למה יש לך פיגמנטציה בשפם ומה הטיפול המתאים

פיגמנטציה בשפם

אם יוצא לך לשים לב שהעור שמעל לשפה העליונה שלך נראה כהה יותר לאחר בילוי בשמש – יש סיבה לכך. אז הנה כל מה שאת צריכה לדעת כדי לטפל בתופעת פיגמנטציה בשפם, או כמו שאני אוהבת לקרוא לו: “שפם שמש”.

מהי פיגמנטציה בשפם?

אחת מתופעות הלוואי של חשיפה ממושכת לשמש היא ייצור כמות עודפת של מלנין ע”י העור שלך. המלנין הוא החומר שמעניק לעור את הצבע השזוף, אז הוא בהחלט חשוב, אבל יותר מדי מלנין שמתקבץ לנקודה מסויימת מוביל לפיגמנטציה וכתמים כהים.

הגנה מפני השמש – וכפי שחלק מהרופאים ממליצים (במיוחד לאנשים עם עור בהיר), הימנעות מהשמש – היא החלק המרכזי בהישמרות מפני נזקי הקרינה, אך חשוב לדעת שגם מי שמשתמשת באדיקות בקרם הגנה יכולה בסופו של דבר לסבול מתופעת פיגמנטציה בשפם. למה זה קורה דווקא באיזור השפה העליונה? כשחושבים על זה, התשובה פשוטה –

השפה העליונה היא האיזור שהכי חשוף לקרני השמש מכיוון שזה האיזור בו קרם ההגנה “מנוגב” הכי מהר. תחשבי על זה: בכל פעם שאת משפשפת את האף, אוכלת, מזיעה או שותה משהו, יש סיכוי שחלק קטן מקרם ההגנה שלך יורד עם הפעולה. מכיוון שהאזור הזה נחשף לקרני השמש המזיקות עם יחסית מעט קרם הגנה, התוצאה היא הפיגמנטיציה.

פיגמנטציה בשפם

האם פיגמנטציה בשפם יכולה להיגרם בצורה אחרת?

שינויים בחיים (כמו הריון) יכולים גם הם לעורר ייצור עודף של מלנין, במיוחד באיזור הפנים. התופעה, אשר נקראת מלזמה או “מסכת הריון”, יכולה לגרום ליצירת כתמים כהים מעל השפה, כמו גם באזורים אחרים בפנים. במקרה כזה, הסבירות היא שהתופעה תחלוף מעצמה תוך כמה חודשים. במידה ולא, בדקי עם הרופא שלך לגבי תרופות מרשם, שהן הפתרון הטוב ביותר לפיגמנטציה מהסוג הזה.

גורמים נוספים לשינויים הורמונליים עשויים לגרום גם הם לתופעה – אם את לוקחת גלולות, שקלי להפסיק, או להחליף מרשם.

מה הטיפול בפיגמנטציה בשפם?

בראש ובראשונה עליך להיות ילדה טובה בכל הקשור למריחת קרם הגנה (עם לפחות SPF 30 או יותר) – לא רק בימי הקיץ או כשאת הולכת לים: 365 יום בשנה, בקיץ או בחורף. פיגמנטציה רק הולכת ומחריפה עם חשיפה מתמשכת לשמש, כך שהגנה מפני השמש באופן רציף היא קו ההגנה הראשון שלך.

אחת ההמלצות הטובות היא לשלב מוצרים עם איכויות SPF בשגרת היופי שלך. לדוגמה, שימי לב שאת משתמשת בבוקר בקרם לחות שכולל מרכיבי הגנה מהשמש, לאחר מכן פריימר עם איכויות הגנה מהשמש (אני אוהבת את הפריימר של מקס פקטור), ואולי תוסיפי שכבת מייקאפ שמכילה – ניחשת נכון – הגנה מהשמש. זה גם לא הולך להיות קשה מדי, כיום רוב המוצרים כבר מכילים רמת הגנה מסוימת מהשמש, ואפילו נתתי כבר כמה דוגמאות ספציפיות כשדיברתי על מוצרי טיפוח לטיול בטבע.

השלב הבא הוא להשתמש במוצרים המכילים הידרוקינון.* בספרות הרפואית, הידרוקינון נחשב למרכיב אקטואלי ראשון במעכבי מלנין ולמרכיביו יכולות נוגדות חמצון רב עוצמה. ההידרוקינון נכנס לתוך העור ועוזר בהקטנת כתמי הפיגמנטציה. זה הולך לדרוש שימוש קבוע וסבלנות, אבל את אמורה לראות תוצאות לאחר כ-2-3 חודשים של שימוש יומי.

*חשוב לציין – במקומות מסוימים דווח כי החומר נמצא כמסרטן בעכברים ולכן הוא נאשר לשיווק בחלק ממדינות אירופה ללא מרשם רופא. בארה”ב, מצד שני, הוא נמכר ללא הגבלה. כמו כל שאר ההמלצות פה ב-Rue Royale: חשוב שתזכרו שאני איני רופאה ואיני מתיימרת לתת המלצה רפואית.

בנוסף, מוצרים המבהירים את העור הכוללים רכיבים כמו ויטמין C, ארבוטין, חומצה אזלאית, חומצה היאלורונית ותמצית ליקוריץ, עובדים בדרכים מגוונות ומסייעים בשיפור גוון העור הלא אחיד באופן משמעותי . אם ברצונך להתמודד עם פיגמנטציה בשפם בעוצמה מלאה, שימוש במוצרים הללו בשילוב של הידרוקינון ושמירה על הגנה יומיומית מפני השמש – זה המתכון המנצח.

סרום C15

בהקשר הזה, מוצר מומלץ הוא סרום C15 של מותג הסקין קר הדרמטולוגי Paula’s Choice. מדובר על מותג מוביל הידוע באמינות והשקיפות שלו. המוצרים של Paula’s Choice חותכים את כל הבולשיט השיווקי ומספקים פורמולות אפקטיביות ומגובות במדע, המספקות תוצאות מהירות. C15 Super Booster של המותג מאחד חומצה פרולית עם ויטמינים C ו- E בריכוז גבוה של 15%, לעור בהיר ומראה צעיר יותר.

סרום C15

מעבר לכך, חשוב לציין כי ערבוב לא מבוקר של חומרים שונים עשוי ליצור אפקט הפוך, ולהחמיר את הסימפטומים. לכן, אני אוהבת את הסרום הזה, שמציע שילוב מבוקר ומוכח של מרכיבים. בכל מקרה, יש להתקדם לאט ובזהירות, ובכל מקום שיש ספק להתייעץ עם מומחה. בנוסף, חשיפה לשמש בזמן הטיפול היא אפילו יותר מסוכנת מהרגיל – כך שאם עוד לא הבנת את זה כבר, הימנעות מחשיפה לשמש ושימוש במקדמי הגנה הוא הדבר הכי הכי חשוב.

לסיכומו של דבר – הסיבות לפיגמנטציה בשפם הן רבות. במידה ומדובר בסיבות הורמונליות – השליטה היא בידיים שלך, החליפי גלולות, ובמידה ואת אחרי היריון תני לזה קצת זמן. במידה והבעיה אינה עוברת, התקדמי לטיפול באמצעים שפירטתי, כמובן בהתאם למגבלות. וכמובן, בכל שאלה או המלצה, אשמח לשמוע ממך בתגובות, בקבוצת הפייסבוק שלנו או במייל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *