הסרת שיער

שיער בסנטר: למה הוא מופיע ואיך למנוע את זה

שיער פנים – במיוחד כזה שמופיע על הסנטר – הוא משהו שנשים חוות, אך מעטות מדברות עליו. אז נכון, שיער בסנטר לא באמת תופס הרבה מקום והוא לא ממש בולט, אבל הוא עדיין מאד מעצבן עבור לא מעט נשים. אם את אחת מהן ורוצה לפתור את הבעיה לתמיד, אנחנו כאן בשבילך.

הנה כל מה שאת צריכה לדעת על הדרכים שבהן ניתן לטפל ולמנוע שיער בסנטר אצל נשים, ישירות ממידע שאספנו מכמה רופאי עור מוסמכים שכתבו על הנושא.

איך למנוע צמיחת שיער בסנטר?

כדי למנוע צמיחת שיער בסנטר, באמת חשוב לנסות ולהבין מה גורם לו להופיע מלכתחילה. הרופא שלך יכול לבדוק אותך עבור מספר מצבים וגורמים שונים שעלולים להוביל להופעת שיער סנטר. אלה כוללים PCOS (תסמונת השחלות הפוליציסטיות), בעיות בבלוטת התריס, בעיות בבלוטת יותרת הכליה, גידולים ותופעות לוואי של תרופות שונות. אם מזוהה טריגר, אז ניתן לטפל בו בצורה הגיונית לאותה סיבה.

אבל גם ללא סיבה מיוחדת, יש מה לעשות. המשיכי לקרוא כדי להכיר את הדרכים הטובות ביותר לטיפול בשיער בסנטר.

1. תרופת מרשם

ספירונולקטון היא תרופה שיכולה לעזור לחסום את ההשפעות של אנדרוגנים בגוף, ובעקבות כך למנוע צמיחת שיער בסנטר. כדי להיות יעילה לטווח ארוך, יש ליטול את הספירונולקטון באופן קבוע. “זוהי תרופה ללחץ דם שידועה כבעלת השפעות אנטי-אנדרוגניות, כגון צמיחת שיער מופחתת על הסנטר וצמיחת שיער מוגברת בקרקפת”, אומר ד”ר ארום אליאס, רופא עור שכותב על הנושאים הללו בחשבון באינסטגרם שלו.

גלולות למניעת הריון פועלות באופן דומה על ידי חסימת אנדרוגנים בגוף. הם גם חייבות להילקח באופן קבוע כדי להיות יעילות לטווח ארוך. לפני נטילת תרופות אלה, חשוב לדבר עם הרופא שלך על כל תופעות לוואי אפשריות. “גם גלולות למניעת הריון וגם ספירונולקטון עלולים להוביל לתופעות לוואי משמעותיות ויש לעקוב אחריהן עם ביקורת קבועה אצל הרופא”, אומר אליאס.

2. משחה

Eflornithine היא משחה לשימוש מקומי המאושרת על ידי ה-FDA ועוזרת בהאטת צמיחת שיער פנים לא רצוי. היא זמינה לפי מרשם ויש להשתמש בה באופן קבוע כדי לראות תוצאות. כמו עם תרופות מרשם אחרות, מומלץ להתייעץ עם הרופא שלך על תופעות הלוואי האפשריות לפני השימוש. חלק מתופעות הלוואי הפוטנציאליות של התרופה כוללות אקנה וצריבה.

3. פינצטה, שעווה או גילוח

אם את מחפשת דרך להעלים זמנית את השיער בסנטר ללא תרופות מרשם או משחות, שימוש בפינצטה, שעווה וגילוח הם כולן אפשרויות טובות. “כולן יכולות להיות זולות וקלות לביצוע, אך יש לחזור עליהם לאורך זמן כדי לשמור על התוצאות”, אומרת ד”ר סרטור, רופאת עור מיוסטון שכתבה על הנושא בבלוג שלה . חשוב לזכור כי ישנן כמה תופעות לוואי אפשריות בעת שימוש בשיטות שונות להסרת שיער, כגון גירוי בעור, שערות חודרניות, דלקת והיפר-פיגמנטציה.

לקריאה נוספת: שעווה או גילוח: מה עדיף, כמה זה כואב והאם זה מגביר את הצמיחה?

4. קרם אפילציה

קרמים להסרת שיער הם אפשרות נוספת אם את מחפשת לטפל בשיער בסנטר ללא מרשם. המוצרים האלה פועלים על ידי פירוק החלבונים שנמצאים בתוך השיער כך שהוא מתדלדל ומתמוסס. חשוב להשתמש בקרמים האלה לפי ההוראות: הם עלולים לגרום לכוויות ותופעות לוואי אחרות.

5. הסרת שיער בלייזר

לתוצאות קבועות יותר, הסרת שיער בלייזר היא אפשרות טובה. למעשה, סרטור אומרת שזו השיטה היעילה ביותר להסרת שיער סנטר לצמיתות.

הסרת שיער בלייזר משתמשת בלייזר כדי להפחית או להעלים שיער לא רצוי בגוף או בפנים. בקצרה: לייזר משתמש באורך גל מסוים כדי למקד את המלנין בתוך זקיק שיער, אשר לאחר מכן הורס את זקיק השערה ובדרך כלל מעכב אותו מלצמוח מחדש.
עם זאת, הסרת שיער בלייזר אינה מומלצת לכולן. “אם את בהריון, נוטלת תרופות מרשם לאקנה, או שיש לך היסטוריה של צלקות קלואידיות, הייתי ממליץ לא להסיר שיער בלייזר”, אומר אליאס.

אם תחליטי לנסות הסרת שיער בלייזר, דעי שיש כמה תופעות לוואי פוטנציאליות שכדאי להיות מודעת להן. חלק מהאנשים חווים היפר-פיגמנטציה או כתמי עור כהים. זה נפוץ בעיקר אצל נשים עם עור כהה יותר וכאלה שלא נמנעות מחשיפה לשמש לפני ואחרי הטיפול, אומרת סרטור. תופעת לוואי פוטנציאלית נוספת היא צמיחת שיער גס וכהה לאורך קו הלסת, שלדברי סרטור היא הנפוצה ביותר בנשים ממוצא ים תיכוני (כמונו!) שבאות בתחילה לטיפול בשערות סנטר עדינות.

6. אלקטרואפילציה

אלקטרוליזה, או אלקטרואפילציה, היא תהליך המשתמש בחשמל כדי להסיר שיער לצמיתות. ישנם כמה סוגים שונים של אלקטרואפילציה, אך התהליך פועל בדרך כלל על ידי החדרת מחט עדינה לזקיק השערה. משם, זרם חשמלי הורס את שורש השערה, גורם לשיער הקיים לנשור ומונע משיער חדש לצמוח.

אלקטרוליזה היא דרך יעילה להסרת שיער בסנטר לצמיתות, אך יש לה כמה חסרונות. “תהליך האלקטרוליזה מייגע, גוזל זמן, כואב ויכול לגרום לצלקות נקודתיות”, אומרת סרטור. “מהסיבות האלו, זה לא אמצעי מעשי להסרת שיער עבור אזורים גדולים של שיער לא רצוי”.

מה גורם להופעת שיער סנטר אצל נשים?

נשים עלולות לחוות הופעת שיער בסנטר ושיער פנים אחר ממספר סיבות, ביניהן גנטיקה, גיל, ותנודות הורמונליות. בעוד שנוכחות של שיער סנטר יכולה להעיד על בעיה בריאותית, זה לא תמיד המקרה. “נשים בגיל המעבר עלולות לחוות יותר שיער בסנטר ובחלקים אחרים בפנים ובצוואר מכיוון שהגוף שלהן מייצר פחות אסטרוגן”, אומרת ד”ר מלני פאלם. “זה משנה את היחס בין אסטרוגן לטסטוסטרון בגוף, שעלול לגרום לצמיחת שיער בפנים, בין שאר הסימפטומים.”

באופן דומה, נשים עם חוסר איזון הורמונלי כגון תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS) עשויות לחוות גם עלייה בשיער הפנים. שיער סנטר אצל נשים יכול להיות גם סימן ל-hirsutism, שהיא הפרעה אנדוקרינית שכיחה המתאפיינת בנוכחות של צמיחת שיער מוגזמת באזורים שבהם שיער גדל יותר בגברים, כגון הסנטר, החזה והגב. סרטור מסבירה שבתוך האוכלוסייה הכללית, הירסוטיזם משפיע על כ-5% מהנשים בגיל הפוריות.

עבור חלק מהנשים, זה יכול להיות נורמלי לחלוטין לחוות קצת שיער פנים, במיוחד אם הוא קיים גנטית במשפחה שלהן. “מחקרים מראים גם רמות אנדרוגן (טסטוסטרון) משתנות בקבוצות אתניות שונות, מה שעלול לגרום לכמות גדולה יותר של שיער פנים וגוף”, אומרת פאלם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version