איך לבחור בושם? המדריך השלם לבניית אוסף הניחוחות האישי שלך

וניל, אלגום, פצ’ולי, מושק, הדר, ורד, יסמין – כל כך הרבה אופציות לניחוחות, אבל איזה מהם מתאים עבורך? בחירה של תווי בושם דומה קצת לבחירת ילד מועדף, במיוחד עבור אלו המעוניינות לגוון את חוש הריח. כיום, המגמה הרווחת היא בנייה של אוסף ניחוחות, מלא בריחות ייחודיים שמתאימים למצבי רוח מסוימים. אבל מאיפה מתחילים, ואיך לבחור בושם שמתאים עבורך?

המשימה עשויה להישמע מעט מרתיעה בהתחלה, במיוחד אם אין לך הבנה באוצר המילים המורכב למדי של עולם הבישום. כדי להקל על התהליך, נתחיל את הפוסט של היום עם הסבר קצר על המושגים הבסיסיים שאת צריכה להכיר, ונסיים עם כמה המלצות של מומחים שיסבירו איך לבחור את הבושם המושלם עבורך.

קטגוריות הבשמים

סביר להניח שהבחירה הראשונה שתצטרכי לעשות היא בין שני סוגים של קטגוריות ניחוח, או דה טואלט (EDT) ואו דה פרפיום (EDP). ההבחנה בין EDT ל-EDP קשורה לרמות הריכוז של המרכיבים, אשר ישפיעו על אורך החיים של הבושם שלנו. “EDP מכילים ריכוז גבוה יותר של חומרי גלם, ולכן הם אינטנסיביים יותר ומחזיקים לזמן ארוך יותר”, הסביר ג’ון טניס, מדריך ראשי של בית הבישום Maison Francis Kurkdjian. מנגד, “EDT הם פחות מרוכזים ובעלי חיי ריח קצרים יותר, אבל זה יכול להשתנות בהתאם לסוג העור שלך”. ובנוסף לכל זה, EDT הם בדרך כלל פחות יקרים מאשר EDP.

בכל הנוגע לבחירה בין EDT או EDP, את צריכה לשקול את סוג הבושם שאת בוחרת – סינתטי או טבעי (שימי לב: רוב הבשמים מהמותגים המפורסמים הם סינתטיים, בעוד מותגי נישה קטנים נוטים להיות טבעיים). “לגבי ניחוחות טבעיים הייתי ממליץ על EDP”, אמר טניס. “תרצי שריכוז חומרי הגלם ייתן לך את אריכות החיים ואת שביל הניחוח שהבושם משאיר אחריו. עם כימיקלים שנותנים ארומה סינתטית, אני דווקא אוהב את ה-EDT. אני מוצא כי המרכיבים שמייצרים ניחוח סינתטי מאוד משתלטים, ולעיתים הם דומיננטיים יותר מדי. EDT הרבה פחות מרוכז ולכן קל יותר לשימוש וגורם לפחות כאבי ראש”.

כדי ללמוד עוד על ההבדלים בין או דה טואלט (א.ד.ט) לאו דה פרפיום (א.ד.פ), את מוזמנת להיכנס לקרוא את הפוסט שכתבנו בנושא.

תווי הניחוח

כיום נהוג לתאר את ניחוחו של כל בושם כמעין פרמידה המכילה שלושה רבדים, אשר כל אחד מהם מכונה “תו”. התו העליון, או “תו הראש”, הוא מה שנריח בחצי השעה הראשונה לאחר התזת הבושם. התו העליון יכיל על פי רוב רכיבים קלילים ונדיפים. התו האמצעי (“תו הלב”) הוא בעצם ליבו של הניחוח, והוא יורגש למשך כארבע שעות מאז ההתזה. ואחרון, תו הבסיס, אותו נוכל להרגיש על עורנו למשך 24 שעות, ואפילו יותר מכך. תו הבסיס מעניק לכל בושם את העמידות והנוכחות שלו. 

השילוב של שלושת התווים יוצר הרמוניה יחודית הנקראת “אקורד”. הבושם הוא למעשה “מנגינה” של ניחוחות, כאשר בושם ממוצע יכול לשלב כ-100 תווי ניחוח שונים, מקטגוריות שונות. 

בין התווים הבולטים שקיימים בשוק –

תווים פרחוניים – כשמם, תווים פרחוניים יזכירו פרחים טריים – ורד, ציפורן, לבנדר, פריחת תפוז, סיגליות וכו’. בין הבשמים המועדפים עלינו הם מייקל קורס גלאם ג’סמין או קנזו פלאוור הקלאסי.

תווים טריים – הניחוח הנקי והפריך של תפוז, לימון, ליים, אשכוליות, משמש, תפוח, אפרסק ועשב טרי הם רק חלק מהריחות הקשורים בקטגוריה זו. אני אוהבת את הבושם פרדיסו של רוברטו קוואלי, או את הבושם המוצלח של לנקום אידול.

תווים עציים – ניחוחות כמו ברגמוט, אלון, לבדאנו ופצ’ולי נכנסים לקטגוריה הזו. מדובר על ניחוחות אדמתיים שלעיתים קרובות מעורבבים עם תבלינים או הדרים. אחד הבשמים המפורסמים מהקטגוריה הזו הוא קלואה.

תווי מאסק – ניחוחות שמזכירים תבלינים כמו וניל חם, שרף קטורת וענבר. תחשבי על חמימות, מסתוריות וסקסיות. בקטגוריה הזו אני אוהבת את איב סאן לורן ליברה או אליאן של טיירי מוגלר.

איך לבחור בושם

אז איך לבחור בושם?

אז אחרי שהבנו את כל מה שהיינו צריכות להבין על מנת להתחיל, הגיע הזמן להתקדם ולבחור את הבושם שלנו. הדבר הראשון שאת צריכה לדעת: בחירת הבושם שלך היא באמת חוויה סובייקטיבית, שתלויה בעיקר בטעם האישי שלך. עם זאת, תוכלי לבחור בשמים לאוסף שלך באופן שיטתי, גם אם זה אומר להקשיב לאינטואיציה שלך.

כדי להתחיל, טניס מציע לעשות “ספירת מלאי” ולקטלג את הריחות שבאמת עושים לך את זה: “שאלי את עצמך בכנות ולא בהתנצלות את השאלה הבסיסית של מה מושך בעיניך? בחירת הניחוח האטרקטיבי לטעמך זה תהליך כל כך אישי ותת-מודע שהוא עשוי לחמוק אפילו מהטובות ביותר”.

בכל הנוגע למציאת הריח שלך, הוא אומר “העצה שלי היא לתקוע את האף בכל בקבוקון ופשוט לראות מה עושה לך את זה”.

שנית, חשבי על בושם כעל משהו שלפי טניס “מדגיש את מצב הרוח שלך.” ככזה, בושם (וליתר דיוק, תווי המפתח שלו) הוא “פיסת ביגוד בלתי נראית וחיונית”. לכל ניחוח יש “אישיות” שונה, ואת צריכה להתאים אותה למצב הרגשי בו את נמצאת באותו הזמן. איך עושים את זה? הכל מסתכם בדרך בה הניחוח גורם לך להרגיש.

לבסוף, כדי להבין אם הניחוח מושך אותך, חשבי על הדברים הבאים. “אם הוא מעורר תחושה של עונג, התרגשות, פליאה או נוסטלגיה”, אומר טניס, כדאי שתבחרי בבושם. “אם ניסית אותו אבל לא קנית את הבושם, אבל את מוצאת את עצמך ממשיכה לחשוב עליו – קחי אותו, אחרת תתחרטי”.

טיפים לקניה

כדי להקל על עצמי בעת הקניה של בושם, אני מנסה לחשוב עליו כחלק מאוסף שלם (כמו בגד) ולאו דווקא בתור ניחוח יחיד. גם טניס ציין את זה ואמר: “הצרכניות עברו מהקונספט של ‘Signature scent‘ אחד לקונספט של מגוון רחב של ניחוחות המתאימים לאירוע מיוחד, תקופה או פעילות מסוימת. גברים ונשים מודרניים חפצים במלתחה שלמה של ניחוחות, ולא ניחוח אחד”.

הוא אפילו מציע לך “לקנות בושם חדש בכל פעם שאת מטיילת למקום אחר. כך את תמיד תזכרי את המקום ואת הזמן בו ביקרת בכל פעם שאת מריחה אותו”.

בחירת בושם

איך לבחור בושם באינטרנט?

אם זו לא הפעם הראשונה שלך באתר, כנראה שכבר יצא לך לשמוע על הגישה שלי הטוענת שקניה באונליין היא הרבה יותר משתלמת מקנייה באופליין ב-99% מהמקרים, והוכחתי את זה באין סוף פוסטים שמשווים את המחירים בין האופציות.

אבל אני מודה, כאשר מדברים על קניית בושם, העלילה קצת מסתבכת: דבר ראשון, ריח לא עובר דרך המחשב, לפחות לא נכון לעכשיו – אז כמובן שאם את רוצה לנסות בשמים שונים ולהריח לפני שאת קונה, האונליין הוא לא אופציה עבורך, ובמקרה כזה אמליץ לך לחכות לפעם הבאה שתגיעי לדיוטי פרי, האופציה הזולה ביותר בעולם הריטייל. ודבר שני, הרבה מאד אתרים בינלאומיים לא שולחים בישום לארץ, בגלל מגבלות שונות ומשונות.

אם את בכל זאת רוצה לקנות אונליין (ואני בעד), גם פה יש כמה טיפים. “קריאת ביקורות מבלוגים ואתרים המסקרים בשמים יכולות להיות מאוד מועילות”, טניס אמר. “לפעמים נקודת מבט של אדם אחר יכולה לעזור לך להחליט על רכישה או, לכל הפחות, להציג בפניך משהו שאולי לא שקלת”.

בנוסף, את תמיד יכולה להזמין דוגמיות או בקבוקים בגודל קטן כדי לנסות את הבושם לפני שאת מתחייבת וקונה אחד בגודל מלא.

לסיכום

ככל שאת חיה ומשתמשת בבשמים, כך את מבינה ומעריכה את הפוטנציאל שלהם לשפר את מצב הרוח, לשמר זיכרונות יפים ולתרום לתחושת הרווחה הכללית שלך. אנחנו מקוות שהפוסט שלנו עזר לך קצת בהבנת ההרכב הכימי של הבושם, בנוסף לסוגים השונים של קטגוריות הניחוחות – אך ברגע שיש לך את הידע הבסיסי ואת מכירה את השפה, הדבר החשוב ביותר בבניית אוסף הבשמים שלך הוא להקשיב לעצמך, ולאמץ את האינטואיציה שלך.

בושם בריח של תינוק: מה זה בכלל אומר, וכמה המלצות

זה לא מעט פעמים שאני שומעת את הביטוי “בושם בריח של תינוק”. הביטוי עצמו הוא קצת מוזר, כי יש בושם עצי, יש כאלו עם ניחוח אדמתי – אבל מכל תווי הבושם האפשריים, איך מזקקים ריח של תינוק?

מנגד, מדובר על ארומה שרובנו מכירות (גם אם לא יכולות לתאר), אותו ריח רך ועדין, שמזכיר עוד מונח אמורפי כמו “ניקיון”. ולמרות שזה נשמע מוזר, אל תחשבי לרגע שהוא יגרום לך להריח ילדותית או כמו אמא צעירה ששכחה להחליף בגדים – הבשמים הקיימיים עם “ריח של תינוק” קיבלו עדכון “מבוגר” ואלגנטי המבוסס על תווים של וניל, מושק רך והדרים.

אז מהם הבשמים בריח של תינוק המומלצים? אספנו פה חמישה מועמדים.

קנזו פלאוור

בושם קנזו פלאוור הוא דוגמה לבושם קאלסי אבל יחד עם זאת ייחודי, שלא יושב על איזו נישה נידחת עם תווים נדירים, ומנגד לא איזו קלאסיקה נערצת מראשית המאה העשרים. הניחוח המפורסם נוצר לראשונה על ידי הבשם אלברטו מורייו מבית KENZO, ומאז שהושק בשנת 2000 הוא ממשיך להישאר בראש רשימת רבי המכר בעולם.

Flower הוא דוגמה יפהפיה לצורה בה אפשר לשלב ניחוח דומיננטי ועוצמה מתמשכת יחד עם ניחוח עדין ומדויק. למעשה, לאורך כל שלבי היום, הניחוח הזה של קנזו שומר על איכות ותווים מדוייקים שלא בהכרח הייתי מצפה מבושם פרחוני, שבדרך כלל נוטים להיות מתקתקים יתר על המידה. במקרה, גם יש לו ארומה שמתקרבת לריח התינוקות עליו דיברנו. הוא קצת יותר מתוק וקרמי ממה שהייתי מצפה, זאת עקב הנוכחות של תמציות וניל ודומדמניות שחורות, אך עם זאת, הסגול והוורד שבו מעניקים לו גימור רך ומנחם.

זמין לקניה ב: אמזון

Milano Infusion של פראדה

Milano Infusion D’Iris מבית האופנה היוקרתי פראדה מילאנו הוא בושם המביא את קסם העולם הישן לעולמה של האישה המודרנית, בעל ניחוח הדרי פרחוני וניחוחות נשיים. יש בבושם הזה ניחוח מתוחכם ויוקרתי, והוא מומלץ לנשים שמעריכות איכות עם ריח פודרתי משולב עם ניחוח מושק פרחוני ועצי.

תווי הבסיס של הבושם כוללים הדרים, פרח התפוז, מנדרינה, ואיריס (שנכלל בשמו של הבושם).האחרון הוא ניחוח יחסית דומיננטי בבושם הזה, שמנגד מצליח לשמור על גוון מאד נקי, רענן, ועם תווי הדרים נעימים. ביחד, הם מייצרים ניחוח רך ואוורירי – כל מה שאת מחפשת ב-“בושם בריח של תינוק”.

זמין לקניה ב: אמזון

Shalimar של Guerlain

למרות שגרסת האו דה טואלט של Shalimar נוטה הרבה יותר לכיוון ה-“ריח של תינוק” מאשר האו דה פרפיום (למדי פה מה ההבדל ביניהם), שניהם מאד מומלצים (ומצליחים). הבושם נוצר ע”י ג’אן גרלן בהשראת סיפור אהבתם מלא התשוקה של קיסר ונסיכה הודית והוא מסמל הבטחה לאהבה נצחית, מה שנותן לו את שמו: שלימאר = מקדש האהבה.

מדובר על ניחוח אוריינטלי, ייחודי וממכר, לאישה נשית וחושנית. הוא מכיל תווים של מנדרינה, ארז, תפוז ברגמוט, לימון, ואיריס שנותנים לו את הגימור האבקתי, לצד פצ’ולי, יסמין, וניל ושעועית טונקה שמספקים לו מתיקות שמנתית. תווי ההדרים מוסיפים לו נגיעה ייחודית במיוחד – והתוצאה היא ניחוח מעודן, קלאסי ובוגר מבלי להיות מיושן.

זמין לקניה ב: אמזון

קשמיר של Donna Karan

בושם שנוצר כבר בשנת 1994, “קשמיר” מבית האופנה של דונה קארן הוא ניחוח קלאסי, נצחי אלגנטי וטהור המבוסס על תמצית קשמיר שיוצרת בושם חם וחושני אך גם עדין ונשי מאד. הוא מגיע בבקבוק זכוכית אייקוני שעוצב בהשראת הגוף הנשי, ומציע אפקט פרחוני-פודרתי באמצעות תווים של ברגמונט, לילי, קשמיר, וניל ומושק. נגיעות של יסמין ואלגום מעניקות לו נגיעה סבונית במקצת, והתוצאה היא בושם אלגנטי בניחוח נקי וקרמי. נשי, יוקרתי ואייקוני! 

זמין לקניה ב: אמזון

בונוס – בושם בריח של תינוק של Demeter

אם את עוד לא מכירה, Demeter הוא מותג שמייצר בשמים במחירים יחסית נגישים אשר מתוכננים במיוחד כדי להריח כמו תו או מרכיב ספציפי. התוצאות יכולות להיות נפלאות או נוראיות, אבל הניחוח הספציפי הזה – ה-“Baby Powder Cologne” – בהחלט לוכד את הארומה שהגדרנו בתור “ריח של תינוק” בצורה מושלמת.

תוכלי להשיג בקבוק של 120 מ”ל בפחות ממאה שקלים, וכל עוד לא הגעת עם ציפיות מוגזמות מדי מבחינת פיתוח או ביצועים, את כנראה הולכת להיות מופתעת לטובה. למי שרק רוצה את הניחוח הספציפי הזה של “בושם בריח של תינוק” ותו לא – הניחוח הזה הוא להיט.

זמין לקניה ב: אמזון

למה כל הקישורים הם לאמזון?

חשוב שתדעי – חלק מהבשמים הללו את יכולה למצוא גם בחנויות הפיזיות או האינטרנטיות בארץ. אז למה בכל זאת שמנו קישורים דווקא לאמזון?

מעבר לעובדה שמדובר על החנות האינטרנטית הגדולה בעולם, שכנראה מציעה את חווית הקניה האמינה והטובה ביותר אונליין – ברוב המקרים ניתן למצוא בה בשמים במחיר זול משמעותית מאשר בארץ, יחד עם משלוח מהיר באמצעות שליח שמגיע עד הבית ואפס הפתעות במכס.

לקריאה נוספת – קניות באמזון – המדריך המלא

איך לתקן משאבה של בקבוק בושם? כל הדרכים (מדריך)

לא משנה כמה את זהירה, לפעמים בקבוק הבושם שלך מחליק לך מהידיים ונוחת על הפקק או השפריצר עצמו, מה שגורם לו להיתקע. ולפעמים גם בלי סיבה מיוחדת, המשאבה של בקבוק הבושם פשוט לא עובדת. אז בעקבות כמה שאלות שקיבלנו בנושא, החלטנו לכתוב את הפוסט הקצר הבא שיענה על השאלה “איך לתקן משאבה של בקבוק בושם”, ויפרט את כל הדרכים השונות בהם ניתן להחזיר לחיים שפריצר שאינו משפריץ.

כדי להבין מה הבעיה, ראשית צריך להכיר את מבנה הבקבוקים. בקבוקי הבושם, אשר מיוצרים באופן שונה על ידי כל יצרן, מכילים ברוב המקרים קפיץ קטן אשר נלחץ פנימה ומשחרר את הניחוח המבוקש על עורנו. לפעמים, הקפיץ נתקע כך שאינו יכול להילחץ פנימה – ולפעמים הבעיה היא הפוכה, והמשאבה נלחצת אך אינה מוציאה את הבושם.

תיקון משאבה של בושם

ראשית, הביטי על קצה הזרבובית כדי לוודא שהיא עדיין שלמה. אם נראה שיש הצטברות של בושם בתוך הקצה, פשוט שימי אותו מתחת לקצת מים חמים והשתמשי בסיכה דקה כדי לחטט פנימה ולשחרר כל חומר שאולי וחוסם את המעבר.

דבר נוספת לנסות ולתקן את הבעיה היא להפוך את הבקבוק כאשר הפקק פונה כלפי מטה, וללחוץ קצת על המשאבה בצורה כזו שתוציא רק אוויר. כמה לחיצות כאלו עשויות לפתור את הבעיה (שהיא תזוזה של הכדורית הפנימית שיושבת על הקפיץ), ולהחזיר אותה למקומה. בפעמים הראשונות, יכול להיות שתשימי לב שקצת אוויר יוצא לתוך הבקבוק (כאשר הוא עם המשאבה כלפי מעלה, במצב הרגיל), אך לאחר כמה לחיצות הוא אמור לעבוד שוב כמו חדש.

לא עבד? נעבור לשלב הבא.

הסרת המשאבה

הסירי את המשאבה מהבקבוק על ידי תפיסה שלה עם פלאייר והברגה נגד כיוון השעון (או במילים אחרות, משמאל לימין). אם הבקבוק עשוי מזכוכית, נסי לעשות את הפעולה בעדינות ובאטיות ככל האפשר, כדי למנוע פגיעה בבקבוק.

בעזרת היד שלך, שלפי בעדינות את הצינורית כך שכדורית המתכת תיחשף. הסיבה לכך שהמשאבה שאמורה להוציא את הבושם נתקעת היא מכיוון שכדורית המתכת תקועה ומונעת מהקפיץ לרדת לכל אורכו. כדור המתכת הקטן אמור להימצא ישירות בתחתית הקפיץ המאפשר למשאבה לסגת, מה שמאפשר לבושם לצאת מתוך הבקבוק בזמן הלחיצה.

בעזרת מחט תפירה, נסי לשחק עם הכדורית ולהחזיר אותה למקומה. לאחר מכן הבריגי חזרה את המשאבה על הפקק, ואת הפקק חזרה על הבקבוק.

לא הצלחת, או שלא בא לך לשבור את הראש ולהבין איך לתקן משאבה של בקבוק בושם?

לא נשארו הרבה ברירות –

החליפי בקבוק

את תמיד יכולה לחזור לחנות בה קנית את הבושם ולבקש מהם להחליף את הפקק, המשאבה או את הבקבוק כולו. רוב היצרנים שמכבדים את עצמם (במיוחד כשמדובר על מותגי יוקרה) יהיו מוכנים להחליף את הבושם לבקבוק חדש ללא תשלום.

לא זוכרת איפה קנית, או שלא רואה טעם בלנסוע חזרה לחנות? את יכולה להעביר את הבושם לבקבוק ריק (אפשר למצוא בקבוקים ריקים למילוי חוזר במחירים ממש זולים, למשל באמזון).

איך לתקן משאבה של בקבוק בושם

לקריאה נוספת

רוצה ללמוד עוד על בשמים, איך לבחור את האחד הנעון עבורך ואיך להשתמש בו כמו שצריך? מוזמנת לקרוא את הפוסטים השווים שכתבנו בנושא:

נרסיסו רודריגז פודרה (Narciso Poudree) – חוות דעת

היום אני רוצה לספר בקצרה ולתת חוות דעת על בושם נרסיסו פודרה (Narciso Poudree), עוד בושם נפלא מהסדרה המוצלחת של נרסיסו רודריגז.

למי שלא מכירה, רודריגז הוא מעצב אופנה אמריקאי ממוצא קובני ונחשב לאחד מהמובילים והמדוברים בעולם האופנה של ימינו. הוא אולי לא הכי מוכר לציבור הישראלי, אבל מעבר לעשרות עיצובים שלו שנלבשו ב-“סקס והעיר הגדולה”, הוא גם מעצב הבית של מישל אובמה, אושיית סטייל לא קטנה, שלבשה שמלה בעיצובו באירוע הפומבי הראשון שלה בתור האישה הראשונה של ארה”ב.

לדעתי נרסיסו הצליח לתפוס בצורה מושלמת את הנשיות העדכנית, וזו אחת הסיבות שהבשמים שלו כל כך מוצלחים. או כמו שהוא אמר את זה: “נשיות היא האיזון בין הכרת עצמך, ביטחון עצמי ואינטלקט – יחד עם חן ויופי, אינטילגנציה רגשית, אינטואיציה ופגיעות”. 

בושם נרסיסו פודרה – הניחוח

עם בושם “נרסיסו פודרה” שהושק לראשונה ב-2016, נרסיסו רודריגז ממשיך את סיפור החושניות והפיתוי שלו עם ניחוח קטיפתי, עוצמתי ועדין בעת ​​ובעונה אחת. המטרה שלו הייתה ליצור ענן ריחני המדגיש נשיות טבעית ובוגרת. מושק אבקתי שולט בלב הבושם (ונותן לו את שמו), והוא נפתח בשילוב פרחוני של ורד בולגרי ויסמין לבן. משם נרגיש תווים עציים של וטיבר, ונסיים עם ארז שחור ולבן.

  • תווים עליונים: זר פרחים המבוסס על עלי ורדים בולגריים ועלי יסמין לבן.
  • תווי האמצע: לב אבקתי של מושק.
  • תווי בסיס: שביל עצי אלגנטי של וטיבר ועץ ארז.

וזו עוד הזדמנות להזמין אותך לפוסט שלנו על התווים בבושם, ומה הם אומרים.

נרסיסו פודרה

אריזה

Narciso Poudree מגיע בבקבוק זכוכית שקוף בצבע ורוד. יש לו משאבת תרסיס ומכסה בצבע ורוד אפרסקי שנסגר היטב (כך שאת יכולה לשים אותו בתיק שלך בלי לפחד, הוא Travel Friendly).

עיצוב הבקבוקים של בשמי נרסיסו הוא מאד מינימליסטי, מרובע ונקי, ולדעתי הם מייצר אווירה של חדשנות לצד רכות. הזכוכית עבה ומחזירה את האור החיצוני ליצירת מעין זוהר נוסף העוטף את הבקבוק, דבר המשדר רעננות. הבקבוק הורוד משדר רונטיקה, נשיות וחושניות המזכירה לי את בושם קלואה במקצת, כך שאם אהבת אחד ממליצה לבדוק את השני.

נרסיסו פודרה

מה חשבתי

הדרך העיקרית שאני יכולה לתאר את הבושם הזה הוא פשוט להגיד שהוא עומד בשם שלו – יש לו ריח חזק מאד, פרחוני ו-“אבקתי”. הוא בהחלט חזק, ולכן מומלץ לשימוש במתינות רבה ובימי חורף. מצד שני, אם את לא אוהבת ניחוחות מתוקים מדי, או שהם גורמים לך לכאב ראש – הייתי ממליצה לך לוותר על “נרסיסו פודרה”, ולנסות אולי את אחד הבשמים האחרים בסדרה.

מצד שני, אני חייבת לציין שלמרות שהריח של הבושם הזה היה קצת חזק עבורי בהתחלה, הוא התאדה יחסית במהירות והשאיר אחריו ענן ניחוח מושק הרמוני מאוד. יש הרבה ניחוחות מושק שמרגישים זולים או סינטתיים – אבל נרסיסו שונה. הוא קרמי, רך ועוטף, אך יבש ועם איכות פרחונית בו זמנית. ככל שהיום מתקדם הוא הריח לי שונה, וזה מעיד על המורכבות הרבה שלו ובהחלט מוסיף עניין.

Narciso Rodriguez EdP Poudrée

נרסיסו רודריגז פודרה – Narciso Rodriguez Poudree Eau De Parfum

זמין בפארמים או באינטרנט באתרים כמו וואלה שופס, אמזון ודומיהם.

תוקף בושם: כמה שנים מחזיק בושם, ואיך ניתן להאריך את חייו

מי כמוני יודעת כמה זה קשה למצוא את הניחוח המושלם. ולכן, ברגע שכבר מצאת אותו והשקעת בקנייה שלו, סביר להניח שתעשי כל שביכולתך על מנת לשמר את אריכות החיים שלו. כי לא משנה כמה הוא נהדר, כל הדברים הטובים יכולים להגיע לסיומם – במיוחד אם את לא שורמת עליו כמו שצריך. התנהגויות מסוימות יכולות לשנות את ההרכב הכימי של בושם, ולפגוע בו מוקדם יותר. בהמשך, בדקנו כיצד ניתן לדעת מתי פג תוקף בושם, ואיך בכל זאת ניתן לעזור לו להחזיק מעמד זמן רב יותר.

תוקף ממוצע של בושם

רוב יצרני הבשמים ימליצו לזרוק את הבקבוק לאחר שנה עד שלוש שנים (ובדרך כלל זה אפילו כתוב על התווית), אך מכיוון שתוקף של בושם לא בדיוק פג באותה הצורה שאוכל למשל פג תוקף, לפעמים זה בסדר גמור להמשיך להשתמש באותו הבושם במשך ארבע ואפילו חמש שנים.

כימאים איתם בדקתי אמרו כי אכן לבושם יש חי מדף, אך מנגד כי “אין מספר אחד קשיח”. יש כל מיני טיפים שיכולים לעזור לנו להאריך את חיי הבושם, אבל לפני זה חשוב להבין משהו חשוב לגבי ההרכב הכימי שלו.

חמצון

“מניסיוני”, אמר לי מישהו מהתעשייה, “בשמים אינם מאבדים מעוצמתם, אך הריח שלהם נוטה להתחמצן, שזה בעצם אומר להפוך לחמצמץ, לעיתים עם גוון מתכתי או פלסטיק”. במילים אחרות, עודף חמצן הנכנס לבקבוק הבושם שלנו יכול להשפיע על מולקולות הניחוח, ובכך להשפיע על הריח הכללי.

“החמצון יכול לבוא מריכוז גבוה של הדרים בתור התווים העליונים של הבושם, ארומטים הנמצאים בסיכון גבוה יותר להתחמצנות, אך גם בגלל התייבשות של הבושם”, הם אמרו. פורמולות שונות נוטות יותר להתחמצן, ובגלל זה בשמים מסוימים מחזיקים מעמד זמן רב יותר מאחרים. שמתי לב באופן אישי שניחוחות עם ריכוז גבוה של פצ’ולי או שרף נוטים להתחמצן מהר.

איזה בשמים מחזיקים הכי הרבה?

תווי הניחוח הארוכים יותר הם בעלי יציבות כימית רבה יותר. תווים עציים, ענבר ועור די יציבים, גם אחרי שלוש שנים.

כמו כן, בשמים עם אחוז אלכוהול גבוה נוטים להחזיק לזמן ארוך יותר, שכן האלכוהול מונע מהמולקולות שבבושם להתחמצן. לפעמים נהוג לחשוב על אלכוהול בתור מרכיב שיש להימנע ממנו במוצרי יופי, אבל כשמדובר בבישום הוא דווקא די מועיל – והאלכוהול הוא החומר המשמר העיקרי שקיים בבושם.

כך שלמרות שכיום יש מין משיכה מסויימת לאותם “ניחוחות נקיים” או בשמים טבעיים המושכים את אלו המחפשות שגרת יופי חפה מרעלים, בשמים מהסוג הזה נוטים לאבד את הניחוח שלהם במהירות גדולה. מולקולות טבעיות בדרך כלל פחות יציבות מסינתטיות, כך שבשמים ללא אלכוהול ככל הנראה לא הולכים להחזיק ליותר משנה.

תוקף בושם

איך ניתן להאריך את חיי הבושם?

אז עכשיו אחרי שלמדנו מה גורם לבושם אחד להחזיק לזמן ארוך יותר מאחר – נוכל להשתמש בידע הזה על מנת לנסות ולהאריך את חיי הבשמים שיש לנו בבית.

הנה כמה טיפים:

1. הרחיקי את הבשמים שלך מאור

למרות שזה אולי נראה ממש חמוד למקם את בקבוקי הבושם שלך על אדן החלון, מבחינה כימית זה המקום הגרוע ביותר לאחסן אותם. האור מאיץ את הפירוק של מולקולות הבושם והופך את ההרכב שלו ללא יציב ונוטה לחמצון. להפך, הרבה יותר מומלץ לשמור את הבשמים שלך במקום קריר וחשוך.

אין לך מספיק מקום? מזל שכתבנו פוסט על פתרונות לאחסון איפור.

2. כנ”ל לגבי חום

לא רק אור – גם חום יכול להאיץ את הפירוק של מולקולות הבושם ובכך לשנות את ההרכב הכימי שלו. ההמלצה הרשמית היא לשמור על בשמים במקום עם טמפרטורה מקסימלית של 15 מעלות צלזיוס.

כדי לשמור על הבושם בטמפרטורה האידיאלית, המקרר הוא אפשרות טובה. עם זאת, הוא לא מקום מושלם מכיוון שהוא נפתח לא מעט פעמים במהלך היום (אצלי בבית גם במהלך הלילה…) – ולכן נחשף לאור. זה הופך את המקפיא לאופציה מומלצת יותר, מכיוון שבושם מכיל אלכוהול כך שהוא שלא יקפא, והטמפרטורה הקרה אפילו תעשה אותו נעים יותר לשימוש.

3. המשיכי להשתמש בבושם עד שהבקבוק נגמר

כאשר בקבוק הבושם שלך חצי ריק, האוויר שבפנים מגביר את הסיכוי להתחמצנות – ולכן הרעיון הוא להשתמש באותו ניחוח ברצף, עד שהוא נגמר, ובכך לצמצם את הזמן בו בקבוק בושם עומד חצי ריק. נכון, זה לא קל לרוב הצרכניות כיום, שיש להן בממוצע ארבעה ניחוחות שונים בבית והן נוהגות להחליף בין אחד לשני – אבל לדעתי עדיף להשתמש בניחוח אחד מדויק מאשר בארבעה שונים עם ניחוח שכבר דהה.

4. הימנעי מלשמור את הבושם בחדר האמבטיה

עם מים זורמים, חום ולחות שבאוויר – חדר האמבטיה הוא ככל הנראה לא המקום האידיאלי לאחסון של אוסף הבשמים שלך. במקום זאת, נסי לשמור אותם במגירה מבודדת, בחדר השינה או בחדר אחר.

לקריאה נוספת

אם אהבת את הפוסט הזה, הנה עוד כמה שאולי יעניינו אותך:

בושם נאוטיקה בלו (Nautica Blue) – כל כך זול שזה מחשיד

היום אני הולכת לסקור בקצרה את בושם נאוטיקה בלו (Nautica Blue).

למה, אתם שואלים בתמיהה, מה נזכרתי פתאום בבושם הזה? זה הכי לא אני.

ובכן… אתם צודקים.

מצד שני, לא מזמן חיפשתי לקנות מתנה לאחיין שלי, וכמעט כל חיפוש בגוגל של בושם שמתאים לבני נוער הוביל אותי בחזרה לבושם נאוטיקה בלו.

כשראיתי את המחיר נשמטה לי הלסת לרצפה. אני לא חושבת שאי פעם ראיתי בושם א.ד.ט בגודל של 100 מ”ל שעולה רק 45 ש”ח.

ואז כבר התפתחה אצלי סקרנות.

במחיר כל כך זול של 45 ש”ח לבקבוק, הדרך היחידה שהקניה של הבושם הזה לא תהיה משתלמת זה רק אם יהיה מדובר במיץ זבל בבקבוק. וזה לא המצב – נכון, לא מדובר באחד הבשמים המשובחים שיצא לי לנסות, אבל הוא בסך הכל לביש.

אז החלטתי לשתף.

בושם נאוטיקה בלו
בושם נאוטיקה בלו – לחצו לכניסה לעמוד המוצר

אז איך בושם נאוטיקה בלו?

נאוטיקה בלו (Nautica Blue) נכנס לקטגוריה של הבשמים ה-“מימיים”, שמגיעים עם מיתוג כחול וניחוח קליל. הוא הושק בשנת 2005 על ידי מוריס רוזל, והוא עוצב בדומה לניחוח Nautica המקורי, שכיום נקרא Nautica Classic, אם כי מתוק יותר.

הניחוח מגיע עם תווים עליונים של אפרסק, אננס וברגמוט, שושן מים ויסמין לתווי האמצע, ומושק, אלגום וארז לתווי הבסיס.

(לא מבינים מה כל זה אומר? מוזמנים לקרוא את הפוסט שלנו על התווים בבושם).

מה טוב בו:

  • מרגיש מימי ואוורירי יותר מאשר בשמי נאוטיקה האחרים.
  • הוא פחות אבקתי מהבושם הקלאסי אז לביש הרבה יותר.
  • המחיר (!!)

מה לא טוב בו:

למרות שבושם Nautica Blue הוא כל כך זול, ברוב המובנים לדעתי הוא עדיף על בושם נאוטיקה המקורי, עליו הוא מתבסס. כאמור הוא יותר מימי ופחות אבקתי – ויש בו אפילו רמז למתיקות קלה, שמועברת על ידי האפרסק והאננס – כך שהוא מתאים יותר לצעירים ובני נוער.

במילים אחרות, מדובר על הגרסה הגברית של בושם אריאנה גרנדה.

איפה הכי שווה להזמין

כמו שכבר כתבתי, השוס הגדול של הבושם הזה הוא המחיר הכל כך זול שלו. ברוב המקומות הוא נמכר בכ-45 ש”ח, בחלקם טיפה יותר.

כמו שכבר ראינו בהשוואת המחירים הארוכה שערכנו, בשמים בארץ די משתלם לקנות בוואלה שופס (ברוב המקרים). גם עבור בושם נאוטיקה זה תופס – בוואלה מצאתי אותו במחיר של 45 ש”ח ל-100 מ”ל כאשר בשאר המקומות הוא נע במחיר של בין 45 ל-70 ש”ח.

לכניסה לעמוד המוצר בוואלה שופס

נאוטיקה

על נאוטיקה

נאוטיקה הוא מותג אופנה לכל המשפחה מהמובילים בעולם, אשר התפתח תחילה מקולקציית קפסולה קטנה והפך לאימפריה. המותג נוסד בשנת 1983 על ידי המעצב האמריקאי דיוויד צ’ו, ומאז מתאפיין בסגנון ספורטיבי עם מוטיבים מעולם השיט והספורט הימי. הלוגו של המותג הוא ה-“ספינקר”, סוג של מפרש קדמי המונף בספינת מפרש, וגם הבקבוק של הבושם שלנו מזכיר מפרש. כיום החברה משווקת מגוון פריטי לבוש לכל המשפחה במעל ל-1,400 חנויות ברחבי העולם (כולל בישראל כמובן).

מחפשת בושם מיוחד? הגיע הזמן שתכירי את Escentual

היום אני הולכת להכיר לכן אתר קניות נוסף שיצא לי לנסות בזמן האחרון בשם Escentual – כאילו שהיינו צריכות עוד אחד, אה?

אני לא יודעת מה אתכן, אבל כבר תקופה ארוכה שאני מחפשת מאיפה אפשר להזמין בשמים ברשת בצורה נוחה ויעילה. נכון, בזמנו עשיתי השוואת מחירים והכתרתי את וואלה שופס בתור האתר המשתלם ביותר, אבל משום מה בכל פעם שאני נכנסת לאתר שלהם זה מרגיש לי קצת כמו חזרה לשנת 2000, ולא בא לי שהחיבור של האינטרנט יתנתק לי באמצע כי אבא שלי צריך לקבל פקס, בטח לא כשאני באמצע שיחה באייסיקיו.

(אם הבנת את הבדיחה הזו את כנראה בגיל שלי, כך שאני ממליצה לך להתחיל להתעניין לגבי שיטות לקבלת עור פנים חלק)

טוב, מספיק הקדמה.

Escentual
לחצי לכניסה לאתר

על Escentual

Escentual (אני לא כל כך יודעת איך לכתוב את השם בעברית) הוא אתר בריטי ותיק שקיים מאז שנת 2000 ומאז שהוקם, בתור זרוע אינטרנטית של רשת בתי מרקחת גדולה, הפך לספק מורשה של רוב מותגי היוקרה והפארמה שיש. לפי ההצהרה של האתר, הם שואפים לספק מוצרים איכותיים במחירים הוגנים – ולפחת לפי ההזמנה שאני עשיתי, הם עומדים במשימה.

כיום האתר מחזיק משהו כמו עשרת אלפים מוצרים של המון מותגים שונים – החל ממותגי נישה קטנים ועד מותגי יוקרה בינלאומיים.

מבחינת בישום – הסיבה שלשמה התכנסנו – Escentual מחזיק מעל ל-100 מותגי בישום, לגברים ולנשים, הנעים בין קלאסיקות ורבי מכר ועד לבשמי נישה שמעולם לא שמעת עליהם. המותגים שבאתר כוללים כוכבי על כמו מארק ג’ייקובס, הוגו בוס, ז’אן פול גוטייה וגרלן, וגם כאלו פחות מוכרים. לחלקם יש מאות שנות היסטוריה כמו Parfums d’Orsay, בעוד שחלקם, כמו בושם ג’ולייט האז א גאן, נוקטים גישה מודרנית ורעננה יותר.

הנקודה היא כזו: אם יש לך ניחוח שאת אוהבת אבל אין בארץ, מחפשת בושם במהדורה מוגבלת או אולי רוצה משהו דווקא בגרסת או דה טואלט שלא הצלחת למצוא – סביר להניח שפה את תמצאי.

Escentual

משלוחים, החזרות ורמת אמון

פה החלק שפחות אהבתי באתר – משלוח עולה 9.95 פאונד. מצד שני, אם את מזמינה כמה בשמים, כנראה שזה לא כל כך נורא, כי עדיין החבילה הולכת לצאת לך יותר זולה מאשר הזמנה מהארץ, פשוט כי המחירים בחו”ל (וגם באתר הזה) זולים יותר. נפלאות התחרות.

מבחינת החזרות – ניתן להחזיר מוצרים שלא היו בשימוש ולקבל החזר מלא. מושלם.

והדבר שהיה הכי חשוב, לפחות עבורי – דירוג האמינות של האתר הוא 4.6 כוכבים מתוך 5, אחרי משהו כמו אלף חוות דעת (ב-TrustPilot, אתר שאוסף ביקורות על אתרי מכר שונים). גם עבור אלו שרשמו ביקורות לא טובות, צוות האתר ענה באדיבות והסביר בדיוק מה הבעיה.

בשבילי זה מספיק כדי לדעת שמדובר על מוכר רציני ואמין.

Escentual

היכנסי לאתר Escentual

החוויה שלי

האמת שאני הגעתי לאתר הזה כי חיפשתי ברשת איזה בושם ספציפי שאמא שלי קנתה פעם בחו”ל וממש אהבה. מאז שהוא נגמר לה היא די התבאסה (וגם כי היא לא הולכת לטוס לחו”ל בזמן הקרוב כנראה), אבל לכבוד יום ההולדת שלה החלטתי לפנק אותה ולמצוא לה אותו.

וזהו, כך הגעתי לאתר הזה, גיליתי שהוא אכן שולח לישראל (אפילו בזמן קורונה), ועשיתי הזמנה אחת בלי הרבה ציפיות. היא הגיעה אחרי כשבועיים, המוצר היה חדש ומושלם, ובסך הכל היה סבבה לגמרי.

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר. הכנסתי את האתר לרוטציה ומדי פעם אני מחפשת בו מציאות. אם אמצא משהו ממש ממש שווה, אעדכן בעמוד הפייסבוק שלנו. הנה, יש לך עוד סיבה לעקוב.

איך לשים בושם כך שיחזיק לזמן ארוך? 15 טיפים שווים

יש פה מישהי שלא רוצה להריח מושלם למשך יום שלם? שימוש בניחוח האהוב עליך זו התחלה טובה, אבל בטח ששמת לב שהניחוח של לא מעט בשמים נשחק עד שעות הצהריים. אז למה זה קורה, ואיך לשים בושם כך שיחזיק לזמן ארוך? יצאנו לחקור וחזרנו עם 15 טיפים קצרים ופשוטים שיעזרו לך להאריך את חיי הניחוח שלך.

יאללה, נתחיל.

1. שימי בושם ישר אחרי מקלחת

שם המשחק בכל מה שנוגע להארכת הניחוח של בושם הוא יצירת מגע נכון – ובזמן הנכון – של הבושם עם העור שלנו. עבור התוצאות הכי טובות, שימי בושם ישירות לאחר מקלחת, אחרי שהעור מתייבש. הלחות שבעור שלך תעזור לספוג את הבושם כך שהוא יחזיק לזמן ארוך יותר.

2. השפריצי על הבגדים

את לא חייבת לשים את הבושם רק על העור. להפך, אם תשפריצי את הבושם גם על הבגדים שלך, בזכות הסיבית שבהם הוא יחזיק לזמן הרבה יותר ארוך, לפעמים גם אחרי כביסה.

3. תשפריצי באופן ממוקד

את יודעת כמה בחורות אני מכירה שמשפריצות את הבושם לאוויר ואז עוברות דרכו כאילו היו בלייר וולדורף בגוסיפ גירל? אז כן, אלא אם את עשירה באופן מופלג, אל תעשי את זה – זה פשוט מבזבז מהחומר, והניחוח יתאדה לאחר זמן קצר. שפריץ ישיר על עור חשוף הוא כל מה שאת צריכה על מנת לשמור על ריח הבושם עליך לזמן רב יותר.

4. שימי על קצה האוזניים

זה נשמע מוזר, אבל תאמיני לי, זה עובד. ככל שהעור שלך שמנוני יותר, כך הוא מחזיק את הריח בצורה טובה יותר, והחלק העליון של האוזניים שלך הוא אזור יחסית קצת יותר שמן.

5. אל תשמרי על הבושם בחדר האמבטיה

חום, אור ולחות מפרקות את מולקולות הבושם ולכן יפחיתו את איכות הניחוח ועוצמתו. במקום זאת, אחסני את בקבוקי הבושם במקום קריר ויבש, כמו על השידה בחדר השינה שלך, במקום המרוחק מחלונות. אין לך מקום? חפשי פתרונות לאחסון איפור, יש המון דגמים זולים ומהממים.

6. מרחי וזלין לפני הבושם

מרחי וזלין על נקודות הדופק שלך לפני שאת מרססת את הבושם שלך כדי שהריח יחזיק מעמד לזמן ארוך יותר. המשחה מחזיקה את הניחוח על העור שלך לזמן ארוך יותר מאשר אם היית מרססת אותו על עור יבש.

7. שימי קרם לחות ללא ניחוח לפני הבושם

שימי קרם לחות ללא ריח לפני הבושם. כמו שכבר אמרנו, עור שמנוני יותר סופג את הניחוח בצורה טובה יותר מאשר עור יבש, ולכן שימוש בקרם לחות על בסיס שמן יעזור לניחוח להחזיק לאורך זמן. אני ממש אוהבת את קרם הלחות של CeraVe.

8. אל תשפשפי את פרקי כף היד

באופן לא אינטואטיבי אבל די אירוני, שפשוף של פרקי כף היד זה בזה דווקא גורם לבושם להתחמם ולהתנדף מהר יותר, כך שהוא עושה פעולה הפוכה ממה שאנחנו צריכות. אל תעשי את זה יותר.

9. שימי את הבושם על נקודות דופק

כדי לגרום לניחוח של הבושם להחזיק ל זמן רב יותר, בחרי כמה נקודות דופק -אזורים חמים שיעזרו להפיץ את הניחוח בכל גופך. נקודות הדופק כוללות את:

  • מפרקי כף היד
  • בתוך המרפקים
  • על הצוואר
  • מתחת לבטן
  • מאחורי הברכיים

ועוד טיפ קטן: ריסוס הקרסוליים והשוקיים מאפשר לריח לעלות מעלה לאורך היום.

10. שימי בושם על מברשת השיער שלך

ריסוס של בושם על בסיס אלכוהול ישירות על השיער שלך רק יגרום לך לשיער יבש. מצד שני, אם במקום זאת תרססי את הבושם על מברשת השיער שלך לפני שאתה מריצה אותה דרך השיער, הוא יהיה מבושם קלות בלי להינזק.

11. ערבבי את הבושם עם קרם גוף ללא ניחוח

הבושם נגמר? את יכולה לצקת את מעט הבושם שנשאר לך בבקבוק לתוך קרם גוף לא מבושם (או קרם ידיים), כדי ששום דבר לא יתבזבז.

12. צרי שכבות של בושם

את יכולה ליצור ניחוח מותאם אישית משלך על ידי יצירת מספר שכבות של בושם. שלבי כמה בשמים או שמנים עם ניחוח יחד והריחי אותם בו זמנית כדי לראות אם הם משלימים זה את זה. ברגע שאת מוצאת שילוב שאת אוהבת, נסי אותם על העור שלך (ניחוח של בושם יכול להשתנות בהתאם לכימיה הספציפית של העור שלך, ראי בושם מולקולה). יש לשים תחילה את הניחוח החזק ואז להוסיף עליו את הניחוח הקל יותר, כך שהניחוח הראשון לא ישתלט על השני.

13. הסירי בושם באמצעות מגבון להסרת איפור

אם את דוגמת בושם והתזת על עצמך ניחוח שאת לא אוהבת, השתמשי במגבון להסרת איפור כדי להיפטר מהריח. זה סופר קל ומבצע את העבודה במהירות.

14. שימי בושם על מקלות צמר גפן לחיזוק במהלך היום

את יכולה לשים קצת בושם על מקלוני צמר גפן ולשמור אותם בשקית זיפר אטומה בתיק שלך, כך שתוכלי לחזק את הניחוח בצורה קלה בהמלך היום. זה הרבה יותר קל (ובטוח) מאשר להיסחב לכל מקום עם בקבוק של בושם.

15. רפדי את המגירות שלך עם נייר סופג בניחוח בושם

רפדי את מגירות השידה שלך בנייר סופג ורססי עליהן את הניחוח האהוב עליך על מנת לגרום לבגדים ולמגבות להריח מדהים.

איך לשים בושם שיריחו חזק

לקריאה נוספת

מעבר לכל הטיפים שתיארנו פה, עוד דבר שמשפיע על העמידות של הניחוח זה הריכוז שלו, כך שאם את לא מכירה את ההבדל בין או דה פרפיום לאו דה טואלט, כדאי שתלמדי ותדעי בדיוק מהו הבושם שאת בוחרת, ומהם התווים השונים בבושם.

נמאס לך מהאפשרויות היקרות? נסי ליצור בושם ביתי בעצמך.

לני קרביץ הוא הפנים החדשות של בושם Y של איב סן לורן

סדרת הבשמים Y Fragrance היא גרסה מגניבה, מתוחכמת ואדג’ית של קו הבישום YSL Beauty, ואני לא חושבת שהם היו יכולים למצוא פרזנטור מתאים יותר מאשר מישהו שלוקח סיכונים ותעוזה כמו המותג עצמו – לני קרביץ. הזמר והמפיק המפורסם, שעל הדרך הוא גם אייקון אופנה לא קטן, קיבל באופן רשמי את תפקיד שגריר המותג העולמי ומעכשיו הוא הולך לייצג ולפרסם את כל מה שקו הבישום Y Fragrance משדר- רעננות, אסרטיביות ואלגנטיות.

לני קרביץ מצטרף בכך לבתו, זואי קרביץ, שהיא שגרירת המותג של YSL Beauty מאז 2016, ורק בשנה שעברה יצרה עבורו אוסף מיוחד של שישה שפתונים אדומים. מבחינת קרביץ (האב), שיתוף הפעולה הראשון שלו עם המותג נעשה כעת, עם ההשקה של שני הניחוחות החדשים.

על בשמי Y

שני הבשמים בסדרת Y הם ייצוג קלאסי של הגבר של YSL, עם טוויסט מודרני. גרסת האו דה פרפיום של הבושם Y מבוססת על תווים של תפוח, מרווה וטריבר והוא ניחוח עז הלוכד תעוזה ותשוקה. הוא מייצר ארומה עמוקה ומפתה יותר מאשר המקביל שלוף בגסרת האו דה טואלט, שהוא ניחוח קליל ועצי יותר, עם תווים של ברגמוט, מרווה וארז.

שני הניחוחות לוכדים גבריות שקשורה מאוד לצד נשי, תחת ההילה של להיות “צעיר לנצח”, בתוספת פתיחות להתנסות, יצירתיות וחוויות חדשות. אלו אותם מאפיניים שנקשרו עם המותג איב סן לורן, גם בצדו הנשי, עם בושם ליברה – ואלו כל המאפיינים שלני קרביץ מאמין בהם.

בושם Yves Saint Laurent Y – א.ד.פ

Y בושם לגבר

הבושם Y הוא הבושם לגבר המשמעותי ביותר שיצא מבית איב סן לורן YSL בשנים האחרונות.

Y הוא לא סיפורו של גבר אחד, אלא של דור שלם דור יצירתי של גברים המעזים ללכת אחרי התשוקות שלהם ולסלול את הדרך שלהם. משלב ההשראה, דרך עבודה קשה ושיתוף פעולה, ועד הגשמה עצמית והצלחה. הבושם משלב נגיעות של ברגמוט, מרווה וזנגביל היוצרים ריח פירותי ורענן הנוגד את כל המוסכמות ופורץ גבולות חדשים. ביחד עם תווים רכים ועציים, הם יוצרים בושם נועז ואותנטי המגדיר את הגבריות מחדש.

מחיר הכי טוב שמצאנו: בסטרוברינט

בושם Yves Saint Laurent Y – א.ד.ט

בושם לגבר Y

הבושם הזה מייצג את האדרנלין של שניות אחדות לפני העלייה לבמה, כשהמתח וההתרגשות נפגשים -בגירסה האייקונית של בקבוק ה-Y, הניחוח רענן, עסיסי, אלגנטי ומורכב, עם תווים עליונים של אלדהידים לבנים, ברגמוט וג’ינג’ר, ליבה של מרווה, גרניום וסיגליות ותווי בסיס של קטורת, ארזים, מאסק ובשמת.

מחיר הכי טוב שמצאנו: בסטרוברינט

על לני קרביץ ובושם Y

מה חשבת על הבחירה של המותג? אשמח לשמוע בתגובות.

וכמובן – במידה ועוד לא נרשמת לרשימת התפוצה הסופר-שווה שלנו, זה הזמן:

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו על מנת לקבל עדכון על תכנים חדשים ולהשתתף בהגרלות המוצרים.

לני קרביץ
לני וזואי קרביץ

בושם איב סן לורן מון פריז – חוות דעת והשוואת מחירים

אמל”ק – בושם מון פריז הינו בעל ניחוח פרחוני מודרני נועז המאוזן על ידי מאסק לבן ופצ’ולי. הבושם בהשראת עיר האהבה נותן לחוש את המסע החושני הנלהב והבלתי נשכח של פריז.

לפעמים לבושם יש בקבוק כל כך יפה שאת מנסה להכריח את את עצמך לאהוב את הניחוח שבפנים. זה כבר קרה לי בעבר – מותג מגניב ויוקרתי משיק בושם חדש שנראה מהמם ואני פשוט חייבת אותו על המדף שלי. אבל אז אני שמה אותו, לא אוהבת אותו מסיבה כזו או אחרת (מתוק וילדותי מדי, היפסטרי מדי, יותר מדי מזכיר לי את הבושם של סבתא),ובכל זאת אני מנסה לקחת את זה בקלות ולמשוך איתו עוד כמה ימים, הכל לטובת העיצוב המושלם שהוא מספק לשיש שלי בחדר האמבטיה. זאת אומרת, עד הנקודה שאני נשברת ומוותרת על הניסיון (לקריאה נוספת: ראו את הפוסט שלנו על בושם ורסצ’ה Bright Crystal).

וזה בדיוק מה שחששתי שיקרה עם בושם מון פריז של איב סן לורן. הבקבוק הזוייתי עם פפיון הרשת הרקום והמפתה שעוטף את צווארו, בשילוב מדהים עם לוגו הזהב האלמותי של איב סן לורן והצבע הורוד והבוהק של הבושם עצמו – היה כל כך מדהים, כל כך אלגנטי, שכבר ראיתי את ההיסטוריה חוזרת ותכננתי להתבאס עליו. למרבה המזל, זה לא היה המקרה.

בושם מון פריז
בושם מון פריז

בתכלס, הייתי שמחה עם הריח של בושם מון פריז גם אם הוא היה מגיע בבקבוק קולה. האו דה טואלט משלב תווים פירותיים והדריים כמו אשכולית, פטל, אגס ופריחת תפוזים עם תווים סוערים וחושניים שהיית מצפה למצוא בניחוח בהשראת פריז, כולל פצ’ולי ומושק. זה הופך את מון פריז לניחוח הדרים חם, שזה נשמע קצת כמו סתירה אבל מריח רענן וסקסי, עם שילוב מושלם של מתיקות וניחוחות תבלינים שנזרקים לתערובת.

MON PARIS Yves Saint Laurent Commercial

בסיכומו של דבר, מאד אהבתי את הבושם. הריח ממש מיוחד, הבקבוק מהמם, וכנראה שזו לא רק אני שחושבת ככה, כי מאז שהושק ב-2017 הביקורות ברשת עפות עליו. דוגמה קטנה – ציון ממוצע של 4.7 מתוך 5 באמזון.

מה שכן, אמזון לא שולחים בשמים לארץ, מה שמשאיר לנו כמה אופציות אחרות –

בושם מון פריז – איפה מוצאים?

כמו כל בשמי איב סן לורן (והאחרון מביניהם – YSL Libre), גם בשום מון פריז נמכר בסופר-פארם ובאפריל, רק בגרסת ה-א.ד.פ (ולא טואלט).

ברשת מצאתי במחיר די דומה באתר סטרוברינט – שהוא בערך האתר היחיד ששולח בשמים לישראל (מניסיון, הם מגיעים בלי בעיות):

בושם מון פריז א.ד.פ

אגב, הם היחידים שמוכרים את גרסת ה-א.ד.ט – אז אם זה מה שאת מחפשת כדאי לדעת.

Exit mobile version