האוזן מציעה הרבה מקום לניקוב: החל מתנוך האוזן התחתון ועל החלק העליון ביותר, ישנם מספר סוגים שונים של פירסינג באוזן שתוכלי לעשות. אחד מהן היא עגיל הליקס, שיושב על האוזן העליונה ומהווה בחירה אופנתית וחמודה שמאפשרת המון אופציות להתאמה אישית עם מיקומים וסוגי עגילים שונים.
אין שום סיבה רפואית לבצע ניקוב בתנוך העליון של האוזן – התהליך הוא אך ורק אסתטי. אז אם את חושבת שעגיל הליקס יכול להתאים לוייב שלך, או אם את שוקלת לעשות אחד מכל סיבה שהיא, הנה כל מה שאת צריכה לדעת על תהליך הפירסינג באוזן העליונה.
מה זה עגיל הליקס?
עגיל הליקס לפעמים נקרא גם “פירסינג סחוס” (באנגלית cartilage piercing) בגלל שהוא ממוקם אי שם על הסחוס שנמצא בקפל החיצוני של האוזן. ישנן מספר וריאציות של הפירסינג, כולל הליקס הקדמי, הליקס כפול, משולש ופירסינג אנטי הליקס (או טראגוס) – מה שמבדיל בין הסוגים השונים הוא המקום בו הם נמצאים על האוזן.
כאב וזמן החלמה
כמה פירסרים ששאלתי דירגו את ההליקס בין ארבע לשבע בסולם הכאב, תלוי בסך הסבל שלך. קחי בחשבון שכל סוג של פירסינג הולך לכאוב, פשוט מכיוון שמדובר על העברה של מחט דרך העור. כדי לעזור לתהליך לעבור כמה שיותר בקלות, כדאי לשקול את סף הכאב שלך ואת הניסיון והמיומנות של הפירסר.
לעגיל הליקס ייקח בדרך כלל בין שלושה עד שישה חודשים להחלים באופן מלא. עם זאת, אם לא תשמרי כראוי על הפירסינג החדש שלך בזמן שהוא מחלים, זה עלול לקחת יותר זמן – או שתצטרכי לבצע את הפירסינג מחדש. בנוסף, חייבים לזכור כי זמן הריפוי של פצעים עשוי להשתנות בין אדם לאדם – ובמקרי קיצון זה יכול לקחת אפילו שנה עד להחלמה מלאה.
טיפול לאחר הניקוב
עליך לחטא את הפירסינג החדש שלך פעמיים ביום, בכל יום, עד להשלמת תהליך הריפוי המלא. את הניקוי מומלץ לעשות עם תמיסת מי מלח, אותה תוכלי להכין בעצמך או לקנות כמעט בכל בית מרקחת או מכולת (או ברשת).
כדי להכין תמיסת מלח משלך, ערבבי כפית אחת של מלח ים (שאינו מועשר ביוד) עם ליטר מים מזוקקים.
אם את רוצה לחטא את הפירסינג בעזרת התמיסה, החזיקי כוס קטנה או קערה לצד האוזן שלך והרכיני את המקום המנוקב לתוך המים. החזיקי את התמיסה כנגד הפירסינג שלך במשך כחמש דקות, ולאחר מכן שטפי את האזור במים נקיים ונגבי עם מגבת נייר נקייה. הימנעי משימוש בצמר גפן או במגבת בד מכיוון שהסיבים שבה יכולים להיתפס בפירסינג.
הגבל כל חיכוך על ידי הימנעות מאביזרים שיכולים להיתקע בו, כמו שעועית או אוזניות. קלאודיה ולנטיני, נוקבת מבוססת ברצלונה, מציעה גם להניח בצד הנגדי מהאוזן שניקבת אם אתה ישן בצד, שכן שינה על פירסינג טרי עלולה לגרום לתוצאה גרועה.
חשוב גם להימנע מלגעת או להזיז את העגיל מעבר לנדרש, מכיוון שגירוי עלול לגרום לדלקת או אפילו, בחלק מהמקרים, לאינפקציה באוזן. הגבילי את החיכוך של עגיל ההליקס עם אביזרים חיצוניים כמו אוזניות או כובע, ונסי לישון על צד הראש הנגדי לאוזן אותה ניקבת, לפחות כל עוד העגיל טרי. בנוסף לכל זה – אם את נוגעת בעגיל שלך, עשי זאת אחרי ששטפת ידיים.
בנוסף לכך, חשוב לשמור על העגיל נקי בדיוק כמו אזור הפירסינג עצמו. שטפי את המתכת קלות בעזרת סבון עדין פעם ביום (הזמן הטוב ביותר הוא במהלך מקלחת) כדי להסיר ממנו כל שאריות לכלוך או חיידקים.
סיכונים ותופעות לוואי של עגיל הליקס
“זיהום וצלקות הם שני הסיכונים הגדולים ביותר אם את לא מטפלת כראוי בפירסינג”, כתב ג’ושוע זייכנר, רופא עור קוסמטי מבית החולים הר סיני בניו-יורק.
זיהום קורה כאשר לא מטפלים בעגיל כמו שצריך לאחר הניקוב, או שהפירסינג נהיה מגורה יתר על המידה. סימנים שכיחים כוללים אדמומיות, נפיחות ורגישות של המקום. למרות שזה נורמלי שפירסינג חדש יכאב, ידמם או יפריש מוגלה בזמן שהוא מחלים, כל דבר חמור יותר מגירוי או מטרד קל צריך לעורר דאגה.
אם האזור נראה אדום בוהק או בצורה חריגה אחרת, אם יש לך הפרשות סמיכות צהובות או ירוקות ממנו (סליחה על התיאור הגרפי), או שנוצרו בו שלפוחיות – עליך לפנות לטיפול רפואי. יש עוד כמה תסמינים שאינם נראים לעין של זיהום – ביניהם רגישות גבוהה למגע, ריח רע מהמקום, גירוד משמעותי או עליה של חום – וגם פה, עדיף להיות זהירים ולפנות לייעוץ במידה ויש ספק.
מתי אפשר להחליף עגיל הליקס?
בניגוד לסוגי עגילים אחרים (כמו עגיל באף למשל), את ההליקס ניתן להחליף יחסית בקלות, אך חשוב לוודא שהוא נרפא לחלוטין לפני שאת מנסה להחליף את את העגיל – כאמור אחרי שלושה עד שישה חודשים. אם את לא מנוסה, זה לגמרי מומלץ לבצע את ההחלפה הראשונה בעזרת הפירסר שלך, מכיוון שזה יכול לעזור לך להימנע מטעויות ויגרום לך להרגיש בטוחה יותר לבצע את זה בעצמך בפעמים הבאות.
לשם כך, פשוט הסירי את הסוגר מהפירסינג אם מדובר במוט, או הפרידי מעט את טבעת המתכת הגמישה כדי להחליק אותה החוצה אם מדובר בעגיל חישוק. לאחר מכן, פשוט שימי את העגיל החדש בחזרה באותו האופן.
סוגי עגילי הליקס
מוט: מוט הוא תכשיט קטן, ארוך ודק שמוכנס לחור של פירסינג ומוחזק במקום באמצעות מתקן סוגר קטן בצד השני.
חישוק / טבעת: חישוק, או טבעת, הוא הבחירה הפופולרית ביותר עבור עגילי הליקס. מדובר על חתיכת מתכת בצורת טבעת, אבל כזו שגמישה מספיק בכדי להתכופף בקלות.
מבחינת החומר ממנו מיוצר העגיל, נירוסטה היא בחירה פופולרית מאוד עבור עגילים מכיוון שהיא מגיעה בצבעים ובצורות שונות מבלי לאבד מהאיכות הגבוהה שלה. למי שאלרגי לניקל, טיטניום הוא תחליף טוב. זהב הוא אינו בהכרח המתכת הטובה ביותר לעגילי הליקס, אבל זו בחירה לא רעה אף היא, והיא מתאימה במידה ואת רוצה להתאים את הפירסינג שלך לשאר התכשיטים שלך, או מכל סיבה אחרת.