ציפורניים צהובות: למה זה קורה ואיך להלבין אותן בחזרה

ציפורניים צהובות

הציפורניים יכולות לספר לך הרבה על הבריאות הכללית שלך. כשהן הופכות לדהויות, זה בדרך כלל אומר שאת סובלת מזיהום או פטרת ציפורניים. זה יכול גם לומר שהציפורניים שלך הוכתמו על ידי מוצר כמו לק, או שיש לך תגובה אלרגית. לפעמים הציפורניים עלולות להצהיב כתסמין למשהו חמור יותר, כגון מצבי ריאות כרוניים, גידולים פנימיים, חסימות לימפה ואפילו דלקת מפרקים. המשיכי לקרוא כדי לגלות עוד על מה גורם לציפורניים צהובות וכיצד להיפטר ממצב זה.

סיבות אפשריות לציפורניים צהובות

לרוב, צבע צהבהב של הציפורניים נגרם מגורמים זמניים כלשהם, וזה משהו שאמור להיפתר באופן טבעי (ועם הרחקה של הגורם הזמני). לדוגמה, אם הציפורניים שלך נפגעו על ידי לק לא איכותי (אני תמיד מעדיפה לק מחומרים טבעיים, כמה שאפשר) או מוצרים קשים (שימוש מוגזם באצטון למשל) – הצמיחה החדשה של הציפורניים שלך אמורה להיות בצבע בריא ונקי.

מנגד, אם הציפורניים שלך ממשיכות לצמוח בגוון צהבהב, יכול להיות שמשהו אחר קורה בגופך. לפעמים ציפורניים צהובות יכולות להיות אינדיקציה למשהו רציני יותר. מחסור בוויטמינים או מינרלים עלול לגרום לציפורניים להיראות צהובות, והוספת תוסף מולטי ויטמין לתזונה שלך (או שיפור שלה באופן כללי) עשויה לפתור את הבעיה.

במקרים מסוימים, ציפורניים שנשארות צהובות למרות טיפול חוזר יכולות להיות סימפטום של מחלות בלוטת התריס, פסוריאזיס או סוכרת. במצבים נדירים, ציפורניים צהובות יכולות להעיד על נוכחות של סרטן העור. מצב הנקרא תסמונת ציפורניים צהובות (YNS) מסומן על ידי ציפורניים צהובות ללא הרף ובעיות בדרכי הנשימה או הלימפה.

ציפורניים צהובות
סוג אחר של ציפורניים צהובות (אהבת? הנה עוד 17 דוגמאות של לק אומברה שיתנו לך השראה)

איך להלבין ציפורניים צהובות

הדרך להלבין בחזרה ציפורניים צהובות תהיה תלויה בגורם שגרם להן להיות צהבהבות מלכתחילה. סביר להניח שצבע הציפורניים שלך השתנה בגלל זיהום שיש לך או מוצר שהשתמשת בו, ולכן התרופות הביתיות הבאות מבוססות על אותם גורמים נפוצים לשינוי צבע. עם זאת, חשוב להיות מודעים לכך שתרופות ביתיות לא תמיד יעילות. אם שימוש בהן אינו פותר את הבעיה, ואת מבחינה שהיא מתמשכת לאורך זמן – רצוי לפנות לקבלת חוות דעת רפואית.

1. שמן עץ התה

אם הציפורניים שלך הצהיבו בגלל זיהום חיידקי או פטרייה, שימוש בשמן עץ התה הוא טיפול קל שאת יכולה לנסות. ערבבי טיפה או שתיים של שמן עץ התה עם שמן נשא כמו שמן זית, שמן קוקוס או שמן חוחובה, ומרחי את התערובת על הציפורן הפגועה. מחקר הראה ששמן עץ התה יכול לעצור ביעילות את גדילת הזנים הנפוצים של פטרת ציפורניים (מקור).

2. אבקת סודה לשתייה

פטריות יכולות לגדול רק בסביבה שבה רמת ה-pH היא חומצית. השריית כפות הרגליים או הידיים במים חמים מעורבבים עם סודה לשתייה עשויה למנוע את התפשטות הפטרייה. סודה לשתייה יוצרת סביבה עם חומציות בסיסית, ובמהלך כמה טבילות, עשויה להשאיר את הציפורניים שלך הרבה יותר נקיות לבנות.

3. שמן אורגנו

זה מוכח מדעית (מקור) כי שמן אורגנו בעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות. הוא יעיל נגד חיידקים ופטריות, מה שהופך אותו לטיפול מצוין אם את לא בטוחה מה גורם לציפורניים שלך להצהיב. בדומה לשימוש בשמן עץ התה לטיפול, יש לערבב שמן אורגנו עם שמן נשא לפני שימוש מקומי על הציפורן או הציפורניים הפגועות.

4. מי חמצן

מי חמצן הוכחו כמסייעים בהלבנת שיניים ביעילות כאשר הם משולבים עם סודה לשתייה, ולכן הם מהווים מרכיב נפוץ במשחות שיניים מלבינות. למי חמצן יש יכולות “חמצון”, מה שהופך אותן למעין “מסיר כתמים” טבעי (מקור).

זה אומר שזהו טיפול נהדר לציפורניים שהפכו לצהובות לאחר שימוש בחומר או מוצר שגרם לכך. לדוגמה, צבע מלק כהה יכול לחלחל לאמייל הציפורן, ולהשאיר אותן מוכתמות לצמיתות. מי החמצן נכנסים עמוק לתוך הציפורן ומבהירים את הגוון, בדומה לאופן שבו חומרי הבהרה מסירים את הצבע משיער צבוע. ערבבי קצת מי חמצן עם מים חמימים והשרי את הציפורניים על מנת לשפר את מראה הכתמים. את יכולה גם להוסיף לתמיסה קצת סודה לשתייה על מנת להפוך אותה לעוד יותר יעילה.

5. ויטמין E

ויטמין E ידוע כמסייע לתאים לשמור על לחות ולהיראות בריאים יותר. העור, השיער והציפורניים שלך מקבלים כולם מראה של חיוניות כאשר יש לך הרבה ויטמין E. ויטמין E גם נחקר קלינית כטיפול מוצלח לתסמונת הציפורניים הצהובות (מקור). תסמונת הציפורניים הצהובות היא בדיוק מה שהיית חושבת – מצב שגורם לציפורניים להפוך לדהויות, משובשות ועבות. מכיוון שוויטמין E ממריץ צמיחת ציפורניים בריאה, ניתן למרוח אותו באופן מקומי או ליטול אותו כתוסף דרך הפה כדי לעזור לציפורניים שלך לצמוח במהירות.

המלצה: שמן ויטמין e של ג’ייסון (Jason): כל האפשרויות והשוואת מחירים

6. תרופות מרשם

אם הציפורניים הצהובות שלך נגרמות על ידי שמרים או חיידקים, נסי כמה מהטיפולים שתיארנו על מנת לעזור לנקות אותם. כאשר ההצהבה נגרמת על ידי פטרייה, תרופות מרשם מסוימות כגון טרבינאפין (למיסיל) או איטראקונאזול (ספורנוקס) יכולים להיות יעילות. לתרופות הללו יש כמה תופעות לוואי נפוצות, כגון שלשולים וכאבי בטן, והן לא מומלצות לצריכה לטווח ארוך.

טיפול חלופי הוא שימוש בחומר הנקרא ציקלופירוקס (Ciclopirox) – חומר פעיל הנמצא בתרופות לשימוש חיצוני, ונמרח על הציפורן בדומה ללק.

קחי בחשבון שלכל התרופות הללו לוקח כמה שבועות עד חודשים עד שהן יעילות. צמיחת ציפורניים בריאה תחליף בהדרגה את המראה המוצהב של הציפורניים שלך. כמו כן חשוב לזכור שאף תרופה אנטי-פטרייתית אינה יעילה ב-100 אחוז, והישנות של פטרת ציפורניים היא שכיחה.

מניעת ציפורניים צהובות
חשוב לוודא שהמניקור שלך נעשה בצורה סטרילית

מניעת ציפורניים צהובות

את יכולה למנוע שינוי צבע של הציפורניים על ידי הקפדה על היגיינת ציפורניים תקינה. שימי לב למכוני ציפורניים וספא שעלולים להפיץ זיהומים פטרייתיים ומחלות ללקוחות שלהן. מניקוריסטית טובה תשתמש בערכת מניקור סטרילית או חדשה על כל לקוחה – שימי לב שהיא עושה את זה ואל תלכי לכאלו שמזלזלות בנושא. בנוסף, אל תשתמשי במסיר לק על הציפורניים יותר מפעם בשבוע, והשתמשי במסיר שהוא פחות חריף על ידי בחירה במסיר שאינו מכיל אצטון.

לקריאה נוספת: איך מורידים לק בלי אצטון (עם חומרים שכנראה יש לך בבית)

בנוסף לכך, הקפידי לגזור את הציפורניים שלך לעתים קרובות, ונקי את הלכלוך מתחת לציפורניים שלך עם מברשת ציפורניים פעם או פעמיים בשבוע. בהקשר של ציפורני הרגליים, הקפידי תמיד ללבוש גרביים נקיות, וחשפי את כפות הרגליים שלך לאוויר צח לעתים קרובות כדי להימנע מדלקות.

מקרים חמורים של ציפורניים צהובות

לאחר שתנסי לטפל בציפורניים צהובות בבית עם אחת הדרכים שפירטנו, המצב שלהן אמור להתחיל להשתפר. אם הוא לא משתפר במהלך 10 ימים עד שבועיים, קבעי תור לרופא שלך. הרופא שלך יוכל לבצע בדיקות שיקבעו את הגורם להצהבת הציפורניים ולקבוע האם זה נגרם מפטריות, שמרים, חיידקים או משהו רציני יותר.

אם אתה מפתחת פסים חדשים בצבע כהה על הציפורן, זה סימן פחות טוב, ועליך לפנות לרופא מיד.

לסיכום

ציפורניים צהובות זו בעיה נפוצה, ולרוב לא דרמטית מדי. יש הרבה תרופות ביתיות שאת יכולה לנסות כדי להלבין אותן בחזרה, ולרוב המצב הזה יחלוף לאחר הימנעות מהגורם הראשוני שיצר אותן (שימוש בחומרים לא טובים או קשים, או תזונה לקויה). מנגד, לפעמים ציפורניים צהובות הן סימפטום לבעיה גדולה יותר, ולכן אסור להתעלם מציפורניים צהובות, ומציאת הסיבה הבסיסית להן תוביל לציפורניים בריאות יותר ולבריאות כללית טובה יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *