אני כנראה לא הולכת לוותר אף פעם על הדרמה רולר האהוב שלי, אבל יש כלי אחר לטיפוח העור שאני לא יכולה להפסיק לחשוב עליו: אבן גוואשה. לפעמים זה רשום בתור “אבן גואה שה”, אבל זה לא משנה – חלוק הנחל הקטן הזה זוכה לשבחים בכל מקום על יכולתו להוציא החוצה את עצמות הלחיים שאפילו לא ידעת על קיומן, להוריד נפיחות מתחת לעיניים כשאת בהנגאובר, ולשפר משמעותית את בהירות העור.
אבל מה זה בעצם גואה שה ואיך אבן קטנה יכולה להציע כל כך הרבה יתרונות יופי? פנינו למומחים ואספנו את כל המידע שאת צריכה לדעת כדי להשתמש ולבחור את האחת המתאימה לך.
מה זה אבן גוואשה?
בעוד שהקונספט של “גואה שה” עשויי להיות חדש עבורך, הטכניקה שמאחוריו למעשה התחילה לפני מאות שנים. “היא מבוססת על טכניקת ריפוי עתיקה הנקראת Gua Sha, שצוינה לראשונה בספר רפואה סיני קלאסי המתוארך לשנת 220 לספירה”, אומר דיוויד פיטרס, מומחה ברפואה סינית שכתב על הנושא. “במקור, המתרגלים רצו להשיג ‘שה’ – אדמומיות שמעודדת את העור לרפא את עצמו”, הוא מסביר. “לאחר שלמדנו את המסורת היפנית והסינית כאחד, הטכניקה הזו הותאמה במערב לטיפולי פנים”.
במקור טיפול שיועד לגוף, אבן גוואשה הפכה לנפוצה דווקא עבור טיפולי פנים, כאשר תנועת הגרידה מתפתחת לטכניקת גלישה עדינה יותר. השיטה מקדמת ניקוז לימפתי, שעוזר להעלים נפיחות הנגרמת על ידי נוזל ביניים (נוזל שנלכד מתחת לעור שלך שצריך להשתחרר למערכת הלימפה שלך).
היתרונות של טיפול גוואשה
בעוד שטיפול גוואשה מודרני עשוי להיות פחות פולשני, עדיין יכולות להיות לו כמה תוצאות מרשימות למדי, ביניהן:
- ממריץ את מחזור הדם
- מסייע בייצור קולגן
- מרכך קמטים וקווים דקים
- מפחית נפיחות
- מפחית דלוקת
- מפחית עיגולים כהים מתחת לעיניים
- ממצק את העור (באופן זמני)
- מבהיר את גוון העור
- מחטב את שרירי הפנים
- משחרר קשיחות בפנים
איך משתמשים באבן גוואשה?
אז איך את יכולה ליהנות מאותם יתרונות של טיפול גוואשה בבית? “יש כל כך הרבה סוגים וצורות של אבני גוואשה שאין ממש גישה אחת שמתאימה לכולן”, מסבירה אלי טוביה, מטפלת בשיטה מלוס אנג’לס שכתבה על הנושא. עם זאת, ישנם כמה יסודות לתהליך גוואשה לפנים שתקפות עבור כל השיטות. לדברי טוביה, השיטה הטובה ביותר היא להשתמש בלחץ עדין ו-“להפעיל משיכות אחידות על העור, רצוי לכיוון זרימת הלימפה”.
“היתרונות הללו ניכרים לעתים קרובות גם לאחר טיפול הגואה שה הראשון”, אומרת טוביה.
“אני אוהב להשתמש בשילוב של משיכות קצרות וארוכות על פני האזורים הזקוקים לכך”, מוסיף פיטרס.
חשוב לזכור שבלוטות הלימפה ממוקמות מתחת לפני השטח של העור. “מכה קלה דמוית נוצה של טכניקת גוואשה עדינה היא כל מה שצריך כדי לשחרר את הלימפה למערכת הניקוז של הגוף שלך”, אומרת טוביה. התהליך ממריץ את הזרימה והניקוז של בלוטת הלימפה, משחרר נוזלים עודפים שיכולים לגרום לעור הפנים להיראות מעט מנופח (מקור).
מבולבלת? טוביה תיארה את תהליך הניקוז הלימפתי: “זה כמו פינוי אשפה. את הנוזלים שנאגרים מתחת לעור שלנו צריך לשטוף לתוך מערכת ניקוי הרעלים הטבעית של הגוף. טכניקת גוואשה פועלת כדי להעביר את הנוזלים הנאספים הללו לתוך מערכת הלימפה, שם הם יתערבבו בחזרה בזרם הדם.”
“למערכת הדם אין משאבה למערכת הלימפה”, היא המשיכה, “ולכן על ידי ביצוע טכניקות Gua Sha, את נותנת למערכת הלימפה שלך את הדחיפה שהיא צריכה כדי להיפטר מהנוזלים שנתקעו מתחת לפני השטח של העור שלך וגורמים לפנים שלך להתנפח.”
בבית, אני מורחת נגיעה של שמן פנים בגודל של מטבע שקל ואז משתמשת בכלי על כל הפנים, הצוואר והמחשוף שלי. אני ממש אוהבת את התהליך בימים שבהם אני רוצה להתפנק עם עיסוי פנים או צריכה לצמצם קו לסת נפוח. זה ממש לא קשה, ומספיק לראות כמה סרטונים כדי להבין את הטכניקה. רוצה המלצה? אני ממש אוהבת את המטפלת ההוליסטית Britta Beauty באינסטגרם. סרטוני ה-gua sha שלה לא רק טובים בלהסביר את הטכניקה והיתרונות שלה, אלא שהם גם ממש ממכרים לצפייה.
תדירות שימוש מומלצת
בעוד שפעם בשבוע היא ההמלצה לטיפול גואה שא, תדירות השימוש תהיה תלויה בסוג העור שלך ובצורה בה הוא מגיב לטיפול. “כאשר את מתחילה להכיר את עצמך ולהרגיש נוח יותר עם הטכניקות שלך, את צריכה לשאוף להשתמש באבן גוואשה לפחות פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע,” ממליצה טוביה. “ברגע שאת נכנסת לשגרה של ביצוע גוואשה על עצמך, את תשיגי את התוצאות הטובות ביותר אם תעשי זאת מדי יום”.
תופעות לוואי של שימוש בגוואשה
גוואשה לא מומלץ עבור אלו שסובלות מפריחה, כוויות שמש או בעיות בקרישת דם. קחי בחשבון שהעור שלך עשוי להיראות מעט ורוד או אדום לכמה רגעים לאחר הטיפול (או אפילו פגוע במקצת בהתאם ללחץ שהפעלת ולרגישות שלך לחבלות – מומלץ להיות עדינה). אבל חוץ מזה, אם עושים את זה נכון, טיפול עם אבן גוואשה הוא הימור די בטוח לכל סוגי העור.
וכמובן, כרגיל, אם יש ספק הכי קטן מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע או רופא.
איך לבחור אבן גוואשה?
אמנם סוג הכלי המשמש לגוואשה הוא לא ממש חשוב, אך הצורה שלו בהחלט כן. פיטרס ממליץ למצוא אחד שהוא חלק ומעוגל, ומתאימ לקימורי האזור שבו רוצים לטפל. “הכלי צריך להיות נוח לאחיזה”, הוא המשיך, “כדי שתוכלי להחיל את המשיכות באופן אחיד על העור שלך.”
טוביה ממליצה על כלי גוואשה עם קווי מתאר משתנים בכל קצה “כדי שתוכלי למצוא את הקימור הנכון שיתאים לזוויות הפנים שלך”, היא מסבירה. אם זה נשמע מרתיע, זכרי את המילים הנבונות של טוביה: “כאשר לכלי יש כמה זוויות ועיקולים שונים לאורך הקצוות שלו, זה יספק לך אפשרויות נוספות, במיוחד כל עוד את לומדת מה עושה לך הכי טוב”. כלי מגוון יאפשר לך להשתמש באבן הגוואשה על חלקים שונים של הפנים שלך, כולל קו הלסת ועצמות הלחיים שלך.
החומר של האבן הוא גם משהו שכדאי לשים לב אליו. “לחלק מהאבנים יש תכונות אנטי-מיקרוביאליות שהופכות אותן למתאימות במיוחד לטכניקות פנים”, מסבירה טוביה. “חלקם, כמו אלה העשויים מאבן ירקן (ג’ייד) ואחלמה (אמטיסט)”, היא ממשיכה, “מצננים באופן טבעי, מה שעוזר לנטרל את אפקט ההתחממות של הטכניקה” (אפילו בתנועת גלישה עדינה, יש חיכוך טבעי שממריץ את מחזור הדם וגורם לחום). לבסוף, טוביה ממליצה על אבן קוורץ לכל מי שיש לה עור רגיש, בזכות ההשפעות המרגיעות הטבעיות שלה.
לא בטוחה אם כלי גוואשה הוא איכותי? “מכשיר איכותי העשוי מקריסטל אותנטי או חומר טבעי אחר יהיה לרוב בעל משקל גבוה יותר מאשר כלי סינטטי מעשה ידי אדם”, מסבירה טוביה. “ובעוד שמשקל האבן שלך יהיה בסופו של דבר עניין של העדפה אישית, כלי כבד יותר יכול לעזור לך להשיג תוצאות טובות יותר פשוט על ידי כך שהוא מייצר לחץ משמעותי יותר בזמן שאת מבצעת את הטיפול שלך, מה שמאפשר חדירה עמוקה יותר”.
וכמובן, תמיד יש את הדיון לגבי הסגולות המיסטיות של סוגי האבנים השונות. אני לא כל כך חזקה בתחום הזה, אז ברשותכן אתעלם ממנו, אבל אם זה משהו שאת מאמינה בו אז זה בהחלט גורם נוסף שאת יכולה לקחת בחשבון.
אבני גוואשה מומלצות
לפני רכישת כלי גוואשה, חשוב לקחת בחשבון את האיכות והחומר ממנו הוא עשוי. “זה לא מקום שצריך לחסוך בו”, מזכירה לנו טוביה. “עדיף לך לקנות כלי אחד או שניים באיכות גבוהה מאשר להחזיק כמה כלים זולים יותר – לא רק שהאבנים האיכותיות יותר יחזיקו מעמד זמן רב יותר, אלא שהם גם יספקו אפקט טיפולי הרבה יותר טוב”.
“יש אנשים שמאמינים שהאבנים מכילות תכונות אנרגטיות שונות, אבל אני מעדיף להתמקד בהשפעות הפיזיות שלהן”, מוסיף פיטרס. “אני משתמש בנירוסטה באיכות כירורגית כדי שניתן יהיה לנקות אותה כראוי, אבל בין אם הכלי שלך עשוי מאבן ירקן או רוז קוורץ, הדבר החשוב ביותר הוא התנועה. את יכולה אפילו להתחיל לעשות את הטכניקה עם כפית רגילה אם את באמת רוצה”.
לטוביה יש רשימת המלצות משלה למשתמשי גוואשה מתחילים. “אני בדרך כלל מייעצת ללקוחות שלי להתחיל עם כלים המציעים מגוון קווי מתאר ושיפועים שונים בקצוות”.
אז אחרי שהסברנו את כל מה שאת צריכה לקחת בחשבון, הנה כמה המלצות:
באופן כללי, אבן גוואשה הוא משהו שנהיה זמין יותר ויותר בשנים האחרונות. בהתחלה הייתי קצת סקפטית, אבל פיטרס כתב שזה לגמרי בסדר לקנות אחת אפילו באמזון כשאת רק מתחילה. ואם כבר אנחנו הולכות על זה, אבן ה-Gua Sha בצורת כנף של Jovivi היא המומלצת ביותר. לא רק שהמחיר שלה ממש נגיש (ולכן היא מושלמת למתחילות), היא גם עשויה בעבודת יד מקריסטל רוז-קוורץ, אבן המייצגת את כוחות האהבה החזקים.
ואם באמזון עסקינן, אבן הגוואשה הכי נמכרת באתר היא דווקא מסוג שונה: אבן ירקן טבעית של Rena Chris המומלצת לשיפור בריאות ומראה עור הפנים. אחת המגיבות כתבה: “לא ציפיתי ליותר מדי מהמוצר הזה בהתחשב בכמה שהוא היה זול, אבל אני נשבעת באלוהים אחרי שבועיים שעשיתי את הדבר הזה לפני השינה, בבוקר קו הלסת שלי נראה יותר מוגדר. גם בלי קשר לתוצאות, התהליך היה מרגיע ומהנה”.
גם האבן הזו זמינה באמזון.
גם המותג White Lotus מייצר אבן גוואשה מומלצת, גם היא מגולפת בעבודת יד מקריסטל ירקן טהור (בגוון בהיר יותר), ומיוצר בצורה אופטימלית ללחוץ על קימורי הפנים והצוואר שלך כדי להגביר את זרימת הדם, לעדן ולהחליק את העור שלך, ולגרות מגוון נקודות אקופרסורה. בנוסף, הוא מגיע עם חוברת הוראות מלאה, שמקלה על השימוש הראשוני.