15 טיפים ותרופות סבתא למניעת נשירת שיער שאת צריכה לנסות

נשירת שיער

היום אני רוצה לכתוב על תופעה מאד נפוצה שמציקה ופוגעת באיכות החיים של הרבה מאיתנו – נשירת שיער.

גילוי נאות – פעם שברתי את המכסה של פתח הביוב במקלחת שלי כי ניסיתי לנקות בעצמי את כל השערות שנתקעו בו. מאז, שיניתי מספר דברים באורח החיים שלי שעזרו לי לצמצם את הנשירה, אותם אחלוק פה איתך, וגם למדתי להשלים עם היכולות הטכניות הלא קיימות שלי.

דבר ראשון, חשוב להבין: יש הרבה מאד דברים שאת יכולה לעשות כדי למנוע או לצמצם תופעה של נשירת שיער, אבל זה מאד תלוי בסיבה שבגללה נשירת השיער קורית מלכתחילה.

מצבים מסוימים, כגון נשירת שיער בהיריון, עשויים להיפתר מעצמם, את רק צריכה לתת לזה זמן. ובנוסף, את חייבת לזכור כי נשירת שיער איטית הקורית באופן יומי זה דבר טבעי.

מנגד, יש דרכים ותרופות סבתא שעוזרות לצמצם את התופעה, ואותם אפרט בעוד שניה. שימי לב שעד כמה שיכולתי, גיביתי את המידע בקישורים למחקרים הרלוונטים, אז במידה ואת תלמידת דוקטורט במכון וייצמן, את מוזמנת להיכנס ולקרוא ישירות במקור.

וכמובן – במידה ונשירת השיער ממשיכה לקרות לך באופן קבוע, ומשמעותי – לכי לרופא. הבעיה יכולה להיגרם עקב בעיות בבלוטת התריס, לחץ, דלקות בקרקפת או הרבה מאד דברים אחרים שרק רופא יכול לאבחן.

נשירת שיער
מוכנה לאבד חצי מהשיער שלי כדי להיראות כמוה

דיאטה

1. דיאטה ים תיכונית

מחקר משנת 2018 מצא כי תפריט המורכב מירקות טריים וירקות שורש – כמו הדיאטה הים תיכונית – עשוי לעזור נגד תופעה של אלופציה אנדרוגנית, שזה שם רפואי לנשירת שיער בגדול.

התוצאות הטובות ביותר נצפו כאשר המשתתפים במחקר צרכו כמויות גבוהות של מזונות אלו – כמו פטרוזיליה, בזיליקום, ירקות ירוקים – יותר משלושה ימים בכל שבוע.

2. חלבון

זקיקי השערה מורכבים בעיקר מחלבונים שנקראים קרטין. מחקר שנערך בשנת 2017 מצא קשר בין כמות הנשים אשר דיווחו על נשירת שיער אשר נמצאו כמו כן עם חסרון תזונתי אשר כלל חומצות אמינו המשמשות כאבני הבניין של חלבון.

למרות שהמחקר הזה הוא מאד ראשוני, ולא ניתן להסיק ממנו מסקנות, הגורמים מאמינים כי צריכת תזונה העשירה בחלבון עשויה לסייע במניעת נשירת שיער. כידוע, חלבון נמצא במאכלים כמו ביצים, אגוזים, שעועית ואפונה, דגים, מוצרי חלב דלי שומן, עוף והודו.

3. ויטמין A

ויטמין איי מורכב בחלקו מרטינואידים, אשר הוכח מחקרית שהם משפיעים חיובית על קצב צמיחת השיער. ויטמין זה עשוי לעזור גם בייצור סבום ושמירה על בריאות הקרקפת, וכפועל יוצא מכך מניעת תופעת נשירת שיער.

כיום, קיימים מוצרים רבים שמכילים את הויטמינים האלו ועוזרים לשמירה על הקרקפת ולגידול שיער ארוך.

דיאטה ים תיכונית
דיאטה ים תיכונית

תוספי תזונה

4. מולטי ויטמינים

הקהילה המדעית תומכת בטענה כי הרבה מאד ויטמינים – A, B, C, D, ברזל, סלניום ואבץ – כולם חשובים לתהליכי צמיחת השיער ושמירה עליו, זאת בנוסף להרבה יותרונות בריאותיים אחרים שהויטמינים מציעים.

אפשר למצוא מולטי ויטמינים ברוב חנויות הטבע או בתי המרקחת, וכמובן ברחבי האינטרנט.

5. ביוטין

ביוטין, או בשמותיו האחרים ויטמין H או B7, מעורב בתהליכי עיכול ועיבוד חומצות שומן בגוף. התהליך הזה חיוני עבור מחזור חיי השיער, כך שמחסור בביוטין עשוי להאיץ נשירת שיער.

גם את הביוטין אפשר למצוא ללא צורך במרשם בבתי המרקחת או ברחבי האינטרנט.

תוספי תזונה זה החיים

טיפוח שיער

6. חפיפה

טוב, זה בסיסי, אבל תתפלאי כמה בנות צריכות לשמוע את זה: יש לחפוף את השיער מדי יום.

חפיפת השיער מדי יום עשויה להגן מפני נשירת שיער על ידי שמירה על עור הקרקפת בריא ונקי. מנגד, שימי לב שאת משתמשת במרכך בכל חפיפה, אבל בשמפו – לא. קראי עוד על שגרת טיפוח השיער המומלצת.

7. שמן קוקוס

על פי מחקר משנת 2018, החוקרים מצאו כי שמן קוקוס עשוי לסייע במניעת נזקים לשיער כתוצאה משגרת טיפוח לא טובה וחשיפה רבה מדי לאור אולטרה סגול (UV).

חומצה לאורית הנמצאת בשמן קוקוס עוזרת לקשירת החלבון שבשיער, מה שמגן עליו משבירה ומחזק את סיב ושורש השערה. בנוסף, שמן הקוקוס מסייע לשיפור זרימת הדם בקרקפת ובכך תורם לצמחית השיער.

8. שמן זית

שמן זית מתפקד באופן טבעי כמו מרכך לשיער, ומגן עליו מיובש ושבירה. נסי למרוח כף של שמן זית ישירות על שיערך, המתיני 30 דקות ושטפי. בטוחה שתראי שיפור תוך זמן קצר.

9. שחררי את השיער

ותרי על צמות הדוקות או קוקו שעלול למשוך את שורש השיער. במידה ואת הולכת באופן קבוע עם השיער אסוף, כנראה שכבר שמת לב לגל הקטן שנוצר באזור מיקום הגומייה. לכן, נסי לשנות את מיקום הקוקו מדי פעם, ונצלי כל הזדמנות להישאר עם השיער פזור.

10. הימנעי מכימיה

טיפולים כימיים על השיער, כמו החלרה כימית או צביעה, עלולים גם הם לפגוע בשיער ובקרקפת. אל תלכי למעצב השיער קלולס – נסי לשאול אותו על אלטרנטיבות, כמו צבעי שיער אורגניים או אחרים שאינם מכילים אמוניה, חמצן, או פארא-פנילנדימין (PPD).

באופן אישי, אני צובעת רק על צבע השיער INOA של לוריאל פרופשיונל, שאינו מכיל אמוניה.

תרופות

11. מינוקסידיל

לפעמים אפשר למצוא אותה גם בשם Rogaine, מדובר על תרופה אשר נמכרת ללא צורך במרשם. היא מאד מוכרת ולפי הקביעה של החברה היא נמצאה אפקטיבית עבור שני שליש מהנשים שניסו אותה.

השימוש הוא די פשוט: מורחים את הנוזל או הקצף על הקרקפת פעם ביום. לתרופה יכולות להיות תופעות לוואי, אז לא ממליצה על שימוש בה לפני התייעצות עם רופא.

מה עוד

12. שמניים אתריים

שמנים אתריים עשויים לסייע בהפחתת נשירת שיער. מחקר שנערך ב-1998 חילק 86 אנשים עם נשירת שיער לשתי קבוצות, שאחת מהן שמה פעם בשבוע שמן אתרי עם לבנדר ורוזמרין על הקרקפת. לאחר שבעה חודשים, 43 אחוזים מאותה קבוצה הראו שיפור במצבם.

שמנים אתריים נוספים שהשפעתם חיובית על השיער כוללים לבנדר, לימון ועלי מנטה. שימי טיפה אחת של השמנים האלו (או כל ערבוב שלהם) על השיער למשך עשר דקות לפני החפיפה. אצלי במקלחת באופן קבוע יש סט של מספר שמנים, ואני משתמשת בהם לפחות פעם בשבוע.

13. מיץ בצל

בחורות אשר סובלות מנשירת שיער עשויות לראות צמיחה מחודשת לאחר מריחת מיץ בצל גולמי על הקרקפת שלהן פעמיים ביום. למרות שמדובר במחקר מאד מוגבל, שהמיץ שיפר את צמיחת השיער אצל כמעט 87 אחוז מהמשתתפות במחקר קטן משנת 2014. איך זה עובד? המדענים מאמינים שהקסם טמון בגופרית שמיץ הבצל מכיל.

14. מסאג’ לקרקפת

מסאג’ לקרקפת הוא תמיד טוב, כן? אבל האם הוא יכול לעזור למניעת נשירת שיער?

מחקר קטן מ-2004 הראה שכן. עבור המשתתפות במחקר, 4 דקות של מסאג’ קרקפת כל יום הספיקו על מנת לראות שיפור.

אני אוהבת לעשות לעצמי מסאג’ קצר בקרקפת עם שמן לשיער קרסטס אליקסיר לפני החפיפה.

15. תירגעי

כאמור אחד הגורמים הגדולים לנשירת שיער הוא לחץ. לצערי אין לזה תוסף תזונה או תכשיר קוסמטי, את פשוט תיאלצי לקחת דברים יותר בקלות, או לשנות את אורח החיים שלך.

הגורמים העיקריים לנשירת שיער

באופן טבעי, השיער שלנו עובר מעגל חיים שכולל צמיחה, מנוחה ונשירה. זה טבעי וסביר לאבד כמאה שערות ביום.

נשירת שיער מסוימת היא זמנית ועשויה להגיב היטב לשינויים בתזונה, טיפולים מסוימים או שינויים באורח החיים, כמו שפירטתי למעלה. אם את חווה נשירה גדולה מכך, והטיפולים שפירטתי לא עוזרים, את צריכה לפנות לרופא.

נשירת שיער עשויה להיגרם מהמון גורמים שונים:

  • מצב רפואי – בעיות בבלוטת התריס, דלקות בקרקפת וכו’.
  • שינויים הורמונליים – נשירת שיער בזמן הריון ונשירת שיער אחרי לידה הן תופעות נפוצות וטבעיות.
  • נטילת תרופות או תוספי תזונה – כגון טיפולים כנגד לחץ דם עשויה לתרום לנשירת השיער.
  • לחץ – הוא גורם משמעותי.
  • שגרת טיפוח לא נכונה – קוקו צמוד או פרקטיקות שמושכות את השיער באופן קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *