקנה וחצ’קונים.

פורמולה מומלצת

אם אמרנו שהבחירה אם לשטוף פנים בבוקר או בערב תלויה בהעדפה אישית – אז כך גם לגבי המוצר שכדאי לעשות את זה עמו. אין פורמולה ספציפית המומלצת לניקוי הפנים שלך – מכיוון שזה תלוי בסוג עור הפנים שלך ובצרכים האישיים שלך – אבל רצוי לחפש פורמולות עדינות ללא פילינג, כמו שמני ניקוי עדינים או מים מיסלריים.

עם זאת, מכיוון שנשים רבות נוטות להשוות את השימוש במים מיסלריים עם הנוחות של מגבונים להסרת איפור, מרקוביץ מבהירה בבירור שהיא לעולם לא ממליצה להשתמש במגבונים להסרת איפור כתחליף לשטיפת פנים: “מגבונים להסרת איפור נוטים להזיק יותר לעור ויכולים לייבש אותו או לגרום לגירוי, במיוחד אצל אלו שיש להן עור רגיש”, היא אומרת.

שטיפת פנים

שטיפת פנים: סיכום

זה פשוט. אם את מתאמנת בבוקר, שטיפת הפנים עם סבון ניקוי כלשהו היא חובה (אחרי האימון כמובן, לא לפני). אם, לעומת זאת, את לא עושה זאת – אז צורת שטיפת הפנים שלך בבוקר היא לגמרי תלויה בהעדפה אישית. רק הקפידי לשטוף את הפנים במים בבוקר, גם אם תבחרי לוותר על ניקוי מלא.

וזהו להיום.

רוצה ללמוד עוד קצת ולשדרג את שגרת הטיפוח שלך? הנה כמה פוסטים קשורים שאולי תאהבי:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *