בקוצ’יול: יתרונות, סיכונים והאם זה תחליף טבעי לרטינול?

בקוצ'יול לפנים

אמנם אין שום ויכוח עד כמה רטינול הוא מרכיב מושלם, אך ידוע גם שמוצרים המכילים אותו עלולים להיות בעיתיים עבור עור רגיש. לכן התרגשנו לשמוע שיש אלטרנטיבה חדשה וטבעית לרטינול – בקוצ’יול (bakuchiol), נעים להכיר. מרכיב עוצמתי על בסיס צמחי המושלם לעור רגיש.

נכון, אולי יש לו שם שנשמע כמו פוקימון, אבל הבקוצ’יול הוא תמצית המופקת מהעלים והזרעים של צמח הבצ’י. זהו עשב שנמצא בשימוש נפוץ ברפואה האיורוודית והסינית בתור פתרון לריפוי והרגעה של העור, הודות לתכונות האנטי-דלקתיות והאנטיבקטריאליות שלו (מקור).

וזה חדשות טובות בסך הכל. הרי אם את לא יכולה להשתמש ברטינואידים, האם נידונת לחיים מלאי קמטים?

רטינואידים (שזה שם כולל למשפחת מרכיבים על בסיס ויטמין A שבה נמצאים רטינול, טרטינואין וחבריהם) הם אחד המרכיבים החזקים ביותר של עולם טיפוח העור והאנטי אייג’ינג. הם מחליקים קמטים, מבהירים פיגמנטציה ואפילו מחזקים את הקולגן.

אבל, זה לא מגיע בלי עלות. הם מייבשים, מגרים, וממש אסורים במהלך הריון (הם גורמים למומים מולדים בבעלי חיים).

אז האם הבקוצ’יול, שלפעמים מכונה “החלופה הטבעית לרטינול”, באמת מצליח לעשות כל מה שהרטינול עושה – רק ללא תופעות הלוואי המגעילות?

בואי נגלה.

בקוצ’יול מול רטינול

מחקר משנת 2018 שפורסם ב-British Journal Of Dermatology (הנה הוא) בדק והראה כי לבקוצ’יול יש כמה תכונות אנטי-אייג’ינג חזקות במיוחד.

החוקרים ביקשו מ-44 נשים למרוח על פניהן קרם בקוצ’יול בריכוז 0.5% פעמיים ביום או קרם רטינול בריכוז 5% פעם ביום במשך 12 שבועות. לאחר מכן הם השתמשו בשילוב של ניתוח ממוחשב ודירוג של רופאי עור כדי למדוד את התוצאות.

השורה התחתונה – גם בקוצ’יול וגם רטינול הפחיתו את שטח הפנים של הקמטים וההיפר-פיגמנטציה. מרשים, לא?

עד שאת שמה לב שהרטינול עשה את כל זה אחרי שימוש של פעם ביום, בעוד שהבקוצ’יול דורש שתי מריחות ביום. לא ממש האלטרנטיבה הטבעית העוצמתית שקיווינו לה. ובכל זאת, אם אין לו תופעות לוואי, שימוש בו פעמיים ביום במקום פעם אחת שווה את זה, לא?

נשים שהשתמשו ברטינול חוו יותר קילופים ועקיצות. אבל בקוצ’יול לא היה לגמרי חף מתופעות לוואי – הוא גרם ליותר אדמומיות מאשר הרטינול.

לקריאה נוספת: רטינול בקיץ: האם להימנע מרטינואידים בימי שמש?

היתרונות של בקוצ’יול

אז כמו שאמרנו, המחקר מצא שהבקוצ’יול לא רק יעיל כמו הרטינול בטיפול בקמטים וגוון עור לא אחיד, הוא גם פחות בעייתי לעור רגיש. בדומה לרטינול, בקוצ’יול עוזר ליצור בתאי העור מספר סוגים של קולגן שמועילים לבריאות העור ואנטי אייג’ינג. מנגד, הוא לא מקטין את גודל בלוטות השומן – מה שמונע יובש או גירוי עקשניים. בנוסף, בניגוד לרטינול, שיכול להפוך את העור לרגיש יותר לשמש (הקפידי תמיד לשים מקדם הגנה במהלך היום), בקוצ’יול עשוי למעשה לעזור להפוך את העור לפחות רגיש לקרני השמש המזיקות.

על פי המחקר שהוזכר קודם לכן ב-The British Journal of Dermatology, לאחר שימוש של 12 שבועות, נשים שטופלו בבקוצ’יול ראו שיפור משמעותי בקמטים, פיגמנטציה וגמישות העור. בנוסף לאנטי-אייג’ינג ותכונות אנטי-דלקתיות, הבקוצ’יול גם מציע כמה תכונות שטובות נגד אקנה.

  • מבהיר את גוון העור: בקוצ’יול חודר עמוק לעור כדי לעזור להפחית את המראה של כתמים כהים או אזורים של היפר-פיגמנטציה (מקור).
  • מפחית את המראה של קמטים: בדומה לרטינול, בקוצ’יול אומר לתאים שלך ליצור קולגן, מה ש-“ממלא” את העור שלך ומפחית את מראה הקמטים.
  • אינו גורם ליובש או גירוי: בעוד רטינול ומרכיבי טיפוח אחרים עשויים לייבש את העור או לגרום לגירוי, בקוצ’יול עדין יותר ולא ידוע כגורם לגירוי כלשהו.
  • מזרז את התחדשות תאי העור: החומר שולח אותות לתאים שלך שהגיע הזמן להגביר את ייצור הקולגן ותחלופת התאים.
  • מתאים לכל סוגי העור: בהיותו עדין לעור, כל אחת יכולה להשתמש בבקוצ’יול, ללא קשר לסוג העור.
  • עוזר להרגיע ולרפא את העור: על ידי קידום תחלופת תאים והתחדשות תאים בריאה, בקוצ’יול עוזר להרגיע ולרפא את העור שלך מבפנים החוצה.

אז נכון, הבקוצ’יול נותן לך תוצאות דומות כמו רטינול, אבל את לא יכולה להשוות בין השניים.

בתור התחלה, יש המון מחקרים, שנאספו במשך יותר משני עשורים, שמוכיחים כי חומצה רטינואית פועלת. אבל יש לנו מעט מאוד הוכחות לכך שבקוצ’יול הוא מעצמת אנטי-אייג’ינג.

לא משנה כמה מרשים, מחקר אחד הוא עדיין מחקר אחד. אני צריכה הרבה יותר מזה כדי להשתכנע ולעשות את המעבר. בנוסף, צריך לזכור שהכמות של הבקוצ’ויל בה הנסייניות השתמשו הייתה כפולה מזו של הרטינול, ועדיין הוא משווק כ-“רטינול לעור רגיש” – כך שאני עדיין מאמינה שהוא פשוט הרבה פחות חזק.

האם לעבור מרטינול לבקוצ’יול?

אם העור שלך יכול לספוג את אחד מסוגי הרטינול הרבים, הייתי ממליצה לך להישאר איתו, כי בכל זאת מדובר על מרכיב הרבה יותר אפקטיבי. הייתי ממליצה לך לעבור רק אם:

  • את בהריון או מניקה -בניגוד לרטינואידים, בקוצ’יול בטוח לאמא וגם לתינוק במהלך החודשים היקרים הללו.
  • יש לך עור רגיש שלא יכול לסבול רטינואידים בכלל – הבקוצ’יול אולי לא חזק כמו רטינואידים, אבל הוא עדיין יכול לעזור לך להילחם בהזדקנות מוקדמת מבלי לעורר רגישות.

איך משתמשים בבקוצ’יול?

נכון לעכשיו, הדרך היחידה להשתמש בבקוצ’יול היא למרוח אותו באופן מקומי כסרום או תחליב. בדומה לרטינול, את יכולה למרוח אותו לפני קרם הפנים או הסרום הרגילים שלך. מכיוון שהוא פחות חזק מרטינול, את יכולה להשתמש בו גם בבוקר וגם בלילה ליעילות מרבית. למרות שזה כנראה לא יגרום לעור שלך להיות רגיש יותר לשמש, זכרי תמיד למרוח קרם הגנה לאחר מכן (במידה ואת משתמשת בו כחלק משגרת הבוקר שלך).

עם מה אסור לשלב אותו? אז זהו, שבניגוד לרטינול שלא משתלב טוב עם חלק מהדברים, בשל ההרכב הטבעי של הבקוצ’יול הוא בטוח לשימוש עם כל המוצרים אחרים בשגרת הטיפוח שלך.

מוצרים מומלצים

רוצה לנסות? הנה כמה מוצרים שאנחנו אוהבות.

בוסטר בקוצ’יול של BYBI Beauty

בוסטר בקוצ'יול

אם בא לך רק לנסות את המרכיב הזה בקטנה כרגע, הבוסטר הזה עשוי להיות הפתרון עבורך. זה סרום שמשלב בקוצ’יול עם סקוואלן עבור לחות רצינית. כל מה שאת צריכה זה להוסיף כמה טיפות ממנו לתוך קרם הלחות, הסרום או לקרם הלילה שלך כדי לקבל את האפקט המלא. בנוסף, המחיר שלו ממש סבבה.

זמין ב: Look Fantastic | אמזון

קרם לחות Bakuchiol של דה-אינקי ליסט

קרם בקוצ'יול דה אינקי ליסט

אני חולה על דה אינקי ליסט, וגם קרם הלחות הזה שלהם הוא בחירה מוצלחת. הפורמולה שלו מכילה שמן עשיר באומגה 3 וסקולאן, והוא מבטיח לשמור על העור גמיש ומלא לחות גם בשעות הצהריים והערב. הוא מתאים לכל סוגי העור, ומציע את כל היתרונות של רטינול עם פחות תופעות לוואי.

זמין ב: Look Fantastic | Cult Beauty

השורה התחתונה

בקוצ’יול הוא מרכיב מבטיח, אבל לא הייתי מגדירה אותו כאלטרנטיבה מושלמת לרטינול כל כך מהר. אלא אם את בהריון או שיש לך עור רגיש במיוחד, הייתי נשארת עם הרטינול המנוסה לעת עתה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *