אייליינר מגנטי וריסים מלאכותיים – כל מה שחשוב לדעת

עבור המקרים שבהם אפילו המסקרות האהובות ביותר שלך פשוט לא מספיקות, ריסים מלאכותיים מציעים אלטרנטיבה מצוינת. במראה דרמטי יותר מזה שיוצרת המסקרה, אבל ללא המחויבות, הצורך בתחזוקה או העלות שבאות עם הלחמת ריסים מקצועית, שימוש בריסים מלאכותיים מציע את הטוב משני העולמות. כלומר, אלא אם תגלי שהדבק הדרוש כדי לשמור אותם במקום הופך את תהליך היישום לקשה ומעצבן. וזו הסיבה שהמציאו את הקונספט של ריסים מגנטיים, שנדבקים לעפעף בעזרת – ניחשת נכון – אייליינר מגנטי.

הדבר הזה, שנחשב כחלופה מהירה וקלה יותר לריסים מלאכותיים מסורתיים מבוססי דבק, קיים בשוק במגוון אפשרויות טובות יותר מאי פעם. אבל האם הם בטוחים לשימוש? יצאנו לחקור ולסכם את כל מה שאת צריכה לדעת על אייליינר מגנטי וריסים מלאכותיים.

מה זה אייליינר מגנטי?

כמו כל אייליינר רגיל, אייליינר מגנטי מוסיף פיגמנט והגדרה לקו הריסים. ההבדל? אייליינר מגנטי מספק גם “דבק” ייחודי לריסים מגנטיים; הוא מכיל תחמוצות ברזל, הפועלות כמרכיב מגנטי, מסבירה ד”ר דיאנה קמפו, המייסדת של המותג twenty/twenty beauty שכתבה על הנושא. חשוב לציין שאי אפשר לקנות אייליינר מגנטי בפני עצמו וזה לא משהו שאי פעם תשתמשו בו לבד. במקום זאת, הוא תמיד יהיה משולב עם ריסים מגנטיים (אייליינרים מגנטיים הם גם בדרך כלל פורמולות נוזליות). בקיצור, התוחם תופס את המקום של הדבק שתזדקקו לו עם שימוש בריסים מלאכותיים מסורתיים.

מה זה ריסים מגנטיים?

ריסים מגנטיים הם כמעט זהים לכל קבוצה אחרת של ריסים מלאכותיים, עם נקודת הבחנה מרכזית אחת. לריסים המגנטיים יש מגנטים קטנטנים בבסיס הרצועה. לתחמוצת הברזל המגנטית באיילינר ולמגנטים על הריסים יש מטען הפוך כך שהם מושכים זה את זה ונצמדים זה לזה, מסבירה קמפו. החלק שנמצא על התוחם והחומר שנמצא על הריס ייתפסו ישר, ואין צורך בדבק.

יש גם ריסים מגנטיים שאינם מצריכים שימוש באייליינר מגנטי ובמקום זאת כוללים שני סטים – שלכל אחד מהם יש מגנטים – שאת סוגרת כמו “סנדוויץ'” מעל ומתחת לריסים הטבעיים שלך.

אייליינר מגנטי וריסים מגנטיים

לקריאה נוספת: ריסים מגנטיים הם הפלא השמיני של העולם

האם אייליינר מגנטי וריסים מגנטיים בטוחים?

תיאורטית כן, אייליינר מגנטי וריסים מגנטיים הם בטוחים, אם כי יש כמה אזהרות חשובות שכדאי להכיר. כאמור, אין שום דבק שמעורב בתהליך, וזה דבר חיובי לכשעצמו. הדבקים המשמשים עם ריסים מלאכותיים יכולים לכלול ציאנואקרילט, מעין פורמלדהיד שיכול לגרום לגירוי בעין ורעיל לבלוטות המיבומיאניות (אלו שמייצרות את השמנים לדמעות), מציינת קמפו. בנוסף, “תחמוצות ברזל נחשבות בדרך כלל למרכיבים בטוחים ונמצאים לעתים קרובות בפורמולות של מוצרי איפור וטיפוח, כולל מסנני קרינה“, היא מוסיפה.

חשוב להגיד – כל המומחים שמצאנו במסגרת התחקיר על הפוסט הזה ושכתבו על הנושא ציינו שאייליינרים (וריסים) מגנטיים הם בדרך כלל בטוחים לשימוש עבור רוב האנשים. עם זאת, ד”ר קמפו בכל זאת מרגישה שעדיין עדיף לשמור אותם לאירועים מיוחדים, במקום להשתמש בהם מדי יום – כל סוג של זוג ריסים מלאכותיים יכול להוות כר גידול לחיידקים ולהוביל לדלקות עיניים.

למי כדאי להימנע מאיילינר מגנטי?

יש אנשים שיכולים להיות אלרגיים לתחמוצות ברזל, וזו הסיבה שבגללה ד”ר קמפו ממליצה לכולם לעשות בדיקת אלרגיה מהירה של המוצר על פרק כף היד הפנימית לפני שימוש בו על העפעפיים. אם העור שלך לא מגיב לאחר 24 שעות, את אמורה להיות בסדר ויכולה להמשיך להשתמש במוצר. מצד שני, ברור שאם אתה חווה כל סוג של רגישות או גירוי סביב העיניים שלך, הפסיקי את השימוש מיד.

אם יש לך בעיות רפואיות כלשהן או בעיות עיניים קיימות, זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם האופטומטריסט או רופא העיניים שלך לפני השימוש באיילינר מגנטי, או בכלל בריסים מלאכותיים. ואם את יודעת שיש לך עיניים יבשות או רגישות, קמפו אומרת שעדיף לא להסתכן ולדלג עליהם לגמרי. עם זאת, אם את מתכוונת לנסות אותם, גם שימוש והסרה נכונים חשובים ביותר.

כיצד להשתמש (ולהסיר) אייליינר מגנטי?

“מרחי את האייליינר רק על העור של קו הריסים העליון, לעולם לא על החלק הרטוב, מה שעלול להזיק לעין”, מזהירה קמפו.(היא מוסיפה ששימוש במברשת נקייה בכל פעם, ולא באפליקטור שמגיע עם המוצר, יכול לסייע רבות בהימנעות מזיהום.) הניחי לו להתייבש במשך שתיים עד שלוש דקות, אך עצמי את העיניים בזמן הזה כדי למנוע מריחה.

כשמגיע הזמן להוריד הכל, משכי לאט ובעדינות את רצועת הריסים, בעזרת פינצטה או בעזרת האצבעות (הנקיות). התחילי בפינה החיצונית ופעלי כלפי פנים. עדינות הוא שם המשחק כאן, שכן שימוש רב מדי בכוח עלול לא רק לפגוע בריס המלאכותי אלא גם להגביר את הסיכון שהריסים המגנטיים ייכנסו לעין שלך.

להסרת האייליינר מציעה ד”ר קמפו להשתמש במסיר איפור על בסיס שמן, שעוזר גם להמיס איפור עיקש וגם להזין עור יבש, היא אומרת. “במקום לשפשף את העור העדין של העפעפיים, מה שעלול לגרום לגירוי ולרפיון העור לאורך זמן, לחצי והחזיקי צמר גפן רווי במסיר איפור על האזור, או השתמשי במקלון צמר גפן לגישה ממוקדת יותר. חזרי על הפעולה עד שכל העקבות של האיפור נעלמו”, היא אומרת.

ברגע שהעיניים שלך נקיות, חשוב לנקות גם את הריסים המלאכותיים שלך – שוב, זה יעזור גם לשמור על שלמותם כך שתוכלי לעשות בהם שימוש חוזר וגם להפחית את הסבירות שהם יהפכו לצלחת פטרי. מומלץ לשפשף בעדינות ריסים מגנטיים עם צמר גפן ספוג במסיר איפור ללא שמן כדי לנקות שאריות: “זה עוזר למגנטים להחזיק מעמד זמן רב יותר”, היא אומרת.

לאחר מכן, העבירי בעדינות צמר גפן נוסף ספוג באלכוהול לאורך רצועת הריסים והמגנטים כדי לעזור להסיר כל חיידק ושאריות לכלוך, היא אומרת. הניחי את הריסים לייבוש, ולאחר שהם יבשים לחלוטין, אחסני אותם בקופסת ריסים אקרילית, הרחק מאור שמש ישיר.

ולמרות שזה די בסיסי וכמעט אין צורך להגיד – כמו בכל סוג של מוצר איפור עיניים, לעולם אל תחלקי את האייליינר המגנטי או הריסים המגנטיים שלך עם אף אחת אחרת.

לקריאה נוספת: איך לשים ריסים מלאכותיים ב-5 שלבים פשוטים (ועוד כמה טיפים)

ריסים מלאכותיים

לסיכום

אייליינר מגנטי וריסים מגנטיים מציעים אמנם דרך קלה יותר, פחות מבולגנת, להשתמש בריסים מלאכותיים. כל עוד העיניים שלך אינן רגישות, את יודעת שאת לא אלרגית לתוחם, ואת משתמשת ומסירה את הריסים ואת האייליינר בצורה נכונה – השימוש בהם בטוח עבור רוב הנשים. עם זאת, עדיין עדיף לבריאות העיניים שלך לשמור אותם – או כל סוג אחר של ריסים מלאכותיים – לאירועים מיוחדים בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *