ניקוי כפול: מה זה, איך עושים את זה ולמי זה מתאים (מדריך מקיף)

ניקוי כפול

בשנים האחרונות הקונספט של “ניקוי כפול” הפך מנחלתן של מכורות טיפוח על גבול האובסס לנחלתן של, ובכן, כולן. אבל מה זה בכלל ניקוי כפול, האם כדאי לך לטרוח ולהוסיף שלב נוסף לשגרה שלך, והאם זה באמת מתאים לכל אחת? כדי לקבל מענה על כל השאלות האלו (ועוד רבות אחרות), המשיכי לקרוא.

מה זה ניקוי כפול?

כשמו כן הוא, ניקוי כפול הוא תהליך הכולל ניקוי יסודי של הפנים עם שני חומרי ניקוי שונים: אחד על בסיס שמן ואחד על בסיס מים. הטענה היא שכל אחד מהם מטפל בסוג אחר של לכלוך.

ניקוי על בסיס שמן נועד להסיר זיהומים על בסיס שמן, ביניהם ניתן למצוא איפור, שאריות קרם הגנה, זיהומים שונים ושמנוניות של העור (מה שנקרא “סבום“). על ידי ניקוי של החומרים האלו בשלב הראשון, אנחנו מאפשרות לניקוי השני – על בסיס מים – לחדור ממש לעומקו של העור ובכך להסיר את כל שאריות הלכלוך והזיעה.

ומעבר לכך, ניקוי כפול לא רק מיועד לביצוע ניקוי פנים יסודי יותר, אלא שהוא עשוי להחיות עור עמום ולאפשר למוצרי טיפוח אחרים לחדור לעור בצורה יעילה יותר.

למי זה מתאים?

למרות שניקוי כפול יכול להועיל לכל אחת, ישנם סוגי עור מסוימים אשר עשויים ליהנות מהתהליך יותר מאחרים.

הדוגמה הראשונה היא נשים הסובלות מעור שמן. שימוש בשתי פורמולות עדינות הן בדרך כלל דרך טובה יותר להילחם בעודפי השמן מאשר להשתמש בפורמולה אחת, חזקה במיוחד, אשר עלולה להותיר את העור עם תחושה יבשה מדי.

בנוסך, נשים עם עור הנוטה לאקנה עשויות ליהנות מביצוע ניקוי כפול עדין בכדי לסייע בהסרת החיידק שמוביל להתפרצות האקנה (מקור).

וכמובן, אם את מתאפרת בתכיפות גבוהה או עם איפור כבד – ניקוי כפול היא השיטה המומלצת עבורך. על פי השמועות, היו אלו הגיישות היפניות שהמציאו את השיטה, כאשר הן השתמשו בשמן לניקוי ואחריו חומר סבון פנים מוקצף על מנת להסיר את האיפור הלבן הכבד שלהן.

ניקוי כפול

איך עושים ניקוי כפול?

בין אם את בוחרת להשתמש בשמן של ממש (ההעדפות שלנו: שמן ביו אויל או שמן זית) או בניקוי על בסיס שמן – ואחריו ניקוי פנים במרקם ג’ל או קרם – השיטה זהה.

מרחי את חומר הניקוי על בסיס שמן על כף היד, והשתמשי באצבעות שלך על מנת לעסות אותו בעדינות על העור באמצעות תנועות מעגליות למשך כדקה. אל תזניחי את האזור סביב העיניים וקו השיער (אין בעיה להשתמש בחומרי ניקוי על בסיס שמן באיזור העיניים כל עוד הם לא מכילים חומרי ניחוח).

בכל הנוגע לשטיפה, השתמשי במטלית בד רכה או בידיים ובמים פושרים כדי למנוע התייבשות של העור (חומרי ניקוי על בסיס שמן לרוב יתערבבו עם המים וייצרו מעין תחליב קל להסרה).

מוכנה לשלב השני של הניקוי? יופי. כאשר העור עדיין לח, מרחי את הפורמולה על בסיס מים על הפנים, בדיוק כמו בשלב הקודם. את לא צריכה להשתמש בהרבה חומר, רק בכמות קטנה שתכסה את כל שטח הפנים שלך.

המתיני דקה עם החומר על הפנים ושטפי באמצעות מים פושרים. יבשי את העור עם מגבת רכה. הקפידי לקרוא את הוראות השימוש של כל מוצר, והתאימי את התהליך להנחיות מיוחדות (במידה ויש).

מתי לעשות ניקוי כפול?

נהוג לבצע את התהליך של הניקוי הכפול רק בלילה. אחרי הכל, זה הזמן אליו העור מגיע עם הכי הרבה שאריות איפור ולכלוך. מצד שני, אין שום מניעה מאימוץ של הטכניקה גם בבקרים, ויכול להיות בזה תועלת מכיוון שהוא ממשיך לייצר שומן גם בזמן שאנחנו ישנות.

בחרי תדירות ושגרה שמתאימה לאורח החיים שלך, ונסי לעמוד בה מדי יום לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

ניקוי כפול

באיזה מוצרים כדאי להשתמש?

מוצרי הניקוי שתבחרי צריכים להיות תלויים בסוג העור שלך, אבל יש כמה כללי אצבע שכדאי להיצמד אליהם.

ראשית, הימנעי מניקוי המכיל סולפטים, העלולים להפשיט את העור מהשמנים הטבעיים שבו, או מרכיבים שעלולים לגרות את העור כמו חומרי ניחוח ואלכוהול.

בנוסף, בדקי את רמת ה-pH של המוצרים בהם את משתמשת. רמת ה-pH הממוצעת של העור היא בסביבות 5 (מקור), ולכן רצוי לחפש מוצרי ניקוי בעלי רמת pH דומה בכדי לשמור על איזון.

להלן מספר המלצות לכל סוג עור.

אם יש לך עור רגיל

מי שיש לה עור רגיל אינה צריכה לכוון למוצר מסוג מסוים, אם כי עדיף לבחור בפורמולות במרקם קרם.

אנחנו יכולות להמליץ על שמן ניקוי הקמליה של טאצ’הזמינה באמזון), ואת הניקוי במרקם הג’ל של הידרו בוסט של ניוטרוג’ינה (זמין בלוק פנטסטיק).

אם יש לך עור רגיש

לא משנה באיזו מוצר תבחרי, מי שסובלת מעור יבש או רגיש חייבת להקפיד על שימוש בפורמולה עדינה ולא מגרה. רמת pH ניטראלית יכולה לעזור להבטיח שהעור לא יתייבש עוד יותר, ומרכיבים כמו שמן חוחובה וחמאת שיאה יכולים לעזור בהידרציה.

אם בחמאת שיאה עסקינן, אז ניקוי הפנים העדין של קלרינס זמין באמזון) הוא אחד המומלצים, אבל יש לנו עוד כמה המלצות שאספנו ואת מוזמנת לקרוא עליהם בפוסט המיוחד בנושא:

לקריאה נוספת: סבון פנים לעור רגיש: 5 בחירות של ניקוי פנים לעור רגיש

אם יש לך עור שמנוני או נוטה לאקנה

אם יש לך עור פנים שומני או כזה הנוטה לאקנה, הקפידי על שימוש בחומרי ניקוי קלים המיועדים לוויסות ייצור השמן. עבור אקנה באופן ספציפי, יש להתמקד במיוחד במוצרים המכילים רכיבים אנטי דלקתיים כגון ויטמין E וחומצה גליקולית.

אופציה פשוטה וזולה היא ג’ל ניקוי Shine Control של גרנייה (הנה הוא באמזון).

אם יש לך עור מעורב

נשים עם סוג עור מעורב צריכות לחפש מוצרי ניקוי פנים שימנעו שמנוניות מצד אחד, אך לא ישאירו את העור עם תחושת יובש מצד שני. בחרי ניקוי עשיר על בסיס שמן המכיל סרמידים להוספת לחות, והמשיכי אחריו עם חומר ניקוי מקציף ומרענן.

שמן הטיהור הבוטני של קילס Midnight Recovery הוא בחירה מומלצת, וגם ניקוי הקצף העדין של Cetaphil אשר מנקה ומרכך את העור בו זמנית (זמין באמזון).

ניקוי פנים

מה אחרי?

ברגע שאת מסיימת את תהליך הניקוי הכפול, תצטרכי לאטום את הלחות בעור לפני שתמשיכי עם שאר שגרת טיפוח העור שלך.

בבוקר יש להמשיך עם קרם לחות ומקדם הגנה באיכות טובה.

בלילה, המשיכי לשימוש בסרום לפנים לבחירתך או קרם פנים מומלץ.

מתי תראי את ההבדל?

סביר להניח שזה הולך לקחת משהו כמו שבוע עד שתשימי לב ליתרונות של הניקוי הכפול, בין אם מדובר על עור בהיר ונקי יותר, פחות התפרצויות או פשוט עור בעל תחושה רעננה יותר.

אבל אם ניסית את הטכניקה הזו לזמן מה ואת לא מבחינה בשינוי, שקלי להחליף את המוצרים בהם את משתמשת.

עדיין כלום? יש כמה שיטות חלופיות שאת יכולה לנסות:

  • ניקוי בעזרת מטלית או מברשת ניקוי עדינה במקום הידיים.
  • ניקוי כפול עם אותו מוצר במקום עם שני מוצרי ניקוי שונים.
  • חזרה לשיטת הניקוי הרגילה שלך (עם מוצר אחד בלבד).

השורה התחתונה

אין שום סיבה שלא לרכב על הטרנד ולהתחיל לבצע ניקוי כפול.

זכרי: עדינות היא מילת המפתח, בין אם מדובר על הפורמולה של מוצר ניקוי הפנים בו את בוחרת להשתמש ובין אם מדובר על הטכניקה בה את משתמשת.

ואם לא בא לך (או שאין לך זמן לזה) – הכל בסדר. ניקוי פנים רגיל עשוי להיות יעיל באותה מידה – כל עוד הוא נעשה כראוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *