סרום לפנים מומלץ: מה זה סרום לפנים ואיך תבחרי אחד

סרום לפנים

“ברור שאני יודעת מה זה סרום לפנים… סרום, נו, זה תמצית כזו. נסיוב. שיקוי. בעצם רגע”.

זו הייתה התשובה שלי ברגע ששאלו אותי בפעם הראשונה לגבי זה. כן, השתמשתי בסרום לפנים, מי לא. אפילו היו לי בבית כמה וכמה סרומים, שעלו לי לא מעט כסף. אבל באמת לדעת מה זה סרום לפנים? אני לא יכולה להגיד שידעתי.

ובכל זאת, אני לא מאשימה את עצמי – מדובר על מוצר מאד מבלבל. רק תחשבי על הסתירות: הוא מוסיף לחות, אבל את עדיין צריכה להשתמש בקרם לחות. הוא מרגיש שמנוני, אבל הוא ממש לא דומה לשמן לפנים. יש ליום ויש ללילה, ואיפה הוא נכנס בשגרת הטיפוח?

בקיצור, סרום לפנים זה מוצר שמעלה הרבה מאד שאלות, וזה מצב שלא יכולנו לתת לו להימשך. לכן, החלטנו לרכז את מיטב המוחות וכישורי הגוגל שלנו על מנת לענות על כל השאלות האלו אחת ולתמיד. נתחיל.

מה זה סרום לפנים?

סרום הוא מוצר לטיפוח העור אשר מטרתו היא להכניס חומרים חזקים ישירות לעור, ולכן נמרח אותו לאחר ניקוי העור אך לפני מריחת קרם לחות. הסרום מתאים במיוחד למשימה זו מכיוון שהוא בדרך כלל מורכב ממולקולות קטנות יותר מחומרי טיפוח פנים אחרים, מה שאומר שהן יכולות לחדור עמוק לתוך העור ולספק ריכוז גבוה מאוד של רכיבים פעילים. כל זה הופך סרום לפנים לכלי נהדר לטיפול ממוקד ואפקטיבי בבעיות עור ספציפיות, כמו קמטים וסימני הזדקנות.

האם סרום לפנים יכול לשמש כקרם לחות?

כן ולא. סרומים יכולים להיות מלאים במרכיבים אשר עוזרים לעור לשמור על לחות (חומצה היאלורונית, סרמידים), אבל זה לא הופך אותם לאפקטיביים כמו קרמי לחות “אמיתיים”. קרמי פנים עשירים בחומרים האלו הרבה יותר, ובנוסף יוצרים מחסום על גבי העור ששומר על הלחות הטובה הזו בתוכו.

באיזו תדירות עלי להשתמש בסרום לפנים שלי?

ובכן, הכל תלוי בסרום. קראי את התווית ואת ההמלצות באתר המותג, אבל השימוש הסביר והנפוץ ביותר הוא פעם אחת ביום, בשגרת הלילה שלך.

למי שעוניינת לקבל תוצאות מהירות יותר, לרוב ניתן למרוח סרום לפנים פעמיים ביום – פעם אחת בבוקר על עור נקי טרי, לפני הנחת האיפור ופעם אחת בלילה לפני השינה.

מה ההבדל בין סרום לפנים לשמן פנים?

שאלה טובה. סרומים מסורתיים תמיד היו מבוססים על מים. למרות שככל שמגמת שמן הפנים גדלה – וניתן למצוא יותר ויותר שמנים בשוק – יותר שמנים משווקים כ”סרומים”. חשוב להבדיל ביניהם: יש את הסרומים על בסיס מים ואת הסרומים על בסיס שמן. סרומים על בסיס מים צריכים לבוא מתחת לקרם הפנים והם מזינים את השכבה הפנימית של העור מכיוון שכמו שכבר אמרתי, המולקולות שלהם קטנות מאוד ולכן חודרות עמוק. הסרומים על בסיס שמן באים מעל קרם הלחות מכיוון שיש להם מולקולה גדולה יותר. הם אמורים לשמור על קרם הלחות וכל מה שתברחי לשים מתחת אליו למשך כל היום. יש כל כך הרבה מוצרים בחוץ וכולם טוענים שהם הכי טובים, אז חשוב מאד להבין במה את משתמשת.

דברי אלי בשקלים

אז נכון, סרום לפנים זה מוצר שנוטה להיות בקצה היקר יותר של הסקאלה. אבל מסיבה טובה! זוכרת שאמרנו שאת מקבלת פה תמצית סופר חזקה ואפקטיבית? אז יש תמורה לאגרה.

האם לסרום לפנים יש תוקף?

רכיבים חזקים מסוימים הנמצאים לעתים קרובות בסרומים יכולים להפוך לבלתי יציבים ברגע שהם באים במגע עם אוויר. חומצה אסקורבית (ויטמין סי), למשל, יכולה להתחמצן ולאבד יעילות ככל שהזמן עובר. אבל בזכות ההתקדמות המדעית, כיום משתמשים בגרסאות מתקדמות יותר ש המרכיב הזה, ולכן הוא מחזיק מעמד זמן ארוך הרבה יותר. כלל האצבע הוא לאחסן את בקבוקון הסרום שלך במקום קריר ויבש (כמו תמיד) ולהשתמש בו תוך חצי שנה עד שנה.

לקריאה נוספת – בדיקת תוקף מוצרי קוסמטיקה: איך תדעי שהגיע הזמן להיפרד

איך אדע אם הסרום מתאים לי?

הדבר הכי חשוב הוא להכיר את סוג עור הפנים שלך. אם יש לך:

  • עור נוטה לאקנה – חפשי סרומים אשר מכילים ויטמין C (מגביר את ייצור הקולגן, משפר את תהליך התיקון של העור ומפחית דלקות), רטינול (גם נוגד חמצון, מפחית דלקת), אבץ (מרגיע גירוי, מווסת את ייצור השמן), וחומצה סליצילית (פותח את הנקבוביות).
  • עור יבש – חפשי סרומים המכילים ויטמין E (נוגד חמצון, מגן על תאים מפני נזק חמצוני), ניאצינמיד (משפר את גמישות העור, מגביר את רמות הסרמידים בעור), חומצה גליקולית (עושה פילינג בעדינות ומקלה על פיגמנטציה) וחומצה היאלורונית (שומרת על לחות).
  • עור חסר ברק – חפשי סרום לפנים שמכיל נוגדי חמצון כמו תמצית תה ירוק, רסברטרול או חומצה פרולית – הם נלחמים ברדיקלים חופשיים, מגבירים את יעילות קרם ההגנה ועוזרים לריפוי תאי העור במהלך הלילה.

אזהרה קטנה: מכיוון שסרומים הם לרוב סופר עוצמתיים, יותר זה לא תמיד עדיף מפחות. סרום עם רכיבים חזקים עלול לגרות עור רגיש, לכן תמיד מומלץ לבצע בדיקת רגישות לפני השימוש.

סרום לפנים מומלץ

הנה שלושת הסרומים שאני (והחברות שלי) משתמשות בהם:

Midnight Recovery Concentrate של קילס

סרום לפנים קילס

הסרום הזה של קילס מריח נהדר ומגיע במרקם שמן בהיר אשר נספג במהירות ומעניק לחות מבלי להיות כבד מדי. הפורמולה החזקה מחדשת את העור כשאת ישנה, ועוזרת לייצר גוון עור חלק יותר, מוזן ורך יותר עד כשתקומי בבוקר.

מחיר הכי טוב שמצאנו: כ-230 ש”ח בסטרוברינט

אגב, לא מזמן סקרתי את המותג קילס – אז אם את לא מכירה, זה הזמן.

Super Facial Serum של ורסו

סרום לפנים רטינול

סרום לפנים יחסית יקר של VERSO, אבל בהחלט אחד הטובים שיש בשוק. הוא משפר את המרקם של העור ומראה תוצאות אנטי אייג’ינג מצוינות כתוצאה ממרכיב הרטינול 8 (שהוא יעיל פי שמונה בהשוואה לרטינולים רגילים).

מחיר הכי טוב שמצאנו: 110 פאונד ב-Cult Beauty

מחפשת עוד סרום עם רטינול? בדקי את הפוסט שלנו לגבי הסרומים על בסיס רטינול של דה אורדינרי.

Superstart Skin של אליזבת ארדן

סרום לפנים אליזבת ארדן

סרום במחיר נגיש אך אפקטיבי מאד של אליזבת ארדן – למקרה שבא לך לקבל טיפול פנים פעם בשבוע אבל את לא מצליחה למצוא את הזמן (או הכסף). הוא לא רק מאיר את עורך אלא גם משפר את היעילות של המוצרים האחרים שלך.

מחיר הכי טוב שמצאנו: כ-160 ש”ח בלוק פנטסטיק

ואי אפשר לשכוח

את דאבל סרום של קלרינס – אולי הסרום המפורסם והמוצלח בעולם. כל כך מוצלח שהוא מצדיק פוסט משלו (היכנסי לקרוא אותו ע”י לחיצה על הלינק).

היתרונות של סרום לפנים

אז הסברנו מה זה המוצר הזה בכלל, נתנו את הבחירות שלנו של סרום לפנים מומלץ, ונסיים עם מוטיבציה – הנה כל היתרונות שאת צפויה ליהנות מהם ברגע שתתחילי להשתמש בסרום לפנים באופן קבוע.

1) עוזר לשמור על לחות העור:

אחד היתרונות העיקריים של סרום פנים הוא שהוא מכיל מרכיבי לחות פעילים השומרים על לחות העור. אחד המרכיבים הוא חומצה היאלורונית, הנועלת את הלחות של העור, ושומרת עליו מלא בלחות, חלק ורך לאורך כל היום.

זוהי אפשרות טובה לטיפול בעור אם יש לך עור יבש ומחוספס. שימוש בסוגים של סרום פנים עם מרכיבי לחות מומלץ כשלב מקדים לפני קרם הלחות בלילה, והתוצאה תהיה עור בריא וזוהר יותר.

2) עוזר להרגיע ולהזין את העור:

סרומי פנים מכילים מרכיבים אנטי דלקתיים המרגיעים נגעים רגישים בעור. עור שמן נוטה לאקנה וזיהומים. כמו שכתבנו כבר, מומלץ להכיר את סוג עור הפנים שלך ולהתאים לו את הסרום המתאים על מנת לקבל הרגעה והזנה טובים יותר.

3) עוזר נגד פיגמנטציה:

במסע להשגת עור ללא רבב, צלקות אקנה, פיגמנטציה, עיגולים כהים ושאר פגמי העור הנפוצים שכולנו סובלות מהם, סרום הוא כנראה הנשק החזק ביותר בארסנל. הוא מועיל בהעלמת פגמי עור, במיוחד סרום עם מרכיבים המיועדים להבהרת וניקוי העור.

4) יתרונות אנטי אייג’ינג:

המרכיבים הפעילים בסרום הפנים, כמו רטינול, ויטמין C, רזברטרול ונוגדי חמצון, עוזרים להילחם בבעיות הזדקנות כמו קמטים, כתמים כהים וקמטוטים. סוגים ספציפיים של סרום פנים מחייה את העור שלך. מומחים ממליצים למרוח סרום לפנים במהלך הלילה לקבלת תועלת מירבית.

5) עוזר להגן על העור מפני נזק עתידי:

מרכיבים כמו ויטמין C, תה ירוק, חומצה פרולית, ויטמין E ואסטקסנטין בסרומים מפחיתים את הסיכוי לנזקי חמצון. הם מונעים את הנזק שנגרם עקב קרני UV וזיהום שמוביל להזדקנות מוקדמת של העור.

וזהו להיום. מקווה שהצלחנו לעשות קצת סדר בדברים. יש עוד שאלות? מוזמנת לדבר איתנו בעמוד הפייסבוק שלנו או כאן בתגובות למטה.

עד הפעם הבאה, נשיקות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *